Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
hdd boot: u cemu je fora?
STRANA 1 OD 1
ivikit hdd boot: u cemu je fora? 24.08.2009. 20:18 T19582

status: user
broj poruka: 264
Imam dva diska, jedan sam u biosu iskljucio to je onaj master na prvoj grani. Drugi disk je slave na drugoj grani sa rezacem. Prvi disk normalno uvek butuje kada nema boot CD. Kada na drugi disk instaliram Vistu naprimer ako izvadim disk iz rezaca nece da butuje, dovoljno je da ubacim cak i xp disk i da se Vista normalno ucita. U biosu je dobro namesteno da se posle rezaca ucitava taj slave disk onda kada je prvi ugasen. Ali nece bez cda u rezacu, zasto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 24.08.2009. 20:39 #134994

broj poruka: 12057

Imaš u BIOS-u verovatno negde HDD boot order. Znači kad imaš više diskova, sa koga da bootuje. Da li si probao, ne znam koji ploču imaš, da sa F8, F9, Fxx dobiješ boot meni i odatle izabereš HDD sa Vistom ?

DmasteRNo1 Hard Disk Boot Priority 24.08.2009. 21:21 #135002

broj poruka: 6102
Ne znam da li je tako i kod Intela i drugih proizvođača BIOS-a, ali kod mene u BIOS-u (ploča je Gigabyte GA-MA790X-UD3P) u sekciji Advanced BIOS Features postoji opcija iz naslova u kojoj se bira sa kojeg harda, ako ih ima više, će da se podiže Windows, tj. OS.

Šefe, koji ti je vrag?

ICEsd Re: 25.08.2009. 11:41 #135105

broj poruka: 2158

BIOS>Advanced BIOS Features>boot order>napravi listu sa koje ce da butuje (redosled)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs