Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 00:46 T19548

status: user
broj poruka: 479

Evo malopre sam bio do drugara i on ima problem sa bilo kojom verzijom nera.Probali sedmicu i osmicu.Ne vidi rezac nego samo image recorder.Kao da rezac ne postoji a u pitanju je pioneer 109 dvd-rw.Kad pokrene nero i udje u nero burning rom odmah dobije upozorenje koje glasi

Please ask your sistem administrator to give you permission to writecd/dvd.This can be done using the control panel application NERO BURN RIGHTS.
The tool is already installed on this pc.

Kad se udje u control panel tamo stoji nacrtan cd i pise NERO BURN RIGHTS i preko njega katanac.Menjao sam tamo da moze svako da pristupi rezacu posto je bila namestene opcija da moze samo administrator da pristupi ali bez uspeha.Da li mozda neko zna kako da resim ovaj problem?Da li je mozda neki virus u pitanju ili se nesto aktiviralo prilikom instaliranja nekih programa?
Svaka preporuka ili savet dobrodosli da ne bih morao ponovo da podizem xp ispocetka.Inace ostali programi odlicno rade.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict nero je zlo 23.08.2009. 00:52 #134642

broj poruka: 4515
od programa za rezanje napravise takvu splacinu....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Jel 23.08.2009. 01:02 #134645

broj poruka: 4163
ti je rezač prisutan u divajs menadžeru i u my computer-u?

Shit happens

bojke1 Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 01:03 #134646

Pre sedam dana sam mu instalirao xp i nero je radio bez problema.Pretpostavljam da je drugar nesto cackao ili je svuko neki virus.Jer znam da je radio nero bez problema.Ili je instalirao neki program koji mu sada blokira nero i trazi dozvolu administratora da bi mogao da reze.

doca80 Re: Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 01:07 #134649

broj poruka: 3053
zasto ne probas neki drugi program za rezanje,recimo neki free...

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: Pre sedam dana sam mu instalirao xp i nero je radio bez problema.Pretpostavljam da je drugar nesto cackao ili je svuko neki virus.Jer znam da je radio nero bez problema.Ili je instalirao neki program koji mu sada blokira nero i trazi dozvolu administratora da bi mogao da reze
::
Equinoxe Re: 23.08.2009. 01:07 #134650

broj poruka: 12057

Ajde prvo da probaš rezanje u drugom programu. Nešto jednostavno, na primer CDBurner XP, Ultra ISO ili ImgBurn.
bojke1 Re: 23.08.2009. 01:20 #134654

Jedino sutra posto sam otisao od drugara.Ja se sve plasim da je on svukao neki virus.Da li moze neko da mi kaze ko ima instaliran xp sa service pack-om 2 da li kad udje u control panel ima prikazanu ikonu cd diska i da ispod ikone pise NERO BURN RIGHTS?
Preko te ikone na kojoj je prikazan cd stoji katanac,kao da je zakljucano.E sad ne znam da li ta ikona uopste treba da stoji u control panelu.Pa ako neko moze da mi kaze posto sam ja na visti na svom racunaru i kod mene nema te opcije u control panelu.

Equinoxe Re: 23.08.2009. 01:24 #134656

Nero Burning Rights ima smisla samo ako postoji više usera sa različitim dozvolama. Prema toma ako je samo jedan `Admin` user koji je Nero-a instalirao, nema tu šta Burning Rights da se buni.

PRobaj drugi softver, jer je Nero stari pucadžija.

bojke1 Re: 23.08.2009. 01:26 #134658

Ok probacu sutra pa cemo videti sta ce biti od svega.U svakom slucaju hvala na savetima.

arsagen nero 23.08.2009. 05:36 #134676

broj poruka: 125
Instaliraj nero 8 mikro od par megabajta i da vidis kako radi bez greske. Pod uslovom da ti je rezac ispravan.

Pisko Administrator i podešavanje višekorisničkog sistema 23.08.2009. 07:58 #134684

broj poruka: 6650
Windows je višekorisnički operativni sistem na kome može biti više korisnika sa istim ili različitim pravima. Ili samo jedan, ili, dva. Ovde ima bar dva korisnika: tvoj ortak je user ili power user, ali nije Admin, a Admin nalog je skriven.... ili ima više naloga pa je jedan admin, ili je... bio admin kada je podesio nero burning rights a onda promenio nalog ili postavke naloga... sto varijanti.
Uglavnom, sada pokušavate iz naloga u kome nisu podešavana prava za rezanje, da promenite postavke, što nije moguće - i to pokazuje katanac.
1. Promenu izvršite sa admin naloga.
2. Ukloni sve naloge i formiraj novi sa admin pravima, pa probaj.
3. Deinstaliraj Nero, i potraži na net-u nerov alat za čišćenje registra, obavezno.
4. Instaliraj ga ponovo (nakon restarta) i podese `ebena prava kako bog zapoveda... nadalje, nek` taj ortak hrani prasići i ne dira ništa...
5. Uzmi bre neku normalnu verziju Nera ako te ova zay. nadalje. Šta misliš što ima zilion verzija...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

bojke1 Administrator i podešavanje višekorisničkog sistema 23.08.2009. 10:29 #134700

Evo ovako stoje stvari.Ulazio sam juce u control panel i u opciji use acaunt stoje dva naloga kao i sto treba da stoji.Stoji administrator i stoji guest.Guest je iskljucen a administrator je ukljucen.Tako da mislim da je tu podeseno kako treba.Ako se tu ulazi.Sto se nera tice nero 7 je uvek kod njega radio odlicno.Skinuo sam i nerov alat za čišćenje registra i odradio ali nisam probao ponovo sedmicu da instaliram nego osmicu.Pre ovog alata za ciscenje registra sam probao par puta sedmicu da instaliram i on prihvati.Sve radi ok do onog momenta kad kliknem na nero burning room tu mi se ne pojavljuje opcija no multisession,multisession.Pojavljuje se samo opcija IMAGE recorder.Znaci nigde nema rezaca pioneer.A ima ga kad se udje u my computer ili u device manager.
Probacu malo kasnije da odem do drugara i da pokusam ponovo pa cemo videti sta se desava.
bstaletic Hocete da mi objasnite 23.08.2009. 11:53 #134712

broj poruka: 1889
Kako to da nero ne radi kako treba kad ga koristim od kad koristim i rachunaljku i nikad nikakvi problemi
Equinoxe Re: Hocete da mi objasnite 23.08.2009. 12:30 #134718

Niko nije nikad rekao da je svaka verzija Nero njes*a. Radi se o njegovoj osetljivoj platformi. Alcohol, Daemon i još par programa umeju da ga zakolju tako da je jedino rešenje uninstall sve i svakog ključa u registry-u pa ponovo. Pa onda debilijada, posle succesfully narezanog diska, dešava se da imate check comilation greške, a disk je bukvalno savršen i pročitan kompletno nekoliko puta. Nero 7 je blaga katastrofa.
Nije samo to, sa nekim rezačima neke verzije ne sarađuju. I kad nije do firmware-a rezača, često se dešavaju pogrešne detekcije brzina, nebulozno podanje bafe itd.

:: Kako to da nero ne radi kako treba kad ga koristim od kad koristim i rachunaljku i nikad nikakvi problemi
AcaFCRS Re: Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 13:27 #134729

broj poruka: 65

Imao sam isti problem, koji god program za rezanje sam instalirao prijavi mi da uredjaj za rezanje ne postoji, morao sam da reinstaliram win, posle je sve radilo kako treba.
bojke1 Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 18:28 #134779

Evo malopre sam dosao od drugara i nisam uspeo nista da odradim.Na kraju je pao reinstal sistema i za sada radi kako treba.Dva puta sam instalirao danas sistem.Prvi put sam sve podesio i kad sam se vec spremao da krenem kuci nero opet nije hteo da radi.Svi programi koje sam instalirao su moji i provereno rade.Jedina dva programa koje sam kod njega skinuo sa neta su win zip 12 i tune up utilities 2009.Inace njih sam skinuo sa sajta ddl2.com.Verovatno je uz neki od tih programa i stigao virus.Drugi put kad sam instalirao xp nisam ubacio ova dva programa i win xp za sada radi odlicno.Moracu negde sa drugog sajta da mu skinem win zip i tune up utilities.Znaci sto posto je jedan od ta dva programa zarazen nekim virusom koji ne dozvoljava neru da prepozna dvd rezac.Posto su uz ta dva programa dolazili i crackovi.Malo cudno ali je tako.
Ipak je na kraju sve ispalo ok.
quakerz Ashampoo Burning Studio 23.08.2009. 19:02 #134782

broj poruka: 63
Imao sam isti problem i reshio sam ga tako shto sam instalirao drugi program za rezanje reinstall systema je nepotreban :) :
`Ashampoo Burning Studio 9` i sad sve lepo radi :)))
bojke1 Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 23.08.2009. 21:34 #134805

Zaboravio sam da kazem da sam danas posle prvog instaliranja xp i kada je puko nero probao i sa drugim programom ali se ponasao isto kao i nero.Probao sam program
CDBurner XP po preporuci usera bax2003 ali nije hteo da vidi rezac.Sve lepo radi do onog momenta kad treba da podesite brzinu rezanja.Onda samo ispise da ne moze da pronadje uredjaj i nudi samo image recorder.Potpuno isto kao i na neru.
Mozda je postojao neki laksi nacin ali ja nisam uspeo da ga pronadjem i zato sam isao na reinstal.

avensis da,postojao laksi nacin ! 23.08.2009. 22:29 #134823

broj poruka: 32

Ako ti se ponovo desi tako nesto a ujedno vazi i za sve druge koji imaju takav problem
ne morate rusiti sistem zbog toga nego skinite `Nero Cleaning Tool.exe` i iz njega obrisite Nero koji imate instaliran.
Samo tako ce te moci da resite ovaj problem (brzo i jednostavno).
Naravno mozete i da uradite reinstal sistema ali zasto bi bespotrebno gubili vreme.

hlmgroup Problem sa nerom u xp-u ne vidi rezac i nece da reze? 08.09.2009. 13:15 #138269

broj poruka: 22
E pa ovako, ako nisi resio problem, ja bih da iznesem moja neka iskustva u relativno slicnoj situaciji.

Takva i slicna stvar / da recimo pukne rezanje na 98% / je bila izazvana napajanjem!!!!
Trenutno imam sata pioneer dvd rw, koji ima sata prikljucak za napajanje, i neko krs napajanje, koje naravno nema te prikljucke, pa mora da ide preko adaptera, desi se da se jednostavno dvd izgubi iz win / xp sp3 pro /???? Mislio virusi / i bili su neki, pocistio /, ali opet... Reinstalacija, kad ono opet... I na kraju utvrdim da je adapter problem / naravno zamena je resila problem /. Na nekim starijim masinama mi se 2x desavalo da jednostavno nece da reze, ne vidi rezac i slicno. NAPAJANJE JE BILO NA IZDISAJU!!!!! Znaci, koji god program koristio, iste stvari mogu da ti se dese - moj savet - prvo to proveri, pa trazi ostalo....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs