Jos pitas da li je neko imao taj problem.Ja sam imao jedno 5X.Znaci da je prso laser.Ne moze da nadje 1. `brazdu` kako bi zapoceo rezanje.Verovatno je u pitanju pioneer 11+. Kanta za smece je neizbezna,nazalost.
:: Kada ubacim dvd i pocnem da rezem nero mi izbaci `power calibration error`... da li je neko imao slican problem ili zna kako se ovo moze popraviti? ::
cistio sam rezac ali ne pomaze, a za firmware iskreno nikada nisam cuo ne znam sta je i cemu sluzi
nisam gledao koja je marka jer mi je kuciste zatvoreno a sad me mrzi da otvaram i gledam, ne znam kako na kompu to da vidim.... ti si imao 5x taj problem? 5x si bacao rezac?! WTF
Instaliras Everest, em ti prepozna uredjaje, em ti daje sajt za nadogradnju!
:: cistio sam rezac ali ne pomaze, a za firmware iskreno nikada nisam cuo :: ne znam sta je i cemu sluzi :: :: nisam gledao koja je marka jer mi je kuciste zatvoreno a sad me mrzi da otvaram i gledam, ne znam kako na kompu to da vidim.... ti si imao 5x taj problem? 5x si bacao rezac?! WTF
Pa brale desni klik na DVD rezac - -properties - -hardware.
:: cistio sam rezac ali ne pomaze, a za firmware iskreno nikada nisam cuo :: ne znam sta je i cemu sluzi :: :: nisam gledao koja je marka jer mi je kuciste zatvoreno a sad me mrzi da otvaram i gledam, ne znam kako na kompu to da vidim.... ti si imao 5x taj problem? 5x si bacao rezac?! WTF
zbog iste greshke sam reklamirao i dobio novi. Nishta od toga mu nije pomoglo, nekima je uspevalo to sa firmwareom, laserom... Optiarc 7170S je bio i crko je posle 4 meseca, dobio sam 5200A i radi mnogo bolje.
Meni se to isto desavalo sa Pioneer DVR-215D pa sam mislio da je do rezaca i menjam ga, posto je bio u garanciji, za Pioneer DVR-216D i isto, probam sve moguce programe za rezanje i opet isto, promenin firmware, BIOS ploce... popizdeo sam bio! Onda instaliram umesto Viste XP i radi super dok nisam instalirao voljenog Kasperskog posto sam mislio da ostanem na XP-u, medjutim... Onda stavim Ashampoo u trusted application u opcijama Kasperskog i proradi k`o pravi, tako da ako imas bilo koju verziju Kasperskog uradi ovo pre bilo cega.
desilo se nesto jos gore, sada ne samo da ne reze vec i ne cita a dikovi izlaze usijani i smrde (od toplote)... nema ni druge nego da uzmem novi rezac... koliko kosta solidan i koji mi preporucujete?
:: desilo se nesto jos gore, sada ne samo da ne reze vec i ne cita a dikovi izlaze usijani i smrde (od toplote)... nema ni druge nego da uzmem novi rezac... koliko kosta solidan i koji mi preporucujete ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.