uzimam za data disk znaci ne system... dal da uzmem Samsung ECO GREEN 5400rpm (2x500gb ploce) ili Samsung F1 7200rpm koji bi trebao da je bucniji, da se vise greje i skuplji 1200din
Iskreno krenuo sam ad uzmem ECO GREEN Samsung 500gb 5400rpm 1x500gb jer je dobio 10 ocenu za bucnost, ubedljivo najtisi hdd na trzistu :D, ali zbog razlike od 2000din rekoh bolje da uzmem 1TB? (imam vec samsunga i prezadovoljan sam, nemoj da me nagovarate za WD, Traktor,,, ovaj Seagate)
Ja sam sebi uzeo ovaj na 5400rpm kao externi i veoma je tih.. Od pocetka sam trazio Samsung posto i dalje imam jedan od 320GB i ubedljivo je najtisi od svih diskova koje sam imao (sto i nije tesko posto mu drustvo pravi Seagate, a pre toga sam imao Maxtora) Sto se ovog na 5400rpm tice, toliko je tih da moram da stavim ruku na rack da bih bio siguran da se ukljucio... Takodje, ne greje se mnogo...
Sto se performansi tice, one mi nisu bile preterano bitne (imam eSATA konektor, ali se uglavnom kacim preko USB2), ali po testovima (bar onim koje sam video na netu) razlika u performansama je toliko mala izmedju ovog Samsunga i ostalih na 7200 da su ga neki greskom svrstavali u sporije 7200 diskove :)
upravo tako gledao sam testove.... kada se snima na njega radi gotovo isto kao 7200rpm dok kopira sa sebe na sebe \ tu je za nijansu sporiji. I ja mislim da cu defintivno ad uzmem 5400rpm
p.s. i ja imam samsunga 320GB zato opet idem na njega
Као неко ко се итекако потрудио да направи што тиши компјутер могу ти рећи да је овај самсунг од 500GB (SAMSUNG SPINPOINT F2 ECO GREEN 500GB ONE PLATE HDD)- HD502HI неколико пута тиши од првог следећег харда који сам имао прилике да користим/тестирам (а многе сам). Брзина је иначе скоро иста као код претходне генерације хда на 7200 обртаја. Овај са две плоче нисам пробао, али ако нећеш овај од 500 а тишина ти јесте битна, тај би био мој избор пре овог ф1. Све најбоље, Дане
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.