E, ovako... Pre par nedelja resim da zamenim moj WD 80gb ATA hard disk i pocastim sebe sa jednim od 500gb i tako uzmem Hitachi Dekstar HDT721050SLA. U startu sam primetio da je kod kopiranja fajlova cak i sporiji od mog predhodnog hard-a. Krenem da trazim razlog na netu i procitam da Hitachi vecinu sata300 hard diskova isporucuje kao sata150! I da bih to promenio (posto ne postoje nikavi dzamperi) moram da skinem neki iso fajl sa njihovog sajta i napravim butabilni cd i odatle promenim sata mod iz sata I u sata II. Ok, skinem ja to, narezem, nadjem tu opciju i promenim sve sta je trebalo. Skinem HD Tune i vidim da se brzina nije uopste promenila tj. ne prelazi 110 MB/sec sto nije ni brzina sata150! Na stranu sto sam kao kupac prevaren sto se tice kapaciteta diska. Umesto 500 gb dobijem 450 bg (mada to svi proizvodjaci rade koristeci onu smesnu foru sa pretvaranjem gigabajta u bajte) vec sam prevaren tako sto sam dobio disk 3 puta manje brzine od deklarisane i to nigde nije naznaceno.
Da li mozda neko ima ideju kako da ga prebacim iz sata I u sata II? Hvala unapred
Obzirom da je ovo `entry-level` ploca Bios joj je onako bas `asketski` Nema tu nekih narocito detaljnih podesavanja. Sad sam bas sve proverio i sve mi izgleda Ok na prvi pogled.
Mada, mozda je ovo problem... Primary IDE master: Not detected Primary IDE slave:ATAPI Dvd SATA0 primary channel: Not detected SATA0 secondary channel: Hitachi
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.