5400 rpm će svkako biti brže, jer ćeš dobiti na brzini upisa i čitanja mnogo više sa većim obrtajima neko sa keš memorijom u ovom slučaju. 4200 disk troši manje, ali to je beznačajno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Mislim da je iscitavanje i zapisivanje podataka glave presudno za punjenje bafera. Sad ne bih mogao tacno da kazem sta je brze, jer ne znam( Ovo je nagadjanje), mada vidim da malte ne svi sata diskovi podrzavaju NCQ tehnologiju.
RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: :: ma kapiram da NCQ smanjuje putanju i sve to ali daji je veci kes bez NCQ bolji od onog sa NCQ a ima manji kes :: :: (znam da ko ima vise kesa taj je bogat :D )
Uzmi Samsung spinpoint pa ces da vidis sta su performanse. Imam i Seagate barakudu i WD sprej pa ipak je Samsung mnogo brzi i za 7`C hladniji(a na njemu je sistem tako da je stalno aktivan.) Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.