U stvari radi se o tome da imam Seagate SATA HDD od 500 GB koji ima neke podatke na sebi (particija je bila ntfs i na disku je bio WinXP), ali nesto je debelo ubrljano vezano za particiju jer ako se prikljuci kao sekundarni HDD, Windows sa ispravnog HDD-a nece da mi se podigne, tj. dodje do negde a onda taman pre nego bi prikazao desktop pocinje drljanje po Seagate-u. Kada pokusam da instaliram WinXP na taj HDD, ispitivanje diska traje dosta dugo, i cak dodjem i do tamo gde mogu da brisem i kreiram particije, ali taman negde posle toga dobijam gresku da instalacija ne moze da se nastavi. Pokusao sam i sa Linux instalacijama, ali ista prica - ne moze da se mount-uje. Ne znam da li bi stari FDISK sa flopija pomogao... gde da nadjem neki ISO CD image tog starog bootabilnog flopija iz vremena 98-ice? Jel postoje i danas neke ploče sa low level formatiranjem itd?
Najgore je sto je HDD jos pod garancijom, a ja uvek od svega cuvam papire, ali bas od njega ne mogu da pronadjem. Ako vec ne mogu da ga reklamiram, voleo bih da bar delimicno mogu da ga koristim.
kao sto rece Ishmerish skini Hirensboot cd i tamo imas milion programa za takve stvari.
:: Hiren 9.8 pa Acronis-om radis sa particijam sta god pozelis.Prvo ga provuci sa seagate tools-om da vidis dali je ispravan :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
Evo mi Hirensboot nalazi neke hiljade bad sectora, izgleda da ce to da traje satima. Uglavnom, program deluje mocno, to je ono sto mi treba. Nadam se da cu moci da izolujem deo diska koji je metastazirao i da sredim particiju. Hvala svima!
Mmmm Seagate 500GB, odakle na njemu bad sectori majku mu.......polupaj mu HDD regenerator i budi strpljiv. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Evo mi Hirensboot nalazi neke hiljade bad sectora, izgleda da ce to da traje satima. Uglavnom, program deluje mocno, to je ono sto mi treba. Nadam se da cu moci da izolujem deo diska koji je metastazirao i da sredim particiju. Hvala svima!
i jos pod garancijom... Ovo ce da potraje brat-bratu oko 72 h
:: :: Mmmm Seagate 500GB, odakle na njemu bad sectori majku mu.......polupaj mu HDD regenerator i budi strpljiv :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: Evo mi Hirensboot nalazi neke hiljade bad sectora, izgleda da ce to da traje satima. Uglavnom, program deluje mocno, to je ono sto mi treba. Nadam se da cu moci da izolujem deo diska koji je metastazirao i da sredim particiju. Hvala svima!
Pored HDD Regeneratora, imaš na Hiren`s Boot CD i SpinRite 6.0 za popravku bad sector-a. Ako ti to ne pomogne, onda SeaTools ili Maxtor Tools, pa low level format.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.