Interesuje me posto planiram kupovinu 2,5 incha externog harda sta bi bile vase preporuke,odnosno koji model kupiti?Sta se pokazalo dobro?Sta bi bilo dobro odnos cena-kvalitet.Mislim da bi 320 gb bilo sasvim dovoljno.Samo ne znam sta da kupim,mislim koji model konkretno?Pa ako moze neki savet ili preporuka.I za koji model se daje najduza garancija? Pozdrav.
Posto sam na kraju uzeo Transcend StoreJet320GB, evo par pocetnih utisaka: - neverovatno tih, - neverovatno nezagrejan u radu, - neverovatno spor (sala, ali nije brzinski rekorder).
Neverovatno mi je, ali nigde nema otvora za ventilaciju diska unutra, a on samo mlak (za razliku od ranije pominjanog Maxtora, koji radi na oko 50 stepeni, a zakucavao se na 60). Prodavac mi rece da unutra idu Toshibini diskovi.
Sto se mene tice: lagan, mali, tih, mlak i za mene dovoljno veliki - ima moju preporuku. A cena je ~ kao dva flesa od po 16 GB.
Cestitam za izbor! Neka te dugo sluzi! A i mnogo je lep. Podseca me malo na holandjane, kad su bili normalni i bavili se fudbalom!
:: Posto sam na kraju uzeo Transcend StoreJet320GB, evo par pocetnih utisaka :: - neverovatno tih :: - neverovatno nezagrejan u radu :: - neverovatno spor (sala, ali nije brzinski rekorder) :: :: Neverovatno mi je, ali nigde nema otvora za ventilaciju diska unutra, a on samo mlak (za razliku od ranije pominjanog Maxtora, koji radi na oko 50 stepeni, a zakucavao se na 60). Prodavac mi rece da unutra idu Toshibini diskovi :: :: Sto se mene tice: lagan, mali, tih, mlak i za mene dovoljno veliki - ima moju preporuku. A cena je ~ kao dva flesa od po 16 GB :: :: Pozdrav.
Jos nesto me interesuje.Da li su brzine prenosa kod svih 2,5 incha diskova iste ili i tu ima razlike u brzini upisa na hard?I ako ima koji modeli od 320 giga su najbrzi?
U principu sto je veca gustina zapisa (citaj: veci kapacitet hdd-a, odnosno smestajnog kapaciteta po ploci hdd-a) to je veca i brzina upisa na hdd. Ovaj generalni princip je podlozan korekciji u zavisnosti od velicine i vrste fajlova koji se upisuju. Takodje, brzina upisa/ispisa je najcesce u obrnutoj srazmeri sa vremenom pristupa, koji je, po meni, bitniji za sistemske diskove dok se za skladisni prostor pre moze traziti prva stavka. Ovo ti uglavnom zavisi od hdd-a koji se nalazi unutrar kucista, a to najcesce ne znas... Nadam se da je sad jasnije :)
Mislim da je jasnije.U principu nikad sa sigurnoscu ne znas sta ce ti dopasti pod ruke.Znaci lutrija.
:: U principu sto je veca gustina zapisa (citaj: veci kapacitet hdd-a, odnosno smestajnog kapaciteta po ploci hdd-a) to je veca i brzina upisa na hdd. Ovaj generalni princip je podlozan korekciji u zavisnosti od velicine i vrste fajlova koji se upisuju. Takodje, brzina upisa/ispisa je najcesce u obrnutoj srazmeri sa vremenom pristupa, koji je, po meni, bitniji za sistemske diskove dok se za skladisni prostor pre moze traziti prva stavka :: Ovo ti uglavnom zavisi od hdd-a koji se nalazi unutrar kucista, a to najcesce ne znas.. :: Nadam se da je sad jasnije :)
od Transcenda sam pazario samo fioku 2.5 i to je bio PUN pogodak...ali sam ubacio Toshibu Travel star i to shljaka vec 2g idealno. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.