Prosli put kad sam dosao do dna sto se tice praznog mesta na laptopu, uhvatio sam prazne DVD-e, ispraznio sto se moglo i pregurao probleme. E sad, ne znam vise sta da brisem, pa mi ovaj disk od 60GB je definitivno mali. Ima nekoliko varijanti resenja: 1. novi HDD za laptop, 2. prenosni HDD (My Book, My Passport, StoreJet,...), 3. HDD + fioka za vezu sa kompom preko USB-a ili Firewire-a.
Sta je po vam najbolja solucija?
Vidim povoljno TRANSCEND StoreJet 2.5 Mobile 320GB (u odnosu na WD recimo) ~5800 din. Kako se pokazao ovaj HDD, ako ste ga koristili? Koliko garancije imaju ovakvi diskovi (u odnosu na standardne sa 3 godine garancije)?
Sa druge strane za tu lovu moze da se uzme veci obican HDD+fioka.
ja bih uradio sledece, da sam na tvom mestu: uzeo bih 2xhdd-a 2.5`, iskljucivo Hitachi, jer su oni najpouzdaniji, za laptop, u zavisnosti od povoljnosti, vidi sam koji bi ti kapacitet odgovarao, meni bi bilo malo i 500GB, za 3.5` je trenutno najpovoljniji od 1TB, a za 2.5` ne znam, zatim bih uzeo Transcend, ali samo rack 2.5`, znaci ne bih gledao ni TT ni CM, ni Chiftec, sve su to kinezi, sa losom izradom itd, ovo je rack po istoj ceni, ali tacno se vidi ko ga je otvarao, uzimao u ruke, kako je odradjen, kvalitetno, a i to ti je mnogo jeftinije nego da uzimas full spakovan Transcend, a i ne zna se sta je unutra, a jos jeftinija varijanta je da uzmes: JEDAN hdd 2.5` za laptop i jedan hdd 3.5`, rack Transcend 3.5`, ali to samo u slucaju ako ne nosis nigde taj RACK, u protivnom, prakticniji je od 2.5` a i naravno skuplji. Transcend StoreJet 3.5` http://www.fareastgizmos.com/entry_images/0906/25/SJ35b.jpg Transcend StoreJet 2.5` http://media.akihabaranews.com/15155/StoreJet_2_5_1.jpg
:: @liman i ja se slazem sa tim resenjem, samo da li valja uzeti malo veci (500GB), WD Passport 320GB je 8000, dok WD Passort od 500GB imas od 11 000 :: :: Pozdrav :: :: ::
Varijanta 1 zahteva novi laptop disk, plus zahteva rack da bih mogao da koristim ovaj stari.
Varijanta 2 i 3 mora da bude prenosna, jer bih ga nosio uz laptop (a mogao bih da ga koristim i uz desktope).
320 GB Transcend je 5800 din, a 500 GB je 8900 din, tako da se bas i ne isplati ici na veci. Sadasnji od 60GB je mali, ali cenim da bi me 6x60GB zadovoljilo za neki malo duzi period.
WD ima povoljno MyBook Essential, ali je daleko od prenosnog (gabariti i tezina + zasebno napajanje). MyPassport Essential je zgodan za prenos, ali je preskup (WD 320GB je 7850 din).
@imarkovic problem kod mene su IDE prikljuchci pa je izbor mogucih resenja novog diska suzen.
@liman gde je to garancija 3 godine (koja je to firma WW) za Transcend?
nema veze, imas i IDE varijantu tih rack-ova, u tom slucaju uzmi IDE za laptop, i SATA HDD+SATA rack 2.5` i turi ga u rack, kazem ti OPET, izadje te mnogo jeftinije, nego da kupujes sve upakovano, pogotovu za 2.5`!!!
Mala ispravka: Bio sam ubedjen da je kupljen u Win Win Computer Shop-u u Balkanskoj. Sada vidim da na racunu stoji ALTI d.o.o. Balkanska 14. U svakom slucaju na garanciji pise 36 meseci, a cena je bila 13.02.09. 7.399.- RSD.
:: Varijanta 1 zahteva novi laptop disk, plus zahteva rack da bih mogao da koristim ovaj stari :: :: Varijanta 2 i 3 mora da bude prenosna, jer bih ga nosio uz laptop (a mogao bih da ga koristim i uz desktope) :: :: 320 GB Transcend je 5800 din, a 500 GB je 8900 din, tako da se bas i ne isplati ici na veci. Sadasnji od 60GB je mali, ali cenim da bi me 6x60GB zadovoljilo za neki malo duzi period :: :: WD ima povoljno MyBook Essential, ali je daleko od prenosnog (gabariti i tezina + zasebno napajanje). MyPassport Essential je zgodan za prenos, ali je preskup (WD 320GB je 7850 din) :: :: @imarkovi :: problem kod mene su IDE prikljuchci pa je izbor mogucih resenja novog diska suzen :: :: @lima :: gde je to garancija 3 godine (koja je to firma WW) za Transcend :: :: Pozdrav.
Slazem se! Samo zavisi za sta ce ga sve koristiti? Ovaj TRANSCEND je zaista mali za transport!
:: nema veze, imas i IDE varijantu tih rack-ova, u tom slucaju uzmi IDE za laptop, i SATA HDD+SATA rack 2.5` i turi ga u rack, kazem ti OPET, izadje te mnogo jeftinije, nego da kupujes sve upakovano, pogotovu za 2.5`!! :: :: ::
Sam Transcend na sajtu kaze 2 godine, tako da si ti ucario trecu na racun ALTI-a. Inace ALTI i WinWin su valjda `jedna` firma (vlasnicki), samo sto se ALTI bavi veleprodajom, a WinWin im je maloprodaja, tako da si ti stvarno i kupio disk u WinWinu, ali posto ALTI uvozi, dobio si ALTIjevu garanciju.
Sada je taj disk 6000din u WinWinu i daju 2 godine garancije. Prema ceni i nacinu na koji bi trebalo da zavrsava posao (206 grama, 135x81x19mm, otporan na udarce - pri cemu ne planiram da igram fudbal sa njim), sve sam blizi tom resenju.
@imarkovic ovo mi se cini kao malo glomaznije resenje. Daj neku konkretnu varijantu HDD+RACK, da uporedim (pa neka bude recimo 320GB, ako ne moze veci). Ono sto sam ja gledao, RACK ide od 1000-3500 din, a diskovi opet od ~4500 nagore (sto znaci dadolazim do ~ cene spakovanog za nosenje).
Ma uzmi taj TRANSCEND StoreJet 2.5 Mobile 320GB i pevaj. Ja sam kupio onaj gumirani TRANSCEND od 250 gb negde u septembru prosle godine i prezadovoljan sam. Nije najbrzi u klasi, ali je tih i ne greje se uopste. A imas i 2 godine garancije.
:: Prosli put kad sam dosao do dna sto se tice praznog mesta na laptopu, uhvatio sam prazne DVD-e, ispraznio sto se moglo i pregurao probleme. E sad, ne znam vise sta da brisem, pa mi ovaj disk od 60GB je definitivno mali. Ima nekoliko varijanti resenja :: 1. novi HDD za laptop :: 2. prenosni HDD (My Book, My Passport, StoreJet,...) :: 3. HDD + fioka za vezu sa kompom preko USB-a ili Firewire-a :: :: Sta je po vam najbolja solucija :: :: Vidim povoljno TRANSCEND StoreJet 2.5 Mobile 320GB (u odnosu na WD recimo) ~5800 din. Kako se pokazao ovaj HDD, ako ste ga koristili? Koliko garancije imaju ovakvi diskovi (u odnosu na standardne sa 3 godine garancije) :: :: Sa druge strane za tu lovu moze da se uzme veci obican HDD+fioka :: :: Kako biste vi resili ovu problematiku :: :: Unapred hvala na odgovorima :: :: Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.