Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Ima li ko predlog, kakvo iskustvo sa zamenom ili servisiranjem optike na ...
STRANA 1 OD 1
Shomiman Ima li ko predlog, kakvo iskustvo sa zamenom ili servisiranjem optike na ... 19.07.2009. 03:27 T18887

status: user
broj poruka: 1187
Sony RDR-GX210S DVD Recorder-u.Navedeni cita i `przi` CD-e ali ne i DVD-e.Jednostavno ih ne cita. Ne radi se o vrsti medija vec o necem drugom.Ako
ko ima kakvu ideju ili prelog, svakako je dobrodosao.Prestao je da sljaka kada je trazio disk sa zatvorenom sesijom a istu zatvarao on sam.Od tada datira problem.Navedeno se desava mom prijatelju i sutra mi donosi uredjaj. Nije PC uredjaj...Tek da se zna.

`There`s someone in my head, but it`s not me!`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Ima li ko predlog, kakvo iskustvo sa zamenom ili servisiranjem optike na ... 19.07.2009. 03:40 #129561

broj poruka: 9459
Nazalost ukoliko mu ocistis socivo lasera,klizace od glave ,a i dalje ne `prepoznaje`DVD disk,onda je 90% laser za citanje dvd-a oslabio ili totalno riknuo,za razliku od CD-a koji se verujem manje upotrebljavao,pa zato sljaka ok.

P.S.Posto se radi o firmiranom uredjaju kompletna laserska glava bi trebala da se nadje u BG-elektroniku

:: Sony RDR-GX210S DVD Recorder-u.Navedeni cita i `przi` CD-e ali ne i DVD-e.Jednostavno ih ne cita. Ne radi se o vrsti medija vec o necem drugom.Ako
:: ko ima kakvu ideju ili prelog, svakako je dobrodosao.Prestao je da sljaka kada je trazio disk sa zatvorenom sesijom a istu zatvarao on sam.Od tada datira problem.Navedeno se desava mom prijatelju i sutra mi donosi uredjaj. Nije PC uredjaj...Tek da se zna
::
:: `There`s someone in my head, but it`s not me!`
Shomiman Jos uvek mu nisam nista radio. 19.07.2009. 03:56 #129562

broj poruka: 1187
Nije cak ni kod mene. Bice u toku dana. Ako sam dobro razumeo, radi se o dve nezavisne laserske glave, ili samo predpostavljas. Uredjaj ima oko 3 god.Nije nesto
intezivno koristen, bar tako kaze drugar. Disk za koji je on ( Sonny RDR GX-210) trazio zatvaranje sesije, rezan je na PC-u, a sesija zatvarana na njemu samom. Od tog trenutka ne cita DVD-e, a do tog trenutka, bar po recima vlasnika, radio je to bez greske...Zaista ne znam kakav je iznutra, cime raspolaze, nadao sam se da je neko nesto slicno radio, imao slican problem, ili sta vec... Usvakom slucaju hvala. Mozda se `zakljucao`... Mad je koliko sam mogao da snimim, oslobodjen regiona.

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

gilopile Re: Jos uvek mu nisam nista radio. 19.07.2009. 04:14 #129563

broj poruka: 9459
Da.Posoje dve laserske diode od koje je jedna zaduzena za CD,a druga za DVD koje bacaju snop kroz jedno i jedino lece na glavi.Mislim da nije moguce da ne cita diskove zbog nekog softverskog problema.I to sto je zatvarana sesija na njemu naravno da nema veze,nego je slucajnost da se u tom trnutku desio kvar.Kao sto sam napomenuo:probaj sa ciscenjem L.leca.Najbolje je sa stapicima za usi.Na jednu stanu kani kap vode pa protrljaj u krug,pa posle isto sa suvom stranom.

:: Nije cak ni kod mene. Bice u toku dana. Ako sam dobro razumeo, radi se o dve nezavisne laserske glave, ili samo predpostavljas. Uredjaj ima oko 3 god.Nije nest
:: intezivno koristen, bar tako kaze drugar. Disk za koji je on ( Sonny RDR GX-210) trazio zatvaranje sesije, rezan je na PC-u, a sesija zatvarana na njemu samom. Od tog trenutka ne cita DVD-e, a do tog trenutka, bar po recima vlasnika, radio je to bez greske...Zaista ne znam kakav je iznutra, cime raspolaze, nadao sam se da je neko nesto slicno radio, imao slican problem, ili sta vec... Usvakom slucaju hvala. Mozda se `zakljucao`... Mad je koliko sam mogao da snimim, oslobodjen regiona
:: `There`s someone in my head, but it`s not me!
tortojed A da razmislis i o flesovanju BIOS-a (firmware-a)? 20.07.2009. 17:50 #129789

broj poruka: 10999
Ako se pravilno izvede, moze da pomogne, a nece unazaditi postojece stanje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs