Bolje pitanje je Samsung F1 / WD Caviar Black 1TB ali od tvoja dva: WD Caviar Black 1TB. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Seagate i Hitechi se više greju, deli ga manje 2 stepena od F1 koji je boza. Obrzirom na performanse, to su smešne temperature. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ako uzimas WD, gledaj da mu nabavis dobru turbinu za hladjenje . .
Sobna temperatura 30c i evo vidi temperature WDa bez ikakvih turbina,tecnog azota i tome slicno :) Dajem glavu ako neki Seagate moze u ovim uslovima da radi isto a kamo li hladnije.
bilo mi je sasvim dovoljno da se uverim koliko se to 30C greje, kada je nakon ubacivanja u kuciste WD BLUE od 500gb poceo da se usijava, kao moja graficka, a to nije 30C, evo upravo sam izmerio temp. moj Hitachi od 640 se greje 35, a najtopliji je Seagate - 42C od 1TB, ako se nekome greje taj WD 30C u ovakvim uslovima, pa cak i sa otvorenim kucistem, pa stvarno - NEMA SANSE, pa neka se i manje greje black, moze da se greje 2-3C manje, ali ne priznajem za regularnu stvar da su napravljene GREEN, BLUE I BLACK serije, i da jedino BLACK valja, i svi preporucujete samo BLACK i BLACK, stalno dajete komentare kako da svi izbegavaju GREEN I BLUE, mislim da to malo ne igra, ako bi vec trebali da prave kvalitetne hardove, nek prave sve, a ne samo odredjenu seriju, koja je kao proverena, manje se greje, itd. . .a ostale kao, `mozete da uzmete, ali bolje nemojte, nije preporuceno, u stvari, bezite ko` djavo od krsta od njih`.
Ko kaže da se kupuje samo black ? Ja sigurno ne. Imam 2 Blue HDDiska, i Green od 1 TB koji je u My Book-u i najviše me iznenadio Green koji je jedva topao u MyBook-u posle sata rada bez ikakvog hlađenja. Sledeće što pada su dva Black-a od TB pa u RAID, a ostalo piči u fioke.
Ne namerevam više da učestvujem u ovoj temi, jer neću nikome da se pravdam. Svaki WD disk, a naročito ovi Blue i Green su me fantastično služili i služe me. U kućištu su hlađeni sam velikim 23mm fanom i to hlađenje je normalno za svakog kome su podaci bitni čime god da se bavi. U zadnjih 4-5 mašina sam stavljao Blue (500 i 640) diskove i rade ko zmaj. Ako se Blue greje kao grafička on mora da je u nekom raspalom kućištu gde nema P od promaje a usput je i faličan, i najverovatnije product of China. Toliko od mene.
I na kraju krajeva, samo kupujte Seagate, više WD-a za mene i ostale koju cene kvalitet zadnjih serija ove marke. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.