ne razumem zasto bi to neko radio, kada hard disk radi istom brzinom i sa 1.5TB (2 particije, npr C-100GB, D - ostalo), uostalom ovo moze da se uradi u obicnom programu za partitioning..bez veze, ali u pravu je da je mnoooogo bolja kupovina od veloci-ja, ali ne i bolja kupovina od SCSI Chita-e.
Pa za duplo manje para dobijes hard istih performansi i istog kapaciteta kao raptor.Samo se pomiris sa cinjenicom da ostali GB ostaju neiskorisceni a znas da su tu
ali zasto bi smanjivao na 300GB, jel mozda oni preostali gigabajti doprinose performansama, ne razumem??? Realno, WD ima Veloci-ja (bivseg Raptor-a) za uzimanje paaaaaaaaraaaaaaaaa, to ljudi ne shvataju nego se zalecu, zna se sta je vrhunski performance hard disk - SCSI u raid1 ili 0 rezimu, a ne SATA disk koji je na 10.000 rpm, KAO, medjutim pokopava ga Seagate na 7200.2, koji je pritom duplo jeftiniji + kapacitet...ja sam to shvatio kad sam (ovca) uzeo Raptor-a, posle mi je bilo zao da ga prodam za sitne pare, nego sam ga vuko 2god, u zivotu mi vise ne pada na pamet da ga kupim. SCSI je naravno skup sport, jer je preporucen samo za servere gde je stvarno potrebna performansa.
Zbog takozvanog short-strokinga, tih 300gb ce biti najblizi osi rotacije HD. Bilo je vec price o tome ovde, pogledaj na google i tomshardware.com ako zelis da saznas vise.
:: ali zasto bi smanjivao na 300GB, jel mozda oni preostali gigabajti doprinose performansama, ne razumem??? Realno, WD ima Veloci-ja (bivseg Raptor-a) za uzimanje paaaaaaaaraaaaaaaaa, to ljudi ne shvataju nego se zalecu, zna se sta je vrhunski performance hard disk - SCSI u raid1 ili 0 rezimu, a ne SATA disk koji je na 10.000 rpm, KAO, medjutim pokopava ga Seagate na 7200.2, koji je pritom duplo jeftiniji + kapacitet...ja sam to shvatio kad sam (ovca) uzeo Raptor-a, posle mi je bilo zao da ga prodam za sitne pare, nego sam ga vuko 2god, u zivotu mi vise ne pada na pamet da ga kupim. SCSI je naravno skup sport, jer je preporucen samo za servere gde je stvarno potrebna performansa :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.