Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
write protection
STRANA 1 OD 1
vlajkic write protection 13.07.2009. 15:08 T18760

status: user
broj poruka: 609

Ima li neki programcic da zastitim usb stick od upada raznoraznih autorun i drugih malicioznih programcica..imam potrebu da ga zabadam gde stignem LOL..ima svakakvih bolestina..razumete me..znaci treba mi neka zastita da kad zabodem flash nista ne moze bez pass-a da se snimi na njega..ili neko mozda drugo resenje..pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY ... 13.07.2009. 15:46 #128349

broj poruka: 1509
Vec i ranije je pisano o ovome...

No nebitno, kada vec napominjem, mogu ti i napisati ponovo, iako si trebao samo malo potraziti po forumu...

Sto se tice programa, stvarno ne znam da li postoji ijedan koji moze zakljucati USB stick za zapisivanje...

Resenje od virusa i slicnih `autorun` gamadi postoji u ovom obliku:

Napravi na USB-u folder sa imenom ``autorun.inf`` (bez navodnika), po zelji ga sakrij ili stavi read only...

To je sve sto bi trebalo da pomogne u vezi virusa koji se prebacuju preko USB Stick-ova...

Pojasnjenje : Pravljenjem foldera autorun.inf ti ustvari onemogucavas virus (crv, trojan, bilo koji drugi) da napravi autorun.inf fajl (da fajl a ne folder) i tako onemogucavas njegovo automatsko pokretanje sa svog USB stick-a...

Virusi se mogu prekopirati na tvoj USB Stick, ali se nece moci pokrenuti automatski...

Moja preporuka je da drzis u explorer-u uvijek vidljive ekstenzije fajlova, jer postoje virusi koji sakriju originalne foldere, a naprave *.exe fajlove izgleda i naziva identicnog tim sakrivenim folderima koje ces ti ako nemas anti virusa sam pokrenuti i bez autorun fajla...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

gile23 Re: ... 13.07.2009. 15:55 #128352

broj poruka: 9121
Ovo sto ti je rekao Nmy 100% radi, to slobodno uradi na particiji na kojoj si install Windows, samo postoji jedan problem. Recimo imas na flesh-u folder autorun.inf i nekoliko virusa koji samo stoje bezveze, tj. stoje samo kao neki podaci (tipa slike), kada se virusi tako nalaze na flashu, a ne rade nista antivirus ne moze da ih pronadje kao viruse i da ih izbrise, zato uvek kada posumnjas da imas neki virus na flash-u a napravio si vec folder autorun.inf, format i miran si, naravno posle formata ponovo na pravi taj isti folder.

Pozdrav!

:: Vec i ranije je pisano o ovome..
::
:: No nebitno, kada vec napominjem, mogu ti i napisati ponovo, iako si trebao samo malo potraziti po forumu..
:: Sto se tice programa, stvarno ne znam da li postoji ijedan koji moze zakljucati USB stick za zapisivanje..
:: Resenje od virusa i slicnih `autorun` gamadi postoji u ovom obliku:
:: Napravi na USB-u folder sa imenom ``autorun.inf`` (bez navodnika), po zelji ga sakrij ili stavi read only...
:: To je sve sto bi trebalo da pomogne u vezi virusa koji se prebacuju preko USB Stick-ova..
:: Pojasnjenje : Pravljenjem foldera autorun.inf ti ustvari onemogucavas virus (crv, trojan, bilo koji drugi) da napravi autorun.inf fajl (da fajl a ne folder) i tako onemogucavas njegovo automatsko pokretanje sa svog USB stick-a..
:: Virusi se mogu prekopirati na tvoj USB Stick, ali se nece moci pokrenuti automatski..
:: Moja preporuka je da drzis u explorer-u uvijek vidljive ekstenzije fajlova, jer postoje virusi koji sakriju originalne foldere, a naprave *.exe fajlove izgleda i naziva identicnog tim sakrivenim folderima koje ces ti ako nemas anti virusa sam pokrenuti i bez autorun fajla..
:: Pozdra
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije samo potrazi malo bolje po radnjama... 13.07.2009. 17:30 #128397

broj poruka: 1121

savatije upsss, omace mi se enter... 13.07.2009. 17:35 #128400

broj poruka: 1121

Potrazi po radnjama malo bolje...kod tehnomanije sam uspeo da nadjem PQI usb stick 8 Gb sa hardwerskim RW prekidacem...prebacis prekidac u LOCK i ni jedna avet ti nece ujasiti na USB mem stick...cena oko 1900 din...
PQI cool drive U339s...

Seerauber write protection 14.07.2009. 16:47 #128645

broj poruka: 947

odlican programcic

AutorunVirusRemover_2.3_Build_1006_incl_serial
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs