Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
POHVALA ZA HITACHI > || bez uroka
STRANA 1 OD 1
imarkovic POHVALA ZA HITACHI > || bez uroka 09.07.2009. 15:02 T18665

status: user
broj poruka: 19012
ljudi, ne znam koliko ko ima iskustva sa novim hardovima, ali moram da ih pohvalim i toplo preporucim, iako su hladni kao zmije :), nisu br.1 mozda u performansama, brzini, ja sam kupio nekoliko i koristim ih samo za skladistenje podataka, i znam da imaju opciju da idu u odredjeni standby posle nekoriscenja, sto mi se takodje svidja, ali oni su hladni cak i dok rade, ja sam se odusevio, Seagate vreo, a Hitachi 2cm iznad njega hladan, kako u kucistu, tako i u rack-u > svaka preporuka za skladistenje podataka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO I bolje nemoj da ga urocis 09.07.2009. 15:14 #127264

broj poruka: 1013
I bolje nemoj da ga urocis:) Meni je crko jedan od 500GB pre mesec dana. Naravno garancija i sve to, ali sam izgubio gomilu stvari. Prodavac mi rece da su osetljiviji na udarce od ostalih, ali su ovako inace odlicni

JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu ja sam imao pozitivna iskustva 09.07.2009. 15:21 #127269

broj poruka: 826
sa sata 2 hitachi hdd-om od 250gb....hladan,tih,i poprilicno cak i brz....ja nisam imao zamerke na taj od 250gb,takodje sam uzeo par komada,bili su apsolutno novi,neotpakovani,i kazem,radili su (i jos rade)extra!

imarkovic @JOSILENKO 09.07.2009. 15:22 #127270

pa sto si ga bio brate?

JOSILENKO Re: @JOSILENKO 09.07.2009. 15:27 #127272

Hahahah, mani zajebanciju brate. Ne da sam hteo da ga bijem, nego sam hteo i prodavca i servisera i distributera i proizvodjaca i sve na kup. To se desilo u najgorem trenutku. Zavrsavao sam diplomski koji sam radio godinu dana. Srecom pa sam dan pre toga snimio najbitnije fajlove na flesh.
I sta ce mi kazu u servisu... mozemo da pokusamo da ti izvadimo fajlove (da zamene elektroniku), ali onda gubis pravo na garanciju (a ne grantujemo da cemo uspeti) . A ja ga tek kupio

JOLE

:: pa sto si ga bio brate?
::
imarkovic Re: @JOSILENKO . . au 09.07.2009. 15:39 #127274

e jbg, sta da ti kazem, upravo sam i zbog toga u drugoj temi i preporucio RAID1 varijantu, vezano za podatke tog tipa, miran si brate, i nema stresa oko nekog cudnog zvuka koji potice iz kucista (joj, dal` je hard, sta da radim), eto, mislim da je to najbolje resenje . . ali dobro, pretpostavljam da ne zeli svako da ulaze duplo, ali kada se opece jednom...
nezvanicno, posto ja imam nekoliko istih hardova, kada je bilo crkavanja, pokusao sam da menjam elektroniku, iako je hard bio u garanciji, bili su mi bitniji podaci nego sam hard, a znao sam da nece oni da to rade za dzabe, kupio sam lepo torex srafcigere, pazljivo srafio, da se ne primeti, pazio sam da ne ostetim sraf, i to sam uradio nekoliko puta, mislis da je neko primetio? vazi...doduse, nikad nisam uspeo da pokrenem ni jedan hard tako...slaba vajda od toga, zato su ti i rekli da ne garantuju, jer su male sanse da to uspe, obicno bude mehanicki kvar, retko crkne samo elektronika.
JOSILENKO Re: Re: @JOSILENKO . . au 09.07.2009. 15:48 #127275

Pa razmisljam se za taj raid odavno? Mogu da kazem da sam od moj 486 na ovamo imao srece sa svim komponentama osim sa HDD. Crkla su mi 4 komada do sad.
JOLE

:: e jbg, sta da ti kazem, upravo sam i zbog toga u drugoj temi i preporucio RAID1 varijantu, vezano za podatke tog tipa, miran si brate, i nema stresa oko nekog cudnog zvuka koji potice iz kucista (joj, dal` je hard, sta da radim), eto, mislim da je to najbolje resenje . . ali dobro, pretpostavljam da ne zeli svako da ulaze duplo, ali kada se opece jednom..
:: nezvanicno, posto ja imam nekoliko istih hardova, kada je bilo crkavanja, pokusao sam da menjam elektroniku, iako je hard bio u garanciji, bili su mi bitniji podaci nego sam hard, a znao sam da nece oni da to rade za dzabe, kupio sam lepo torex srafcigere, pazljivo srafio, da se ne primeti, pazio sam da ne ostetim sraf, i to sam uradio nekoliko puta, mislis da je neko primetio? vazi...doduse, nikad nisam uspeo da pokrenem ni jedan hard tako...slaba vajda od toga, zato su ti i rekli da ne garantuju, jer su male sanse da to uspe, obicno bude mehanicki kvar, retko crkne samo elektronika.
imarkovic @JOSILENKO 09.07.2009. 16:00 #127281

meni nikad nisu crkavali hardovi, ali nikad, i od skoro me poterao neki maler, opekao sam se par puta, sve racunam, ma kvalitetni su to hardovi, nece valjda, primeticu ako krene da zuji, da se cudno cuje, i eto, desilo mi se nekoliko puta, i zadnji put sam se tako iznervirao, izgubio sam jako bitne podatke, i resio da napravim RAID1, od kad sam napravio, hardovi nece ni da cuju da crknu, hehe, tako ti je to, u principu, neke stvari tako i u zivotu funkcionisu...

JOSILENKO Marfi 09.07.2009. 16:04 #127283

da, i gradski prevoz uvek dodje bas u trenutku kad od muke posle pola sata cekanja zapalis cigaretu i povuces prvi dim. To su Marfijevi zakoni
JOLE

imarkovic ..Marfi, nego sta 09.07.2009. 16:16 #127287

evo ti, primer za juce, da sam lepo otisao na basket blizu gajbe, ili fudbal, ne bi bilo onog nevremena, ali ne, ja sam morao da krenem na ADU, znaci samo sto sam izassao iz kuce, otpesacio do auta, i kada je krenulo da se mraci, pomislio sam da je smak sveta, odmah sam uhvatio shturu u sobu :)
rasha44 Re: Marfi 09.07.2009. 16:26 #127288

broj poruka: 1492
Zato treba ranije da zapališ `Pozivušu`

I meni je u polednjih 12 godina crkao samo jedan hard. Zbog nekog zezanja sa strujom, riknula mu je štampa. U aprilu sam nov Segate od 500GB zamenio čim je počeo da krči. Videću kako će se pokazati WD 640GB Black.
Što se tiče RAID-a, nemam potrebe za tim. Bitni su mi samo tekstovi ženinih prevoda, a za njih pravim backup na drugom hardu i na drugom kompjuteru u kućnoj mreži.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: da, i gradski prevoz uvek dodje bas u trenutku kad od muke posle pola sata cekanja zapalis cigaretu i povuces prvi dim. To su Marfijevi zakon
:: JOL
maleevic da 09.07.2009. 17:03 #127294

broj poruka: 345
MEni je pre par dana PUKO western digital od 500GB,samo je komp zaboo...
Nije radio sest meseci
MaliAbner Re: Re: @JOSILENKO 09.07.2009. 18:19 #127305

broj poruka: 7769
Godinu dana za diplomski, covece sta si toliko radio leba ti?

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Hahahah, mani zajebanciju brate. Ne da sam hteo da ga bijem, nego sam hteo i prodavca i servisera i distributera i proizvodjaca i sve na kup. To se desilo u najgorem trenutku. Zavrsavao sam diplomski koji sam radio godinu dana. Srecom pa sam dan pre toga snimio najbitnije fajlove na flesh
:: I sta ce mi kazu u servisu... mozemo da pokusamo da ti izvadimo fajlove (da zamene elektroniku), ali onda gubis pravo na garanciju (a ne grantujemo da cemo uspeti) . A ja ga tek kupi
:: JOL
:: :: pa sto si ga bio brate?
:: ::
JOSILENKO Re: Re: Re: @JOSILENKO 09.07.2009. 18:28 #127307

Pa radio sam svasta, i za Kurtu i za Murtu, a u pauzama sam radio svoj diplomski :)
A i kod nas na arhitekturi je malo zaje*aniji diplomski nego na drugim fakultetima. Radimo ceo projekat, i imamo 3 predmeta

JOLE

:: Godinu dana za diplomski, covece sta si toliko radio leba ti
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Hahahah, mani zajebanciju brate. Ne da sam hteo da ga bijem, nego sam hteo i prodavca i servisera i distributera i proizvodjaca i sve na kup. To se desilo u najgorem trenutku. Zavrsavao sam diplomski koji sam radio godinu dana. Srecom pa sam dan pre toga snimio najbitnije fajlove na flesh
:: :: I sta ce mi kazu u servisu... mozemo da pokusamo da ti izvadimo fajlove (da zamene elektroniku), ali onda gubis pravo na garanciju (a ne grantujemo da cemo uspeti) . A ja ga tek kupi
:: :: JOL
:: :: :: pa sto si ga bio brate?
:: :: ::
dukiduledu dobri stari Marfi 09.07.2009. 20:23 #127333

broj poruka: 826
i zasto parce hleba uvek padne na namazanu stranu?

Slavuj ... 09.07.2009. 21:55 #127347

broj poruka: 2236
Ne padne uvek na namazanu stranu, verovatnoća da će tako pasti je proporcionalna ceni tepiha.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Berettaxx Meni se jako svidja 10.07.2009. 15:21 #127500

broj poruka: 385
ja imam Hitachi od 250Gb... meni je dosta brz, hladan naravno, tih...
imam jos tu par maxtora koji se greju ko express ringle i jos uz to su bucni jer prave velike vibracije...
Bez uvrede meni se WD uopste ne svidja, em sto je topao a i jos bilo koji WD da mi je dosao u ruke Bad sector- i naravno...
Namazano parce hleba je po meni cista fizika... ako si namazao jednu stranu ona je teza od druge i zato ce prevagnuti i pasti naravno ako ima dovoljno mesta da se okrene

From Freedom Came Elegance
LinuxMint

imarkovic @@ 10.07.2009. 20:26 #127585

jedno pitanjce, a sta radite sa tim hlebom koji padne na nenamazanu stranu, jel ga pojedete? ili lakse operete nego kad padne na namazanu pa tek onda pojedete? :P

Slavuj ... 10.07.2009. 21:11 #127605

broj poruka: 2236
Zavisi šta mažeš na hleb, koju količinu, kolika je površina parčeta, kolika je težina, koliko je aerodinamična koja strana, sa koje visine pada, da li je samo skliznulo ili je odgurnuto, bačeno...

Rekao bih da mi nikada nije ispalo parče hleba, ni namazano ni nenamazano.
I ko, bre, pere hleb ? Kako to ?

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: ... 10.07.2009. 21:19 #127615

broj poruka: 9121
Strana koja je teza uvek tezi da padne na zemlju, znaci namazes na hleb margarin recimo, odredis imaginarnu polovinu sa bocne strane i imas dve spoljne povrsine jedna je bez margarina jedna sa margarinom. Teza je strana sa margarinom pa ce ona celo parce hleba rotirati u tom pravcu, naravno ne znaci ako namazete parce celika margarinom i bacite ga da ce se pasti na tu stranu, sigurno postoji proporcija izmedju tezine i tog margarina. To je moje misljenje.

Pozdrav!

:: Zavisi šta mažeš na hleb, koju količinu, kolika je površina parčeta, kolika je težina, koliko je aerodinamična koja strana, sa koje visine pada, da li je samo skliznulo ili je odgurnuto, bačeno..
:: Rekao bih da mi nikada nije ispalo parče hleba, ni namazano ni nenamazano
:: I ko, bre, pere hleb ? Kako to
:: Srbologija, nauka belosvetska.
gilopile Hleb 10.07.2009. 21:40 #127626

broj poruka: 9459
odnosno feta hleba namazana marmeladom kada se gadja monitor sa daljine od 5m u 4/5 slucajeva ce se zalepiti, a onaj jedan ce se odbiti i zalepiti se na tastaturu,ako u blizini nema neki usb hdd ili sl.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs