cao ljudi, zanima me koji wd uzeti, a da pritom bude slicnih karakteristika (mislim na brzinu samsungovog F1 diska od 1Tb, cache 32, 7200rpm) i cena prihvatljiva, naravno. pozdrav
je i dalje na strani Seagate Barracuda, i pre bih uzeo 2x500GB sa 32MB. WD iz serije Enterprise RE2 ili RE3 namenjen RAID-u su bolji izbor od obicnih Desktop. Ako RE3 ikako i nadjes ovde. Samsung nikada nisam cenio a kako rade verovatno nikada i necu...ta firma jeste brand i zaista prave sve i svasta i to treba postovati, ali NIKADA nisu bili u vrhu niti u jednom domenu elektronike, bar sto se tice kvaliteta, za kvantitet su negde zaista prvi...ali mene zanima samo KVALITET...
Slobodno uzmi Seagate Barracuda-u da ti krklja kako samo Seagete zna.. Ako ti je brzina prioritet, Samsung jeste malo brži. 500 GB RE3 diskovi su oko 70e x 2 = 140, a za te pare imaš 1.5 TB diskove....baš pametno.
Ako hoćeš brzinu, za iste pare uzmu 2 x WD6400AAKS i stavi ih u RAID0 da vidiš šta je speed. A profitiraćeš za 200GB. Ili još bolje nađi dva 6401AALS. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
gledao sam na tom`s hardware i ovaj Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS,500 GB,16 MB Cache ima najbrzi avg. read speed od 104.37 mb po sec. e sad koliko je to merodavno i koliko seagate krklja, to ne znam. ali ako rove kao budala onda mi to i ne vrsi posao. hvala u svakom slucaju
Kladim se da u zivotu nisi video ni jedan RE disk, kroz ruke mi je proslo nekoliko RE2 modela iz Rumunije i osetno je bolji kvalitet nego obicnih. To je Enterprise koji je izdrzljiviji i namenjen je za rad u radnim stanicma i serverima. Pare nije pominjao. A kladim se da nisi drzao ni jednog `Geparda`, doduse Cheetah je 10-15K SCSI ali u svakom smislu su 2 koplja ispred bilo kog WD Veloci/Raptora...Barracuda standardno kvalitetna ali nesto sporija
Hitachi se dobro pokazao...pa neka razimsli i o njemu, imaju 16MB
Ne obracaj paznju, nista ne krklja i sve radi ko podmazano kod Barracude
:: :: Slobodno uzmi Seagate Barracuda-u da ti krklja kako samo Seagete zna.. Ako ti je brzina prioritet, Samsung jeste malo brži. 500 GB RE3 diskovi su oko 70e x 2 = 140, a za te pare imaš 1.5 TB diskove....baš pametno :: :: Ako hoćeš brzinu, za iste pare uzmu 2 x WD6400AAKS i stavi ih u RAID0 da vidiš šta je speed. A profitiraćeš za 200GB. Ili još bolje nađi dva 6401AALS :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst.
Na 6400AAKS i 6401AALS sam stavljao uvo dok su radili, ne znaš da su upaljeni. Seagete se stalno čuje kao da radiš defrag. I kad otvaraš aplikaciju, imaš utisak da se userava od posla. 6401AALS (32 MB keša u odnosu na AAKS) x 2 razbijaju.
Ma da bre, ništa ja video nisam. I samo se kladi, izgubićeš pare.
@Dachman Pa jašta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Slobodno uzmi Seagate Barracuda-u da ti krklja kako samo Seagete zna.. E vala ako Barracuda krklja onda stvarno ne znam sta da kazem... Imam Seagate Barracuda 500GB/32MB(ST3500320AS) i ne cuje se...Tako da ta prica SIGURNO nije tacna.... WD 640GB imam u firmi za racunarom na kome radim ,ne moze se reci da je bucan,ali je definitivno bucniji(a cini mi se i sporiji) od Barakude koju imam kod kuce...
Seagate Barracuda ST3500320AS, koju sam na kratko imao u kućištu je bio malo tiši od mog WD740ADFD. Tiši, ali je ispuštao takve zvuke....kao da igla ne snalazi baš najbolje...a i lepo se grejao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Slobodno uzmi Seagate Barracuda-u da ti krklja kako samo Seagete zna.. :: E vala ako Barracuda krklja onda stvarno ne znam sta da kazem.. :: Imam Seagate Barracuda 500GB/32MB(ST3500320AS) i ne cuje se...Tako da ta prica SIGURNO nije tacna... :: WD 640GB imam u firmi za racunarom na kome radim ,ne moze se reci da je bucan,ali je definitivno bucniji(a cini mi se i sporiji) od Barakude koju imam kod kuce.. :: :: :: DaSickSystem
Taj test ne koristi ni 16 MB keša AAKS modela a kamoli 32 AALS modela. AAKS je Blue, a AALS je Black serija i nema šanse da je u nekom burst kopiranju velikih i malih fajlova Blue brži. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imam Segate Barracuda 160GB ATA i Barracuda SATA II 250GB više od 2 godine. Rade kao sat i uopšte se ne čuju. Kad sam, u aprilu, sklapao novu mašinu kupio sam Seagate Barracuda ST3500320AS, 500GB. Krkljao je neprijatno i to se u toku sledećih nedelju dana pojačavalo. Otišao sam da ga zamenim i u radnji su mi rekli da je cela nova serija tih diskova falš i da ih je Seagate (pa i naš uvoznik) povukao iz prodaje. Uzeo sam WD Black 6401AALS i, za sada, radi bez greške i bez šuma. Videćemo kako će se pokazati. Tri meseca je suviše malo rada da bi se bilo ko kleo u kvalitet bilo kog parčeta hardvera.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Seagate Barracuda ST3500320AS, koju sam na kratko imao u kućištu je bio malo tiši od mog WD740ADFD. Tiši, ali je ispuštao takve zvuke....kao da igla ne snalazi baš najbolje...a i lepo se grejao Onda si sigurno naleteo na neki los primerak,jer je moj bukvalno mlak...Nikad nisam merio temperaturu posto kad dodirnem rukom i gornju i donju povrsinu bukvalno su mlake (moja gruba procena bi bila oko 30-35 stepeni,mozda gresim oko temperature,ali daleko od toga da je vruc)... Stvarno su me te stvari odusevile sto se ne greje,necujan je i brz... Ako imas priliku uporedi sa jos nekim pimerkom,jer ovaj moj radi totalno drukcije od toga sto si naveo...
To ti kažem......važno da ja nisam video RE3. To bre bax lupeta i izmišlja....svejedno, posle tog iskustva ću malo da iskuliram Seagate. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Imam Segate Barracuda 160GB ATA i Barracuda SATA II 250GB više od 2 godine. Rade kao sat i uopšte se ne čuju. Kad sam, u aprilu, sklapao novu mašinu kupio sam Seagate Barracuda ST3500320AS, 500GB. Krkljao je neprijatno i to se u toku sledećih nedelju dana pojačavalo. Otišao sam da ga zamenim i u radnji su mi rekli da je cela nova serija tih diskova falš i da ih je Seagate (pa i naš uvoznik) povukao iz prodaje. Uzeo sam WD Black 6401AALS i, za sada, radi bez greške i bez šuma. Videćemo kako će se pokazati. Tri meseca je suviše malo rada da bi se bilo ko kleo u kvalitet bilo kog parčeta hardvera :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
:: :: To ti kažem......važno da ja nisam video RE3. To bre bax lupeta i izmišlja....svejedno, posle tog iskustva ću malo da iskuliram Seagate Ko ti je rekao da lupetas? Napisao sam ti da si mozda naleto na los primerak...Ja sam odmah uboo dobar i nemam apsolutno nikakvih primedbi na njega... Seti se samo WD serije od 320GB pre par godina koja je takodje bila povcena zbog skarta,pa jel sledeca radila kao sat i sad je to zaboravljeno...Jel treba i WD da se izbegava neko vreme?
DSS nisam ni rekao da si ti to rekao / mislio. Onaj koji jeste će se sam pronaći. Tog Seaget-a ima gomila ljudi u Beogradu. A jedna firma koja je imala sjajan renome, da kupi Maxtor, kome zadnjih milion serija nije valjalo....je daleko od jedne WD serije koja je vrlo brzo povučena. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: To ti kažem......važno da ja nisam video RE3. To bre bax lupeta i izmišlja....svejedno, posle tog iskustva ću malo da iskuliram Seagate :: Ko ti je rekao da lupetas :: Napisao sam ti da si mozda naleto na los primerak...Ja sam odmah uboo dobar i nemam apsolutno nikakvih primedbi na njega.. :: Seti se samo WD serije od 320GB pre par godina koja je takodje bila povcena zbog skarta,pa jel sledeca radila kao sat i sad je to zaboravljeno...Jel treba i WD da se izbegava neko vreme :: :: :: DaSickSystem ::
..a ajde ja malo da vam pokvarim dozivljaj sa Seagate-om
05.07.2009. 15:56
status: user broj poruka: 19012
ako se neko kleo u Seagate, onda sam to bio ja, po potrebi samo kupovao hard diskove, i samo, iskljucivo Seagate, dok ga nisam malo popusio PET puta, sa tim hardom od 500GB, u pitanju je bas ST3500320AS, posedovao sam 3 ova harda i napravio PET reklamacija, i nisam mogao da verujem da tako crkava, otisao sam na forum i zatekao citavu seriju AS diskova sa greskama, losim firmware-om, itd, od 160, pa sve do 1 tb, ako mi neko ne veruje nek ukuca u google-u, pa nek procita na forumu, mrzi me stvarno da trazim, ja sam eto podelio svoje iskustvo sa vama, i sto pre sam ih se resio i uzeo par Hitachi-ja od 1TB, pouzdan je, ali i dalje sam skeptican, nikad se ne zna...
Re: ..a ajde ja malo da vam pokvarim dozivljaj sa Seagate-om
05.07.2009. 16:02
status: user broj poruka: 2909
:: ako se neko kleo u Seagate, onda sam to bio ja, po potrebi samo kupovao hard diskove, i samo, iskljucivo Seagate, dok ga nisam malo popusio PET puta, sa tim hardom od 500GB, u pitanju je bas ST3500320AS, posedovao sam 3 ova harda i napravio PET reklamacija, i nisam mogao da verujem da tako crkava, otisao sam na forum i zatekao citavu seriju AS diskova sa greskama, losim firmware-om, itd, od 160, pa sve do 1 tb, ako mi neko ne veruje nek ukuca u google-u, pa nek procita na forumu, mrzi me stvarno da trazim, ja sam eto podelio svoje iskustvo sa vama, i sto pre sam ih se resio i uzeo par Hitachi-ja od 1TB, pouzdan je, ali i dalje sam skeptican, nikad se ne zna..
Izgleda da sam bas imao srece sa Sigejtom...Znam da je bilo kvarova,ali bas toliko...
jedino eto, da kucnem u drvo, nisam imao problema sa ovim novim SLIM Seagate-ovima, imam ih dosta, stvarno su brzi, kvalitetni i hlaaadni, tako da, ako uzimate Seagate, gledajte da budu slim, eto, moj savet, i jos jedan savet, za nekoga ko nema mozda puno iskustva, RAID1 je jedini najpouzdaniji spas za podatke, naravno i mora malkice da se ulozi.
AALS je brzi ali ga je jedna firma(necu navesti koja)puna reklamacija ,dok AAKS nema ni jedan.Mozda je takva serija...ali je ipak tako.... ..naravno to je samo moje iskustvo...a sto se tice Seagate 16/32MB VS WD 16/32MB...Seagate je hladniji za 2-3`C i neznatno tisi
@Machine Zarad radoznalosti koliko si Smugsmug diskova ugradio i koliko ti se vratilo na reklamaciju?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: je i dalje na strani Seagate Barracuda, i pre bih uzeo 2x500GB sa 32MB. WD iz serije Enterprise RE2 ili RE3 namenjen RAID-u su bolji izbor od obicnih Desktop. Ako RE3 ikako i nadjes ovde. Samsung nikada nisam cenio a kako rade verovatno nikada i necu...ta firma jeste brand i zaista prave sve i svasta i to treba postovati, ali NIKADA nisu bili u vrhu niti u jednom domenu elektronike, bar sto se tice kvaliteta, za kvantitet su negde zaista prvi...ali mene zanima samo KVALITET.. ::
Ja bih uzeo Samsung bez razmisljanja.Nemam predrasude prema WD-u ali mi je razocarao generalno..Imali smo primer svemocnog kome je crkao vrlo brzo a ja sam nacuo od nekih ljudi da je bilo jos dosta reklamacije na taj disk od 1TB!Sto se tice Seagate,posto ovde ima onih koji svoju politiku razmisljanja forsiraju na odnos cena i performanse i tupe vec ko zna koliko onda je najbolji odnos za to Seagate 1.5 TB koji moze da se nadje i za nekih 10k dinara!Seagate sam probao,svideo mi se,nije vrcu,nije bucan,gde god sam ugradio i dalje besprekorno radi ,ja ne znam koji razlog jos da navedem.. Sto se mene licno tice,moj izbor je Samsung ali to je moje licno razmisljanje sto ne znaci da se svi sa mnom moraju sloziti.
I am cured,now i can see only RED colour ATI is way of life
Po brzini rada, Samsungu F1 od 1TB je najslicniji Samsung F1 od 1 TB :) :)
Salu na stranu, Samsung sipnpoint F1 od 1TB je dobar HDD. Imam ga, nemam ama bash ni jednu jedinu zamerku. Takodje, pored njega imam i WD5000AAKS, ni na njega nemam konkretno ni jednu zamerku, jedino je malo bucniji od samsunga. Takodje, iz mog licnog iskustva, evo upravo i vizuelno mogu da potvrdim, u fijoci mi stoje 4 mrtva WD-a (od 80-320GB), dve barakude, i neki ubogi Maxtor od 20GB. Tako da i nema nekih pravila koja ce ti odrediti koji je hard disk extra a koji nije. Neko ce biti zadovoljan jednom markom, neko drugom. Moj savet - kupi ono sto ima umerenu cenu, veliki kapacitet i garanciju od 3God.. procitas malo po forumima sta valja pa pazaris :)
@MA, nijedan Samsung nisam uzimao...bas ni jedan...imao sam ih par komada kada su dosle neke masine, to su bili od 250GB. Ali znam ljude koji su imali problema, iz druge ruke...Licno izbegavam i Samsung i LG, oni jesu za postovanje sto se tice toga sta sve prave, ne prave ordinarni krs kao druge, ali nisu u samom vrhu. Prave oni i solidne monitore cak i vrlo dobre, memorijske chipove...ali vise verujem u VS, Dell, Philips...i sl. sto se tice monitora a u Infineon i Micron sto se tice memorija...znaci i Samsung i LG su ogromne firme jer prave maltene sve ali ni u jednm segmentu nisu lideri u kvalitetu.
:: @Machin :: Zarad radoznalosti koliko si Smugsmug diskova ugradio i koliko ti se vratilo na reklamaciju :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: je i dalje na strani Seagate Barracuda, i pre bih uzeo 2x500GB sa 32MB. WD iz serije Enterprise RE2 ili RE3 namenjen RAID-u su bolji izbor od obicnih Desktop. Ako RE3 ikako i nadjes ovde. Samsung nikada nisam cenio a kako rade verovatno nikada i necu...ta firma jeste brand i zaista prave sve i svasta i to treba postovati, ali NIKADA nisu bili u vrhu niti u jednom domenu elektronike, bar sto se tice kvaliteta, za kvantitet su negde zaista prvi...ali mene zanima samo KVALITET.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.