Ukratko...Sa starog harda od 60GB prebacio sam na drugu particiju novog harda od 250GB sve sto mi je trebalo. Sve se lepo prekopiralo, izgasio komp, instalirao win na prvu particiju novog harda i nakon toga ne mogu da pristupim drugoj particiji. Windows je prepoznaje kao RAW particiju. Od svih programa jedino Active Partition Recovery prepoznaje da na particiji ima nesto. Podaci mi trebaju bas, bas! E da i stari hard nije kod mene kao ni podaci na njemu tako da ono. I ako nesto znaci kad god resetujem kompjuter chekira mi drugu particiju i to ne odradi do kraja nego upisuje 0 na jednu te istu adresu i tako vrti u krug. Sta da radim? :D
Programče zvano Partition Table Doctor bi trebalo da ti reši problem, a imaš ga na Hiren`s Boot CD-u. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ima opciju recovery partition koja je meni pomogla dva puta kad mi se to desilo. To je bio neki stari Komp od drugara i pitaj boga zasto se to desavalo. Jednostavno bi nestala jedna particija na disku.
...a to sto Win pri svakom boot-ovanju chekira, to je sasvim normalno jer je particija `raw`...
28.06.2009. 08:53
status: user broj poruka: 10999
to jest sirov, nedefinisan prostor za smestaj podataka, pa ne moze da je `shvati` i proveri. Tako ce biti sve dok ona (particija) ne bude imala jasno definisan format fajl-sistema. Postupi onako kako je savetovao MaliAbner pa onda reformatiraj, ali koristeci `full` a ne `quick` mode (ako budes radio iz Window$-a).
Vodi racuna o jos jednoj stvari: stariji operativni sistemi, kao i starije maticne ploce, imaju ogranicene mogucnosti u smislu kapaciteta hard-diska. Nekad `vide` disk, ali delimicno (deo kapaciteta), nekad ga uopste ne vide... Cak i prvo izdanje XP-a imalo je problema sa diskovima vecim od 150GB (ako me secanje ne vara). Ako se o tome radi, onda je to vec sasvim drugi (mnogo veci) problem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.