Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pomoc...HDD problem!!!
STRANA 1 OD 1
despot011 Pomoc...HDD problem!!! 21.06.2009. 16:37 T18185

status: user
broj poruka: 39

Naime, HDD je WD od 250GB ATA, radio je normalno do restarta racunara, nakon cega pocinje da skljoca periodicno i uopste se ne vidi iz BIOS-a. Kad sam ga ubacio u drugi racunar sa ispravnim HDD-om (naravno kao Slave), u BIOS-u se ne vide ni jedan ni drugi. Kad ga izvadim, taj drugi racunar radi sasvim normalno. Pretpostavljam da je otisao u vecna lovista, ali reko` da prvo proverim ovde da mozda nije u pitanju nesto sto ja ne znam , a vi znate.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Zakači ga na 21.06.2009. 16:39 #122763

broj poruka: 4163
ide kabl ali SAMOG. Skini mu džamper da bi bio master i ako ga računar ne vidi onda je vrisnuo. Mada čim se čuje škljockanje to nije dobar znak

Shit happens

despot011 Re: Zakači ga na 21.06.2009. 16:44 #122767

Probao sam vec to. Stavljao samo njega i na Primary i na Secondary IDE konektor, ali on i dalje samo skljoca. Najveci mi je zbun sto mi `pojede` ispravan HDD kad ga ubacim u drugi racunar.

Panta019 Re 21.06.2009. 17:04 #122773

broj poruka: 1583
Taj hdd ubrzanim koracima hita u vecna lovista i samo sto nije stigao. Ako imas neke bitne podatke na njemu iscupaj ih kako znas i umes.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

Nikopol74 da nisi slucajno stavio AHCI ili neku slicnu ili 21.06.2009. 17:14 #122775

broj poruka: 362
donekle slicnu opciju u BIOS-u. Meni je krckao HD kad sam to uradio u BIOS-u, a za to ti treba opcija Native IDE u BIOS-u. Cim sam to stavio, sve je odmah pocelo normalno da radi. Uostalom, ako to ne uspe, koliko ti je star HD?

life`s a bitch...and then you die.

Stripy Re: Re: Zakači ga na 21.06.2009. 17:17 #122777

broj poruka: 4163
Batali. Vrisnuo je.

Shit happens

:: Probao sam vec to. Stavljao samo njega i na Primary i na Secondary IDE konektor, ali on i dalje samo skljoca. Najveci mi je zbun sto mi `pojede` ispravan HDD kad ga ubacim u drugi racunar
::
NMY @ despot011 21.06.2009. 17:33 #122781

broj poruka: 1509
Imao sam i ja nekada WD1200 (naglasan na ono IMAO), takodje, posle gasenja racunara vise nikada nije dao znake zivota, kada se ubaci u racunar sa ispravnim diskom nece da butuje ni sa tog ispravnog sistem...
Naravno, ne vidi se ni u BIOS-u ...

@ servispc : Pokusavao sam i ja samog (samo sam njega i imao tada), pokusavao sam i na kontroler (kod prijatelja) da ga kacim pa bi onda dizao sistem, ali se moj HDD ne bi video u sistemu niti na bilo koji drugi nacin...

@ despot011 : Konkretno, pipni tj. pogledaj mu temperaturu elektronike, kod mog HDD-a se jedan chip grijao nenormalno, tj. vjerovatno je samo on i otisao a mozda i jos nesto od elektronike...
Mislim da bi pomogla promjena elektronike, pod uslovom da nadjes identicnu...
Ja sam trazio sebi elektroniku dugo vremena, ali sam i to vise batalio jer nisam nista uspjesno pronasao...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

despot011 Hvala svima! 21.06.2009. 17:37 #122782

Oket! Hvala svima!
Equinoxe Re: 21.06.2009. 18:29 #122824

broj poruka: 12057

To škljocanje je kraj njegovog života. Nadam se da si radio backup.

BB je nagora WD-ova serija. To je ATA disk, i najgori je onaj kapaciteta 80GB, dakle WD800BB.
Kao oni Maxtor 120GB ATA sa 8MB keča.....čuju se ko traktor i nacrkavali su se za sva vremena.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

FSamir *-*-*-*-*-*-*-* 21.06.2009. 21:37 #122878

broj poruka: 777

Možda smo gubi napajanje iz nekih razloga...dotrajali konektor ili nedovoljno uguran u HDD.

NMY Re: Re: 21.06.2009. 21:55 #122885

broj poruka: 1509
Posto su mi prijatelji nabavili tih WD800 => 80GB diskova na crno nesto povoljno, mogu da kazem da ih je 4 od 7 crklo sto ja znam od prije dvije tri godine, a mozda u medjuvremenu i jos neki... Zbogom podaci i sve na njima...

Meni je baksuz bio sto mi je crkao ovaj 120GB, serija JB/PB (cini mi se, nemam ga sada kod sebe da vidim) sreca pa sam rezao svoje `licne podatke` tipa slike video, kontakti, i tako neke korisne stvari...

Kolekcije programa, igara, muzike (preko 50 GB samo zike) otisle su u nepovrat...

Nikada im to necu oprostiti (Western Digital-u), zbog toga sto HDD nije davao nikakve znake da je na kraju svoj zivota, i odjednom je prestao da radi...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: BB je nagora WD-ova serija. To je ATA disk, i najgori je onaj kapaciteta 80GB, dakle WD800BB
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs