ili gedzet koji podrzava ATA i SATA 2 diskove. Imam stari 80 GB maxtor viska i ne bih se maltretirala da ga prodajem za male pare, a ne bih ni da uzimam samo ATA, jer bih kad ovaj starac ispusti dusu ubacila u fioku nesto novije.
Gledano sa tacke isplativosti svaka KVALITETAN fioka danas ne kosta ispod 3000 dinara. Novi SATA HDD od 160GB kosta iti oko 3000 dinara. Mislim da ti se ne isplati kupovati fioku za HDD od 80GB. Ako vec kupujes fioku gledaj da obavezno ima eSATA port
Iz mog iskustva iz iskustva i iz iskustva mojih drugara mogu samo da ti kazem odgovor sto se tice sigurnosti hdd fioka. Najsifurnije fioke sto se tice HDD su Cooler Master X Craft. Sve ostale su losije. Kupio sam fioku pre dobre 2-3 godine i u njoj mi se nalazi HDD od 320GB, HDD i dan danas radi kao sat. Fioka mi je padala vise puta na pod, jednom mi je cak pokisla dok sam je nosio u torbi kroz grad i HDD-u nista. Jedan moj drug je kupio pre 1 godinu noviju vrerziju X Craft 350 i njemu radi kao sat fioka. Dok je moj drugar kupio 2 fioke Chieftec i u njih stavio HDD od 1TB i od 640GB oba HDD su mu crkla. Jedan posle pada, a drugi posle pola godine od kupovine. Takodje mi se zalio na brzinu prenosa podataka.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.