Poredio sam SAMSUNG SH-S223F i Plextor PX-810SA i moram priznati da ima razlika ali ne preteranih.Plextor cita i neke diskove za koje sam mislio da su gotovi.Bolje se ponasa pri rezanju DVD-RW od Samsunga ali sam se prijatno iznenadio koliko Samsung radi dobro.Nesto je Samsung sporiji pri citanju diskova od Plextora , ali oba rezaca su tiha sto je najbitnije. Cena im je u odnosu 2:1 perfomanse su relativno slicne a sto se tice radnog veka videcemo.Oba imaju garanciju 24 meseca pa ako se neko lomi sta da uzme ja mogu da kazem iz svog vidjenja da je ovo sada trenutno najbolji izbor.Pre njih sam imao dva Nec-a trajali su jedan 5 drugi 3.5 godine sa narezanih 1000 diskova pa ako ovi sad izdrze kao Nec bicu zadovoljan ali ko zna .
Ranije su drajvovi i mogli da traju po 3 i vise godina ali su bili i osetno skuplji.Ovi danasnji od 20 evra nema ni teorije da izdrze ni godinu dana a da narezu gomilu diskova,bar meni licno nije se desilo da ni jedan od ovih jeftinih ne izdrzi duze od 6-7 meseci i odprilike narezanih 1000 diskova.Dok je ovaj Plextor vec pre nekog vremena prpobio obe te barijere i kako stoje stvari jos ce toliko.
Ne znam kakve su sadasnje generacije Plextora ali..
11.06.2009. 16:11
status: user broj poruka: 18472
...ja im nesto i ne verujem..Pre je Plextor bio prestiz,pouzdani kvalitet,vrhunski.Jeste da je bio skup mozda i vise nego sto je vredeo ali je bar bio nesto na sta mozes da se oslonis..Sada to vise nije to.Ja vec dve ,tri generacije koristim Samsung.SH203B rezac je fenomenalan,mozda cak i bolji od SH-S223F..Ono sto sad trenutno koristim je neki poslednji model LightOn-a kog sam dobio na takmicenju i radi stvarno perverzno.Jedino sto zameram je sto je malo bucniji!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.