Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
1TB HDD Dilema
STRANA 1 OD 1
Almighty84 1TB HDD Dilema 09.06.2009. 18:18 T17908

status: user
broj poruka: 294

Razmisjlam se izmedju 2 HDD-a od po 1TB, i jedan i drugi imaju 32MB kesa, vrte se na 7200 rpm, cena malte ne ista, samo ne znam kolika je razlika u brzini i da li je ima....
U pitanju su :

WD10EADS (green) i WD1001FALS (black)

Ima li neke konkretne razlike, osim sto green trosi manje na 100km?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Evo specifikacija 09.06.2009. 18:31 #120186

broj poruka: 2386
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=488
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=559

Trebalo bi da je black brzi a green da troshi manje energije.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

SkyFire Re: 1TB HDD Dilema 09.06.2009. 18:46 #120188

broj poruka: 18472
Nemoj slucajno green seriju da uzimas!To je najgora WD serija koju su napravili.Veruj mi na rec.Black uzmi,neces se pokajati,to je nesto sto wd ima najbolje u ponudi!

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Razmisjlam se izmedju 2 HDD-a od po 1TB, i jedan i drugi imaju 32MB kesa, vrte se na 7200 rpm, cena malte ne ista, samo ne znam kolika je razlika u brzini i da li je ima....
:: U pitanju su
:: WD10EADS (green) i WD1001FALS (black
:: Ima li neke konkretne razlike, osim sto green trosi manje na 100km?
Equinoxe Re: 09.06.2009. 19:26 #120199

broj poruka: 12057

Ništa ne fali green seriji, nije najbrži al se najmanje greje i ima redukovanu potrošnju. Odličan kao storage. Probao sam ga odovjeno a imam ga i u WD MyBook Home i jedva da je mlak dovojlno je brz za external storage.

Ako ti treba i kao sistemski disk uzmi Black-a, tj FALS model.

Štedljiv+hladan=najgori.............u panjevima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Almighty84 Re 09.06.2009. 19:42 #120212

broj poruka: 294
Treba mi kao storage, za sistemski koristim WD od 500GB Black, tako da mi je bitan kapacitet i brzina donekle, samo za skladistenje filmova i muzike, posto sam trenutno u fiziskom manjku sa prostorom da bih skladistio DVD-ove...

Equinoxe Re: Re 09.06.2009. 19:46 #120217

Slobodno uzmi green ili blue (Caviar 16/SE).

:: Treba mi kao storage, za sistemski koristim WD od 500GB Black, tako da mi je bitan kapacitet i brzina donekle, samo za skladistenje filmova i muzike, posto sam trenutno u fiziskom manjku sa prostorom da bih skladistio DVD-ove..
FSamir Re: Re: 1TB HDD Dilema 09.06.2009. 20:33 #120228

broj poruka: 777

:: Nemoj slucajno green seriju da uzimas!To je najgora WD serija koju su napravili.Veruj mi na rec

Čist senzacionalizam...

Sky = amater

WD je lider među proizvođačima HDD-ova i svaki valja...šta god da ti drugi kažu...
po neka lošija serija se svima dešava...bilo je tu tokom godina svega i svačega

WD, tri serije hardova:

- blue...ono što su do nedavno bili AAKS modeli...sam mainstream...uvek dobri HDD-ovi

- green...tihi hardovi male potrošnje...tišina i mala potrošnja dolazi otuda što ovi hardovi retko rade na 7200 obrtaja...sajt SilentPCReview.com je merenjem zvučne rezonantne frekvencije ustanovio da veći deo vremena green radi na oko 5400 obrtaja a po potrebi diže obrtaje do 7200 i samim tim i brzine transfera...nemoj ovo da te brine, to su tihi, hladni i vrlo kul hardovi...ovo sam ti zbrzao a ako hoćeš sam da čitaš nešto više o green-ovima izvoli
http://www.silentpcreview.com/article786-page2.html
http://www.silentpcreview.com/wd-green-2tb-seagate-pipeline-500gb

- black...na više respektabilnih mesta istaknuto da su ovo do jaja hardovi...`naštelovani` za maksimalnu brzinu koju 7200 obrtaja mogu da daju

SkyFire Re: Re 09.06.2009. 21:12 #120233

Ja sam za Storage uzeo Samsung F1 1TB!Disk je perverzija kako je dobar..
WD Green serija je definitivno najlosija ponuda WD-a koju nudi u tim kapacitetima.Od spoljasnje izrade,zavrsne obrade i materijala koji su korisceni do performansi..Ako ti cena ne igra ulogu uzmi ono sto valja,uzmi bar siguricu.Licno kad bi uzimao WD samo Black edition i nista vise.Naravno Raptori se ne racunaju i ako i njih imam dva komada i to ova poslednja Veloci od 300 GB!

@FSamir

Shut The Fuck Up!
Your knowledge is hollow as your ass.

Muahahahaha.

:: Treba mi kao storage, za sistemski koristim WD od 500GB Black, tako da mi je bitan kapacitet i brzina donekle, samo za skladistenje filmova i muzike, posto sam trenutno u fiziskom manjku sa prostorom da bih skladistio DVD-ove..
cele1988 .... 09.06.2009. 21:17 #120234

broj poruka: 1424
neznam ja imam sve zive proizvodjace hdd-ova :P
seagate, wd, samsung do duse nemam hitac jos :D
I mogu vam reci da je samsung ubedljivo ali ubedljivo najhladniji na dodir i ovako u everestu i najtisi.
sad i uzimam neki od 1TB (jel nikad dosta GB) pa sam video 2 modela (definitivno Spin Point Samusng (sorry masino :D znam da ih mrzis i ocekujem kritike i pljuvaje doticih)) jedan je na 5400rpm i ima 2x500gb ploce hladan i najtisi 1TB disk gotovo se necuje 32kesha naravno, i drugi 1TB ali na 7200rpm neznam koliko ploca ima ali je navodono glasniji i u rangu sa WD 1TB (Seagate se dere i drlja ko sasav)) performanse se razlikuji od 3% do cak 10%-15% ukorist 7200rpm, da je za HTCP nebi se dvoumio 5400 100% ovako, 99% ce biti ovaj 7200rpm

Equinoxe Re: 09.06.2009. 21:23 #120235

WD Green ima apsolutno u atom isti kvalitet izrade kao i black. Namerno je usporen i WD to ne krije i namenio ga je tamo gde brzina nije presudna/prioritet. Poređenje sa Veloci Raptorom....nema smisla jer nisu u istom svemiru. Još će duže da traje od Black, to ti garnatujem.
WD je napravio sjajnu ponudu sa ovim novim diskovima.

http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Hard-diskovi/Nove-serije-Western-Digital-diskova-Q2-2009/Page-13.html

SkyFire ... 09.06.2009. 22:07 #120247

Niko ne kaze da je Green sranje ali je Black svakako bolji...
Sto se tice Veloci raptora i ja tvrdim da su to najkvalitetniji diskovi.E sad dal ce da traju duze od Samsunga,Seagate i sl to ne znam.Znam samo da mi je jedan crkao vrlo brzo!
Podvuci cu crtu sa ovim.WD vise ne pravi tako kvalitetne diskove kao nekad.O ovom se moze procitati i na raznim stranim forumima.Mnogo ljudi sirom sveta je izrazilo svoje nezadovoljstvo.Ja sam se recimo uverio dosta puta.Pamtim samo disk koji i danas dan radi od 250 GB 2500KS.Odlican disk,stvarno kvalitetan.Posle su poceli sa AAKS serijom koja je u prvi mah bila ok a kasnije falsh do falsha..Setite se samo problema sa modelom od 640 GB!Ja sam imao problem sa nekolicinom od 500 i 400 gb kako svoj tako iz bliskog okruzenja.Sad su se popravili sa ovom novijom serijom ..
I dalje imam poverenje u WD ali sam otvoren i prema drugim brendovima..
Evo za sad mi Samsung radi savrseno.Tih,hladan,brz kao munja,kvalitetno odradjen..Sta vise treba?

xenox A jesi li razmisljao o WD MyBook... 09.06.2009. 22:41 #120287

broj poruka: 1404
Lepa igracka. Kad je ne koristis ugasi se hard sam. Idealno za filomove. Ne gledas - ne vrti.

FSamir *-*-*-*-*-*-*-* 09.06.2009. 22:58 #120299

broj poruka: 777

Samsung F1 je dobar HDD ali i svaki WD je odličan HDD

Sky = Magacioner

Idi malo prepipavaj tuđe komponente i ostavljaj otiske...pošten čovek nema šanse od vas magacionera da kupi neko jače i skuplje parče hardvera a da ono nije već otvarano i prepipavano.

Uostalom vidimo se kod GT300 korala...videćemo da li će tvoja firmica nabaviti komad pre mene pa da ga prepipaš.

Equinoxe Re: A jesi li razmisljao o WD MyBook... 09.06.2009. 22:59 #120301

Diskutabilno, ja dam uzeo Book jer mu treba prenosivi TB, ako mu to ne treba.....2000-2500 je skuplji 1TB sa USB interfejsom, a nekih 4000 ako ima FireWire, eSATA i USB naravno (u odnosu na cenu internog Black-a).

:: Lepa igracka. Kad je ne koristis ugasi se hard sam. Idealno za filomove. Ne gledas - ne vrti
SkyFire Re: *-*-*-*-*-*-*-* 09.06.2009. 23:01 #120304

Sta je sa tobom covo?Ti si izgleda jeo neke pokvarene musmule.
Koja moja firmica i koje crne komponente?Nit imam firmu nit sam u poziciji da biram..Dobijem sto mi se da a sreca je ta koja me prati dal cu da dobijem dobar primerak.
U stvari ko si ti uopste da se ja tebi pravdam?Fuck off!
Idi takmici se sa nekim drugim,mene to ne zanima uopste dal ces ti prvi imati ili ne!

:: Samsung F1 je dobar HDD ali i svaki WD je odličan HD
:: Sky = Magacione
:: Idi malo prepipavaj tuđe komponente i ostavljaj otiske...pošten čovek nema šanse od vas magacionera da kupi neko jače i skuplje parče hardvera a da ono nije već otvarano i prepipavano
:: Uostalom vidimo se kod GT300 korala...videćemo da li će tvoja firmica nabaviti komad pre mene pa da ga prepipaš
imarkovic .. 10.06.2009. 00:03 #120323

broj poruka: 19012
ja uopste nisam ljubitelj WD-a, izbegavam ga, da tako kazem, ali znam da je BLACK kvalitetniji od GREEN-a, i to sam proverio vise puta, sto ne znaci da je GREEN los, nego jednostavno, slabiji je, sporiji, manje se greje, ekonomicniji je, ali nije kvalitetniji...posto ti je potrebna brzina, preporucujem ti BLACK, naravno..
gile23 ... 10.06.2009. 10:48 #120390

broj poruka: 9121
Green je vise storage disk, a ne da juris sa njim neke performanse, a Black je za performanse.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs