Mozda je malo glupo pitanje, ali ajde i neka je , ali reshio sam da pitam. Zanima me da li po garancijom za HDD podlezu i BB sektori? Mislim meni bi bilo logicno da da, ali o5 ne znam kakav je princip kod nashih prodavaca.. Naime uzeo sam HDD ujednoj da kazem renomiranoj firmi u pitanju je WD 640AaKS plavi sredinom februara, doneo kuci ne radi, vratio se posle 2 sata i dali mi drugi, e sad poceo mi pucati win zadnjih mesec dana, chesto mi radi CHKDSK ponekad nece da mi prekopira podatke na drugi hard, onaj cuveni cyclic redundancy check, ali odradi mi chkdsk i posle hoce, i tako dalje, plavi ekran ovo ono, sreca pa sam na vreme ishcupao podatke sada ga koristim eto samo shto mi sistem na njemu, pa se kanim da ga odnesem u servis... Sentinel mi prijavljuje oko 230 b sectora i daje mi 16% za disk shto je bash ono :) Pa eto cisto ima li neko iskustva, hoce mi o5 tek tako zameniti ili ce ga ispitivati pa za 2-3 nedelje reci da sam ja za neshto kriv. Hvala .)
ali ga propusti kroz HDDtune (ne na quick) pa javi ima li, ne trajo tako dugo...
BB mogu biti posledica loseg napajanja a redje odredjenih sojeva malicioznih kodova i problematicne memorije (cache, RAM, buffer), i naravno samog diska
I nadam se da nije Product of China, jer ih ima gomila repariranih...... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
meni je npr raspali Technicom uvazio garanciju, zbog BadSectors, e a kada su oni uvazili, znaj da ce svi uvaziti... inace, po zakonu, ako nema fizickih ostecenja, mora da prizna svako garanciju, kada su u pitanju BadSektori..
neshto prodje neshto ne, krtaki test na WD niej proshao, dugi jeste ali nashao bad sectore i kao moze da popravi i dam mu kao da poravi, medjutim posle o5 prijavljuje, sentinel stoji kao i pre... evo slika od svega... http://i39.tinypic.com/16hp6d0.jpg
Batali SMART i taj Senitinel, ja sam video mnogo diskova koji su padali SelfTest ali su bili ispravni...pokreni HDD tune (Error scan) i javi da li imas i kako su rasporedjeni BB (crveni kvadratici) na mapi...ako ih ima pravac na reklamaciju!
:: neshto prodje neshto ne, krtaki test na WD niej proshao, dugi jeste ali nashao bad sectore i kao moze da popravi i dam mu kao da poravi, medjutim posle o5 prijavljuje, sentinel stoji kao i pre... evo slika od svega.. :: http://i39.tinypic.com/16hp6d0.jp :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.