Zanima me da li postoji neki program kojim mogu napraviti backup kompletne sistemske particije na vise DVD, tako da u slucaju rusenja sistema (formatiranja sistemske particije), sistem mogu podici sa DVD i napraviti restor celog sistema sa DVD.
Imam Hiren`s boot CD 8.0, da li mogu da koristim i Ghost iz njega, ako ne teba da na nekom disku imam i Norton Ghost 10.
Jos jedno pojasnjenje mi treba. Da li pravi beckup na vise DVD (sistemska particija mi je 20GB) i da li moze da vrsi kompresiju podataka
Pre par dana pokusao sam sa Acronis True Image, on nudi mogucnos deljenja na vise CD (nije mi jasno zasto mi neda mogucnos da koristim DVD) i mogucnost kompresije podataka
Neces pogresiti ako izaberes bilo koji od hirent boot cd-ova ! Kada butnes sistem sa cd-a udjes u norton ghost kada izaberes hard za koji radis ghost izaberi da imas i kompresiju ( recimo hard od 80 gb sa instaliranim XP sp2 + neki sitni programcici mi zauzima oko 3 gb zapakovano u .GHO fajl )
Recimo da ti je fajl preko 5 gb kada napravis ghost snimi ga u rar i razdvoj ga i lako mozes dobiti dva fajla od po 3 gb i lako mozes narezati na 2 Dvd-a
Još jedan glas za Acronis True Image, od opcije kompresije, do opcije podele image fajla na veličine pogodne za bekap na cd ili dvd-e, prevazilazi već zastareo ghost. Butabilni cd se izrađuje direktno iz programa a restauracija je brza i ugodna jer se pomoću butabilnog cd-a ulazi u apsolutno identično grafičko okruženje kao u windows-u. I još može sve da se zaštiti lozinkom...
:: Imam Hiren`s boot CD 8.0, da li mogu da koristim i Ghost iz njega, ako ne teba da na nekom disku imam i Norton Ghost 10 :: :: Jos jedno pojasnjenje mi treba. Da li pravi beckup na vise DVD (sistemska particija mi je 20GB) i da li moze da vrsi kompresiju podatak :: :: Pre par dana pokusao sam sa Acronis True Image, on nudi mogucnos deljenja na vise CD (nije mi jasno zasto mi neda mogucnos da koristim DVD) i mogucnost kompresije podatak
Tek da Acronis ne ostane nedorečen, on nudi mogućnost deljenja na veličine CD-a (650 i 700MB), ali i custom veličinu gde se biraju fajlovi od 4200MB koliko zbog ko zna kojeg ograničenja treba da se odabere za pakovanje na pun 4,7GB DVD-R(W)...
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.