Treba mi elektronika za gore pomenuti HDD. Oznaka je SP0802N Rev. D Ako neko ima, ili zna ko to moze da nabavi nek mi javne. Hvala
HDD kada se ukaci na molex i ide kabl ne reaguje. Otisao je u vecna lovista definitivno. Kontam da ce biti dovoljna zamena elektronike da bi ovo proradilo, kako bi se podaci izvukli. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
hteo sam i ja malo da se nasalim na racun onih koji guraju SmugSmug u nebesa, ali ne crkava samo on. A moguce i da je kinez (napajanje) unistio hdd. Sentinel je prijavljivao bad sectore i 39% Health-a, dok je radio. Hah, vise se ni ne pokrece.
edit: Da bude gora situacija, ortak je znao to nedelju dana i nije back up odradio. Eh... ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
jebiga masino ti sve sto ne gotivis ili ti je jedno crklo pok*nja*as Meni je umro Seagate baracuda i sta traba da pljujem seagate!? asus 2 od 3 ploce umrle u garantnom roku, MSI imam 6 od 6 zive, 2 su jos kod mene jedna MSI 5169 za P1 kod matorca u radnji MSI BX master negde na tavanu eksta ploca zao mi bilo da je prodam i MSI Neo 2 Digital, jedina integruisa za AM2 sa 3 pci slota dvi,hdmi,vga,firewire, 6usba,pci 16x 4-sata za 50e gde ces bolje radi vec 1 godinu negasim to mu je net, multimedia komp. sve sto postoji i sto se koristi crkava! samsung,lg tv ovi lcd i plazma crkavaju ko blesavi jer se prodaju 30 komada dnevno a pionir kao najbolji ne crkava kad prodaju 30 komada godisnje.... Mislim nemoj pogresno da me shvatis ali kad sam video covekovu muku znao sam da ces da napises to sto si napisao. Isto tako bi iblo daje neko napisao crko mi MSI, a asus kako to mora ad je do struje, napajanje, venera na jupiter.
U pravu si skroz...ja to sortiram kao sladolede, ako mi se neki ne svidi ja ga ne jedem :) cim mi se ne svidi ime ili mi i jedan komad rikne kada mi ispadne iz ruke na beton ja to etiketiram kao junk...sta ces i to neko mora :)))
:: jebiga masino ti sve sto ne gotivis ili ti je jedno crklo pok*nja*a :: Meni je umro Seagate baracuda i sta traba da pljujem seagate! :: asus 2 od 3 ploce umrle u garantnom roku, MSI imam 6 od 6 zive, 2 su jos kod mene jedna MSI 5169 za P1 kod matorca u radnji MSI BX master negde na tavanu eksta ploca zao mi bilo da je prodam i MSI Neo 2 Digital, jedina integruisa za AM2 sa 3 pci slota dvi,hdmi,vga,firewire, 6usba,pci 16x 4-sata za 50e gde ces bolje radi vec 1 godinu negasim to mu je net, multimedia komp :: sve sto postoji i sto se koristi crkava :: samsung,lg tv ovi lcd i plazma crkavaju ko blesavi jer se prodaju 30 komada dnevno a pionir kao najbolji ne crkava kad prodaju 30 komada godisnje... :: Mislim nemoj pogresno da me shvatis ali kad sam video covekovu muku znao sam da ces da napises to sto si napisao. Isto tako bi iblo daje neko napisao crko mi MSI, a asus kako to mora ad je do struje, napajanje, venera na jupiter :: :: :: ::
Bem ti klesta disk od 80b verovatno je star ko biblija (bar 5 godina), a ja verujem da je od tada pa do sada SmugSmug dosta napredovao ali sta je tu je disk je otisao u vecna lovista i to mu je to.
Mi smo skloni da nagrdimo neke firme na osnovu licnog iskustva evo ja recimo nikad ali nikad vise necu uzeti nista od MSI-a, ali zato mnogi hvale smugsmug sto zbog monitora (nije mi jasno zasto ima i boljih) sto zbog DVD rezaca, sto zbog frizidera, a neki hvale njihove HDD-ove.
Ja imam dva i za sada rade kako valja. Obratiti paznju na dva tako uvek imam mnogucnos da u slucaju kvara elektronike pocupam podatke, tako sam i WD kupovao.
Imao sam jedan slucaj sa prvim Maxtor 120Gb diskom (pre 5 godina) da mu crkne elektornika, zatim mi ispadne sa preko metar visine i razvali mi palac, odnesem ga kod coveka koji zameni elektroniku prebaci podatke na drugi disk. Pre godinu i nesto nadjem dzaba neku elektroniku za taj disk zamenim je stavim disk u racunar i sistem se podigne bez ikakvog problema. Naravno klinci su odmah razvalili OS pa je usledio reinstal ali taj disk i dalje radi kao sistemski u njihovom racunaru, za muziku, filmice, decije igrice, internet i sl. vise noego puna kapa.
Kad bih ponovo birao izmedju SmugSmug-a i WD-a ne bih se previse premisljao uzeo bih opet SmugSmug ili mozda Hitachi prvenstveno zbog cene posto me totalno smara da rezem 250-300 DVD-ova.
250 dvd = 5000 dinara vs hdd 1Tb = 7500 dinara I pri svemu tome tih 250 diskova zauzima jednu policu sirine 80-100cm.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: sigurno lazes :)) nema sanse da Samsung SpinPoint serije crkavaju.. :: :: :: mala ironija.. :: :: ::
Na mejl sam ti poslao kontakt lika za koga sam ubedjen da ti moze pomoci a i cini mi se da nije derikoza. Moje licno iskustvao u vezi njegovih usluga okolo pomoci u vezi sa HDD-om je bilo pozitivno.
Ok, hvala Abneru. Ma da, komp je kupljen u Shitodata (citaj Jugodata pre 5 godina),a i crkavanje hdd-a zavisi od primerka do primerka. Jos da napomenem da je napajanje kinesko, mislim da je to sasvim dovoljno za jedno DATA FAILURE zbivanje. A sta`s... ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Ne plasi se bez potrebe.Ja ga imam vec neko vreme i planiram jos dva komada da uzmem..Kad je bal nek je maskenbal
I Want to believe - The truth is out there
:: Ne baksuziraj mi, taman sam pre par dana uzeo Spinpoint F1 od 1TB... :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: sigurno lazes :)) nema sanse da Samsung SpinPoint serije crkavaju.. :: :: :: :: :: :: mala ironija.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.