uf, matori, i meni se svideo na izgled, hteo sam da ga kupim, ali, imajuci u vidu ocrnjavanje od strane drugih ljudi, nasih, a i sa stranih foruma...hm...ja sam imao inace losih iskustava sa WD diskovima, mada ko zna, mozda su se popravili, necu nista da pricam, posto se inace WD greje, malo vise od ostalih, a posto ovo cudo nema neki koler, nema adekvatno kuciste, verujem da je unutra metal, ali spolja plastika, mislim, 99% se mnogo greje, tako da...ja sam skeptican jako..mooozda gresim..
Mene odbija najviše no fan hlađenje, iako su novi WD-ovi SATA diskovi jedva mladi, a i sta starijim, i pored većih zagrevanja nisam ima otkaze, a izuvam ih, 5 u kućištu + jedan u SATA rack-u. Ono što me privlači je eSATA+USB+FireWire, znači možeš na veš mašinu da ga zakačiš i opraće sve podatke na njemu na 40 stepeni...hahahahaha....hoću da kažem connectivity je dobro osmišljen, i treba mi storage koji mogu da ponesem i da se ne brinem `ima li portova`.
Mene zanima to `mnogo grejanje` i najbolje bi bilo kada bi se javio neko ko ga je izuvao malo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Kuciste WD MyBook ES je od plastike, unutra se nalazi mali metalni ram sa gumenim drzacima na kojima visi hdd, inace ja imam 750GB verziju koja u sebi ima WD7500AACS disk koji u radu dostize temperaturu 39 dok interni 6400AAKS drzi 43, za druge dve 2500KS nema prikaza temperature jer rade u RAID0. U kuciste mozes staviti bilo koji SATA disk i isto ima proreze za hladjenje sa donje i gornje strane tako da se solidno hladi i bez ventilatora a buke nema uopste. Inace disk se najcesce nalazi u Standby rezimu i na zahtev se veoma brzo budi. Inace dolazi formatiran u FAT32 nakon cega je sledio format u NTFS. Sacuvao sam naravno i originalni softver koji dolazi uz njega ali je potpuno nepotreban. USB varijanta postize 35MB/s po HDTach-u i nije neki sampion ali za USB je sasvim OK. Inace ja sam moj uzeo pre 4-5meseci po nekoj dilerskoj ceni od mislim 90 evrica i kostao me je skoro kao obican 7500AACS.
Ovako ja sam imao WD Passport 320GB njemu je temperatura bila 35+-1 stepen posle visesatnog rada, za taj Passport samo imam reci hvale, a pokvario se tako sto mi je ispao na zemlju.
haha, to si vec pominjao, da ti je ispao pa crko, a drugo je passport, on je 2.5` i ima samo USB, ali i taj passport ima manu oko miniUSB-a, moras biti jako pazljiv, jer hoce da se rasklima i izgubi kontakt..
Imao sam 160 gb doticni...Lepo je radio nekih 3 meseca...ali odjednom crche, samo jedan dan nije hteo ni da mrdne...ja sam licno popi#@%o jer je kuciste zaliveno i ne moze da se otvori ..moglo je na silu ali naravno gubish garanciju....Odmah sam odustao od njih i pazario Chieftec Black Box 3.5` i ubacio obican WD 320gb i uzivam....Do sada sam uzeo shto za posao shto za sebe 5 kom. i do dan danas sve to radi ko sat...Jedino shto nema firewire ali ima esata... U zdravlje...
Ja imam WD 500GB sa istim kucistem... Nisam primetio nikakvo grejanje (hladniji je od mene) :) a stalno je ukljucen, tako da verovatno kuciste i ceo sistem hladjenja dobro radi (ili uopste ne prenosi toplotu napolje sto je malo verovatno) :)
Sa druge strane, ja sam imao losih iskustava sa Seagate-om. WD MyBook se ne greje, niti cuje. Po meni je WD daleko profesionalniji od SG i to iz licnog iskustva. Generalno noviji hdd-ovi se ne greju vise jedni od drugih. Imaju neku prosecnu temperaturu od 38C sto je sasvim korektno. Meni je sistem na WD 750Gb Green-u njemu je 36C temp. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.