Da li je neko imao iskustva sa ovim hard diskom tj. da li znate da li ovaj hard moze da se prikaci na sata 1 prikljucak? Imam seagate od 500 GB i on radi savrseno na sata 1 prikljucku, naravno uz pomoc dzampera, pa me zanima da li bi i 1.5 TB radilo bez problema!? Pozdrav svima!
Za cenu jednog VRaptora od 150GB (17x evra) mogu da se uzmu 2 diska od 1TB i zveknu u RAID. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ...i jel mora bas 1.5TB? Mislim da je bolje da uzmes neki WD (mozda velociraptor?) od po 500-750gb u RAID mode-u i uzivas....: :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
OK, jbg, nisam zapamtio cene raptora. Ali to sto si rekao za 2x1 TB bi mu ja preporucio. A i cuo sam da ti veliki diskovi nisu bas najsigurniji na duze staze, ne znam....
life`s a bitch...and then you die.
:: :: Za cenu jednog VRaptora od 150GB (17x evra) mogu da se uzmu 2 diska od 1TB i zveknu u RAID :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ...i jel mora bas 1.5TB? Mislim da je bolje da uzmes neki WD (mozda velociraptor?) od po 500-750gb u RAID mode-u i uzivas....: :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: ::
Ne. Ako BIOS ne vidi HDD kako treba možeš da imaš 320-bitni OS. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Zar to ne resava ako instalira win64 :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Moja ploca asus a7v600-x uopste ne vidi hard disk Seagate od 1.5tb, model ST31500341AS. Bios na ploci je poslednje verzije (1009), napajanje sam skoro uzeo od 500W, hard disk ima jumper na sata1 rezimu, i proban je na drugom racunaru gde radi. Da li neko zna o cemu se radi, ljudi pomagajte!
@ kojovici : Ako ti je BIOS najnoviji, i sve ostalo OK a BIOS ne vidi disk, onda ces morati cekati dok se pojavi novi BIOS sa podrskom za 1.5 TB diskove, ako se ikada uopste i pojavi za taj stari chipset... JBGa...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Moja ploca asus a7v600-x uopste ne vidi hard disk Seagate od 1.5tb, model ST31500341AS. Bios na ploci je poslednje verzije (1009), napajanje sam skoro uzeo od 500W, hard disk ima jumper na sata1 rezimu, i proban je na drugom racunaru gde radi. Da li neko zna o cemu se radi, ljudi pomagajte :: :: ::
Ako ga ne vidi sa poslednjom verzijom BIOS-a (2005/07/07 update V1009) onda lepo trazi drugi disk, nemoj se nadati od Asus-a da ce izdati noviju verziju za tu plocu kad njihova podrska otprilike prestaje posle 2godine od izlaska ploce. Nema novih biosa i za daleko novije i skuplje ploce. Najbolje je da zamenis disk za neki uz dogovor oko probe.
segate ST31500341AS HDD 1.5 TB 7200rpm / Serial ATA II / 3.0Gb/s / 32MB 12,400din ili Seagate STM31000334AS HDD 1 TB 7200rpm / Serial ATA II / 3.0Gb/s / 32MB 8,200din
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.