Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD Problem
STRANA 1 OD 1
DmasteRNo1 HDD Problem 23.05.2009. 21:29 T17575

status: user
broj poruka: 6102
HDD WD 500GB WD5000AAKS
Samsung SH-S223F
Samsung SH-S183A
Gigabyte GA-MA78G-DS3H
PSU Antec BP-500 500W
Ostale komponente valjda nisu važne.

Od pre nekih nedelju dana, na HDD (C particiji) pojavljuju mi se bed sektori. To je počelo kada sam drugi rezač prebacio na SATA5 konektor, zato što mi je prvi rezač počeo da skenjava diskove pri rezanju (reže sa 4 umesto sa 8x, a pri tom skenja disk). Inače, pre toga hard je bio na SATA1, prvi Samsung na SATA3, a drugi na SATA4. Rezači su se ponašali dobro, prva dva meseca, a onda su iznenada nastali problemi. Kada sam vratio drugi rezač na SATA4, problemi sa hardom su prestali, ali su se vratili oni sa rezanjem. Isto se dešava i kada drugog Samsunga stavim na SATA2. Evo sad sam malo pre popravio 4 bed sektora HDD Regeneratorom. Ni ponovno učitavanje BIOS-a nije rešilo ništa. U čemu bi mogao da bude problem.

Šefe, koji ti je vrag?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Mogu da budu sano dve stvari 23.05.2009. 21:44 #116434

broj poruka: 4163
Prvo, da ti je disk stvarno knorio i da su bedaci stvarni i drugo, bed sektori su logički i nešto u ovoj kombinaciji smeta normalnom funkcionisanju. Ako ti je računar radio bez problema duže vreme pre pojave bed sektora (a ništa nisi menjao) rekao bih da su bed sektori pravi tj `fizički`.
Preporučio bih ti da ga skeniraš i to sa MHDD programom koji možeš naći na bilo kojoj verziji hirens boot cd-a. Ako ti njegov sken pokaže `ofarbane` sektore disk ti je za reklamu, u suprotnom će biti nešto drugo a to drugo može biti i loš sata kablić.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Equinoxe Re: 23.05.2009. 21:45 #116435

broj poruka: 12057

MHDD naravno, on kad nešto kaže da je nečitljivo, to je do viđenja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

DmasteRNo1 Hvala na odgovorima 23.05.2009. 21:48 #116436

Pošto mi je za večeras dosta zezanja, prvo što ću ujutro da uradim je da skeniram hard pomoću MHHD-a, pa ću da vidim je l` neki bag, ili je hard riknjava.

Šefe, koji ti je vrag?

MaliAbner Imas i HDD regenerator... 23.05.2009. 23:02 #116458

broj poruka: 7769
Nije sveta krava ali te resava soft bad sektora koji su cesta pojava.
Ali znaj da je uzasno spor i da bi ti za disk od 500gb trebala citava vecnost.

Tomato Republic Of Serbia !!!

DmasteRNo1 HDD Regenerator 23.05.2009. 23:09 #116464

rekoh ja gore da sam pomoću njega sredio 4 bed sektora, ali pošto mi se ova ranije nije dešavalo ni sa jednim hardom, otkud znam, bolje da pitam, da ne bih zasrao nešto još više. Inače, ta čitava večnost bi trajala oko 3,5 sata.

Šefe, koji ti je vrag?

DmasteRNo1 MHDD 24.05.2009. 08:45 #116512

Evo upravo sam preskenirao hard sa programom koji ste mi preporučili i ne bih rek`o da ima bed sektora. E, sad, kojom bojom on prikazuje bed sektore? Veći deo harda je blago šrafiran (5ms je valjda vreme pristupa), dok su se povremeno pojavljivali bllokovi koji su malo tamnije šrafirani (10ms). Onih u nijansama crvene (ili koja je već bila boja) nije bilo, što valjda znači da je hard u redu. Ako, se problem ponovi zameniću kablić ili promeniti kombinaciju uređaja, pa će valjda u jednoj sve raditi kako treba.

Šefe, koji ti je vrag?

obradmi Proveri sve kontakte ,mozda nisu lepo legli 24.05.2009. 10:08 #116525

broj poruka: 7723
Idi metodom eliminacije ,promeni i sata kabl .Proveri da li ti je dobro hladjenje u kucistu ,topliji su dani ploca treba dobro hladjenje.
DmasteRNo1 Ventilacija nije problem 24.05.2009. 11:35 #116539

Dve osmice uvlače vazduh, a dvanaestica i devetka ga izvlače. Kućište je Chieftec GX-01BW-OP, tako da ima dovoljno mesta. Od jutros nije bilo problema, a valjda ih neće ni biti više.

Šefe, koji ti je vrag?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs