Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
evo ovako
STRANA 1 OD 2  
gman evo ovako 22.05.2009. 23:52 T17551

status: user
broj poruka: 1111
prvo da napomenem da sam iz prve temu postavio u pcBerza caffe, ili kako vec i nije bila medju 10 najnovijih, tako da sam je sad ubacio i ovde
btw, `ovde` je bilo u svastaru, a ni ona se ne prikazuje na prvoj strani

e sad ja malo da se po*enjam po forumu
ovo pisem jer je forum definitivno otisao u ku*ac i zastranio od onog foruma na koji sam se navlacio davne 2002. i 2003. i zvao sve ortake koje zanima IT da se pridruze (btw, niko se nije zadrzao)
ono sto je mene tada privuklo je ongoing and unstoping (ne znam da li se koristi taj prefiks uz stop, ali nije ni bitno citajuci tudje postove i obracajuci paznju na njihov pravopis)
inace jedini koga ja znam malo duze na ovom forumu (citaj par godina) je MACHINE i tebi brate moj skidam kapu, kao i jos nekima, ali njih ne poznajem toliko dugo
naime ono sto meni smeta je neprestana spika o tome koliko koja karta i u kombinaciji sa kojim cpu-om donosi poena u 3d mark-u i slicne kompleksasko-potrosacko-da ne kazem amero-jevrejske spike
ne kazem da mene to nikad nije zanimalo (i na osnovu toga mogu bar otprilike da potrefim, ne koliko ko ima godina, vec koliko dugo poseduje pc), i ja sam kada sam kupio pc, da ne bude zabune, moj prvi licni pc, samo moj, ne caletov, odlepio za oc, merenjem 3d mark-ova, hladjenjem, ukidanjem svih zivih procesa, zarad oslobadjanja sto vise radne memorije, jer fala bogu fali za igre, napajanjima (kada su mi svi ostali govorili, ti nisi normalan sto kupujes napajanje od 100+e), sva ta spika se desavala negde tamo 2003.
sada me te stvari vise i ne zanimaju, kao batrgam se, ali vidim da je kraj
secam se tada, taman se pojavio XP i sistem i amd-ovi procesori
naravno niko nije znao nista preterano o njemu i na ovom forumu smo ga svi zajedno prisutni provaljivali i pomagali jedni drugima
u to vreme nisi sve informacije mogao naci na google-u, vec si ovde postavljao temu i svi smo bili vise nego radi da pomognemo ortaku u nevolji, jer smo na taj nacin i sami ucili fazone i fore i sto se tice win-a i sto se tice oc-a i slicni stvari
sad kad neko nesto pita oteraju te u pi*du materinu i usmere na google
TO NIKAKO NIJE SVRHA FORUMA
jos cu se ja po*enjati u ovoj temi, sad me mrzi
ma ajd da kazem jos da kao sto sam vec napisao, da stvari o kojima ljudi pisu ovde na forumu pre govore o tome koliko neko poseduje pc, nego o tome koliko neko ima godina
ja sam se za pc-jeve zalepio tih 2002. i 2003., a do tad su me konzole potpuno ispunjavale, a kontam da cu sad ponovo da predjem na neku od njih, dobro, ne bas da predjem, ali da ih koristim
neko rece da bi bilo lepo da svi navedemo koliko godina imamo, ali ja mislim da je to potpuno nepotrebno, sto se i vidi iz gore navedenih stvari
ali ajde, cisto da se zna ja sam rodjen 1984., sto bi reklo da ove godin=e punim 25 (uzas jedan, bas bih voleo da imam 15)
i moram napisati a mi nije jasno zasto se ljjudi toliko pale na oc, ja sam se palio na oc, a i danas se palim iz prostog razloga sto od komponente koju si platio nesto kesa mozes dobiti mngo skuplju, a ne zato da bih se hvalio koliko sam uspeo da nateram procesor, nego zato sto mi razlika u novcima ostaje u dzepu
e sad trenutno ne mogu vise, a there is a lot more from where this came from

a da! da postavim i jedno oldschool pitanje: pri startovanju pc-ja u zadnjih par dana startuje se i proces wdfmgr.exe pod user-om local service, nista ne smeta ni ne radi, ali se pali i moram svaki put da ga gasim, a nisam uspeo da ga nadjem pod automatic u services, jer se on pali uz svchost ili neki slican servis
disk je izdefragmentisan sa ultimate defrag-om, meni omiljenim defragmenterom
analizom win-ovim defrag-om dobijam informaciju da ni jedna particija ne treba da se defragmentuje (stepen fragmentacije na c: je oko 1%, sto je i neizbezno)
da li je iko od vas imao ovakvih problema

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 23.05.2009. 00:07 #116210

broj poruka: 9121
Prva stvar admini ne brisite temu, ovde se najvise govori o OC, sto nije svrha programa, mnogo manje ima softverskih pitanja, i kada se pojave ukupno 3-4 posta, a programiranje to se ne pominje. A ko hoce vecu skor u 3Dmark-u neka kupi jaci komp i to je to, ne kazem ja da je OC los, ali kada svi postuju testove sto ne bih i ja, ja pitao nekog burazera koji zna bas mnogo o racunarima sta misli da sinem malo OC na ovaj E8400 on kaze dzabe ga mucis ostavi ga na def, dobitak do 20% tih 20% preko 4GHZ, ja se kanim vec 3 meseca da uradim jedan malo opsirniji test, ali me jednostavno mrzi. A sto se tice google postoje neke stvari koje ne znaju ljudi na forumu pa mora google da se koristi, ali naravno postoje i teme gde vecina zna, a mrzi je da napise. Zaboravio si da dodas AMD, ATI/Intel, nVidia prepirke koje ne vode nigde, fali tu treci igrac, Intel 2010. ili 2011. ulazi na polje GPU-ova tako da ce se uskoro pojaviti i treci igrac. A ja vidim da sve veci broj ljudi odlazi sa foruma.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Re: evo ovako 23.05.2009. 00:11 #116212

broj poruka: 719

Rekao sam i prije ali eto da ponovim...forum polako tone sto od stalnih svadja (svaki dan)...do kao sto si rekao napusavanja...oteraju te na google...A najgore je to sto admini stalno spavaju...umjesto da prate sta se desava...da kad krene neka svadja da je u korjenu sasjeku...oni se jave kad se vec sve stisa...Ako vec imaju toliko posla koliko govore neka makar stave 1-2 moderatora da se malo sredi ovaj forum...Eto makar to mogu uraditi a za ostale promjene...dovoljno je reci `Daleko je sunce`...u prevodu cekacemo jos dobar period da se nesta promjeni...

Independence is a state of mind

:: prvo da napomenem da sam iz prve temu postavio u pcBerza caffe, ili kako vec i nije bila medju 10 najnovijih, tako da sam je sad ubacio i ovd
:: btw, `ovde` je bilo u svastaru, a ni ona se ne prikazuje na prvoj stran
::
:: e sad ja malo da se po*enjam po forum
:: ovo pisem jer je forum definitivno otisao u ku*ac i zastranio od onog foruma na koji sam se navlacio davne 2002. i 2003. i zvao sve ortake koje zanima IT da se pridruze (btw, niko se nije zadrzao
:: ono sto je mene tada privuklo je ongoing and unstoping (ne znam da li se koristi taj prefiks uz stop, ali nije ni bitno citajuci tudje postove i obracajuci paznju na njihov pravopis
:: inace jedini koga ja znam malo duze na ovom forumu (citaj par godina) je MACHINE i tebi brate moj skidam kapu, kao i jos nekima, ali njih ne poznajem toliko dug
:: naime ono sto meni smeta je neprestana spika o tome koliko koja karta i u kombinaciji sa kojim cpu-om donosi poena u 3d mark-u i slicne kompleksasko-potrosacko-da ne kazem amero-jevrejske spik
:: ne kazem da mene to nikad nije zanimalo (i na osnovu toga mogu bar otprilike da potrefim, ne koliko ko ima godina, vec koliko dugo poseduje pc), i ja sam kada sam kupio pc, da ne bude zabune, moj prvi licni pc, samo moj, ne caletov, odlepio za oc, merenjem 3d mark-ova, hladjenjem, ukidanjem svih zivih procesa, zarad oslobadjanja sto vise radne memorije, jer fala bogu fali za igre, napajanjima (kada su mi svi ostali govorili, ti nisi normalan sto kupujes napajanje od 100+e), sva ta spika se desavala negde tamo 2003
:: sada me te stvari vise i ne zanimaju, kao batrgam se, ali vidim da je kra
:: secam se tada, taman se pojavio XP i sistem i amd-ovi procesor
:: naravno niko nije znao nista preterano o njemu i na ovom forumu smo ga svi zajedno prisutni provaljivali i pomagali jedni drugim
:: u to vreme nisi sve informacije mogao naci na google-u, vec si ovde postavljao temu i svi smo bili vise nego radi da pomognemo ortaku u nevolji, jer smo na taj nacin i sami ucili fazone i fore i sto se tice win-a i sto se tice oc-a i slicni stvar
:: sad kad neko nesto pita oteraju te u pi*du materinu i usmere na googl
:: TO NIKAKO NIJE SVRHA FORUM
:: jos cu se ja po*enjati u ovoj temi, sad me mrz
:: ma ajd da kazem jos da kao sto sam vec napisao, da stvari o kojima ljudi pisu ovde na forumu pre govore o tome koliko neko poseduje pc, nego o tome koliko neko ima godin
:: ja sam se za pc-jeve zalepio tih 2002. i 2003., a do tad su me konzole potpuno ispunjavale, a kontam da cu sad ponovo da predjem na neku od njih, dobro, ne bas da predjem, ali da ih koristi
:: neko rece da bi bilo lepo da svi navedemo koliko godina imamo, ali ja mislim da je to potpuno nepotrebno, sto se i vidi iz gore navedenih stvar
:: ali ajde, cisto da se zna ja sam rodjen 1984., sto bi reklo da ove godin=e punim 25 (uzas jedan, bas bih voleo da imam 15
:: i moram napisati a mi nije jasno zasto se ljjudi toliko pale na oc, ja sam se palio na oc, a i danas se palim iz prostog razloga sto od komponente koju si platio nesto kesa mozes dobiti mngo skuplju, a ne zato da bih se hvalio koliko sam uspeo da nateram procesor, nego zato sto mi razlika u novcima ostaje u dzep
:: e sad trenutno ne mogu vise, a there is a lot more from where this came fro
:: a da! da postavim i jedno oldschool pitanje: pri startovanju pc-ja u zadnjih par dana startuje se i proces wdfmgr.exe pod user-om local service, nista ne smeta ni ne radi, ali se pali i moram svaki put da ga gasim, a nisam uspeo da ga nadjem pod automatic u services, jer se on pali uz svchost ili neki slican servi
:: disk je izdefragmentisan sa ultimate defrag-om, meni omiljenim defragmentero
:: analizom win-ovim defrag-om dobijam informaciju da ni jedna particija ne treba da se defragmentuje (stepen fragmentacije na c: je oko 1%, sto je i neizbezno
:: da li je iko od vas imao ovakvih problem
:: ulsi
gile23 ... 23.05.2009. 00:13 #116213

Bax za moderatora, i jer moze nekako kod ovih novosti dole da se osvezavaju svaki dan, ali ne da admini to rade nego program (automatski), ja mislim da je to RSS, a sto se tice svadja, eno lepo vas 10 u konverzaciju na MSN i svadjajte se koliko hocete, ajmo forum da dignemo na visi nivo.

Pozdrav!

pajsgudgud @gman 23.05.2009. 00:16 #116214

broj poruka: 3742
šta da ti kažem, kada ja postavim temu (za LAN kartu) i dobijem odgovor da su to duhovi. Hahahaha.

Bez ikakve uvrede Imarkovic:D
Nasiljem protiv argumenata...
gman pa jasno 23.05.2009. 00:18 #116215

da ljudi odlaze
kad im vise nije zanimljivo
covece, ja sam svojevremeno odgovarao na maltene svaku temu, pa makar da napisem da trenutno ne znam odgovor, ali da cu pokusati nesto da smislim
a sad u nejvecem broju slucajevapogledam najnovije teme i ako mi se bas neki naslov svidi, onda i otvorim da vidim sta pise

i hvala sto si spomenuote VERSUS prepirke
ej kao da poseduju intel ili amd, ati i nvidiu
i to sto se tice soft/hard, i mene je uvek vise zanimao hardware, ali u to vreme kad se pojavio XP (mislim na win) i kad sam ja visio na forumu celodnevno, ljude je zanimalo kako ovo i kako ono, jer je xp bio prilicno drugaciji od 98-ice, sto se ne moze reci za vistu i win7, koji po meni izgledaju kao skinovi

e i sto se tice google, pa sta ce nam nas rodjeni forum, ako cemo da odgovaramo jedni drugima na pitanja slanjem na google

ulsi

vukdusan re 23.05.2009. 00:21 #116216

broj poruka: 800

Ova tema je bila x puta, i admini nikad nista nisu preduzeli. To za moderatore, to se trazilo vec 2x puta i nista.
Ne znam kako oni misle da zaradjuju od ovog foruma ako ne ulazu u njega. A ulaganje je u stvari potroseno vreme. Sto se vise potrudis, to ces vise dobiti. A oni su ga samo pustili niz reku...
OCz re 23.05.2009. 00:24 #116218

broj poruka: 2900
Pa nista, nije problem samo sa ovim forumom. Nikome nije lako.
21 vek, mnogo vise ljudi ima pristup internetu pa se i forumi gomilaju i kvantitet je nadvladao kvalitet.

Sad vecini ovde je forum primarniji ali, vlasnicima nije tako. Forum za njih nije toliko bitan vec sajt. Jer to je zapravo PCBerza. Tako da celo cimanje oko foruma sumnjam da ce ikada da se dogodi dokle god je PCBerza na svome putu ..

I da, odredjeni koji citaju ovo ili se javljaju. Pa, forum se gradi od ljudi na njemu. Pocnite od sebe.
rasha44 Evo, premeštam se ovde (copy/paste) 23.05.2009. 00:32 #116222

broj poruka: 1492
Wdfmgr.exe, pored toga što je vezan za Media Player, je `Windows User Mode Driver Manager`. Stavi servis Windows User Mode Driver Network na Manual i ne bi trebalo više da ti se diže sa sistemom.
Preporučujem ti i Autoruns programče, koji možeš skinuti ovde:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

E, sad, da se nadovežem na tvoju glavnu temu. Ja sam na forumu tek oko 2 godine i dosta toga sam naučio, posebno o hardveru. OC me nikad nije zanimao (I`m too old for that shit!), iako ponekad pročitam neke diskusije. Apsolutno se slažem sa tobom da je forum otišao u q*rac, pre svega zbog jednog broja ljudi koji su bolesno sujetni, ali isto toliko i nevaspitani, pa ne mogu da se uzdrže od vređanja. Ugalvnom oni postavljaju teme AMD/ATI vs Intel/Nvidia, kao da im toga život zavisi i sutra će verovatno mnogo teže disati ako ne dokažu da su u pravu.

PC i IT su mnogo više od toga koji hardver je bolji. To `mnogo više` je ono čemu bi forum trebalo da služi i čemu je nekad služio. Pomoći ljudima koji imaju probleme, dati neku novu informaciju koja je bitna ili nekom može da pomogne.
Ovako se tipovi bolesno naloženo prepucavaju oko 10-20 fps. Who gives a fuck?
Intel, Nvidia, AMD/ATI su deo velike industrije u kojoj se okreće ogromna lova i zabole njih hladno za krajnjeg korisnika. Nisu oni dobrotvorne ustanove, jedino im je bitno da što više prodaju.

Zato apelujem ne sve `navijače` da malo smanje doživljaj i da pokušaju konstruktivno da diskutuju, umesto što napušavaju jedan drugog. Pokušajte da shvatite da većinu ljudi ovde na forumu ne zanima vaše pi*karanje.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

gman pa 23.05.2009. 00:37 #116224

ne mozemo izbor tema o kojima ljudi pisu prebaciti samo na moderatore
treba raditi na nacionalnom preporodu cele drzave, a tako i ovog foruma
meni smeta sto kao i ceo svet postajemo amerikanci, a to mi se nikako ne svidja
mrzim taj bling fazon, ko ima jace i bolje i ciji lepse svetli

rekoh vec zbog cega bi po mom misljenju trebalo raditi oc
a ovde postaje fora, imati odredjen stepping cpu-a, koji je nabavljen preko ne znam ni ja koga, i zbog takve nabavke placen skuplje, mozda sad preterujem, ali znate sta hocu da kazem
totalno se masi poenta svega

kupovanje poslednje generacije graficke kartice zbog 20000 poena u 3d marku, umesto pukog uzivanja u igrama na ultra high, zbog tebe samog, jer gledas nadrkani 3d prikaz, a ne da se hvalis kako si kupio nesto koje kosta 500e

nikako mi nije namera da se neko oseti prozvanim, to mi je zadnja misao u mozgu
vidite i samo da mi spika ide u pravcu MI, iako mozda uvek ne napisem tako
u stvari ako prozivam nekog, onda prozivam sve, pa time i samog sebe, nikako ne pokusavam da se izdvajam, jer mi smo ovde povezana grupa ljudi koja ima slicna interesovanja, i forum ne bi ni postojao samo za/zbog mene ili samo za/zbog nekog drugog

ulsi
gman @ rasha44 23.05.2009. 00:39 #116225

ej brate, a ja ubedjen da proces ima veze sa defragmenterom
hvala
sredjeno

ulsi

MACHINE dragi, gman 23.05.2009. 00:48 #116227

broj poruka: 5710
ovo je isprva bila samo berza komponenti. Ja sam prvi put koristio usluge sjata negde s pocetka 1999 pa na ovamo...ali je jedini takav da ima 10+10 tema na glavnoj strani sto ga donekle izdvaja od ostalih Elitesecurity, Benchmark, SK...licno mislim, da je, sto se tice znanja, jedini u prednosti, pomalo i internacionalan, elitescurity.org, dok su benchmark.rs i sk.rs forumi u najboljem slucaju na istom nivou kao i PCB ako ne i losiji...manje ima starih korisnika ili se redje jave npr. Pisko, Ognjeni, geloso i VMARC...dok je Garson odavno muderator na benchu...iskreno bih voleo da ovde ima sve vise ljudi kakvih ima na Elite-u ali nema...ne kazem da ima i ovde onih od kojih se moze nauciti ili koji ce pomoci u resavanju problema ali su redji ili pak retko kada odgovore...a zaista imaju znanje...ali ne zaboravimo da je sve ovo samo promil mogucnosti kakve bi se mogle desiti da je sve vise i vise takvih...ovo je stvarno, sto rece bax neki dan, samo kap u moru...

gman @ Dragg 23.05.2009. 00:53 #116228

izvini sto sam te izostavio u zahvalnici
hvala kao sto rekoh i rasi, bio sam uubedjen da je proces vezan za defragmenter
bas mi je u to vreme disk bio izfragmentisan, pa...
svaki dan covek nauci nesto novo

@ tortojed, da ultimate defrag je stvarno pravi, svidja mi se i ta vizuelna prezentacija diska, a i opcija consolidate, isprobao sam davno i neke druge, i sad vise ne mogu da se setim da li su i oni imali sve opcije koje ima ovaj, a verovatno jesu, ali mi je ipak ovaj die beste, a poceo sam da ga koristim jer sam video review u nekoj glupoj it emisiji

i sad mi i to pade na pamet, kad sam vec spomenuo
IT EMISIJE na tv kod nas, pa to stvarno nije u redu, da nema ni jedna emisija koju vredi odgledati, da traje cuku vremena, a ne ove po 15 minuta
da imam novaca i poznanika na tv-u, definitivno bih pokrenuo slican projekat, nesto na foru polarotora
a oduvek sam hteo da radim na tv

ulsi

rasha44 Nema na čemu 23.05.2009. 01:15 #116230

broj poruka: 1492
Tip za tebe. Uradi ono što sam i ja. Desni klik na fajl, pa Properties. Tu ti lepo kaže sve što ti treba.

Kad je reč o IT emisijama na TV, tačno je da je situacija tužna. Ćinjenica je da mnogi još nisu shvatili koliko su Informacione Tehnologije važne za budućnost. Komercijalne televizije to ne zanima, jer ne mogu da nađu sponsora, a o situaciji na RTS bolje da ne pričam.
Ima tu još jedna stvar. Treba oformiti pravu ekipu, koja je nabijena znanjem. Onaj koji zna, mora to i da predstavi na prihvatljiv način, da bude jasno laicima ali i da ne otera poznavaoce. Te ljude treba naučiti pravoj dikciji, snalaženju pred kamerama itd.
Za to niko nema vremena niti volje, a, nažaost im se i *ebe.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

MilosNBG ... 23.05.2009. 01:17 #116232

broj poruka: 1586
IT Emisije i ne gledam jer se nema sta videti... O voditeljima, tekstovima, testovima necu ni da pricam... Za Polarotor se ne zna kada ce se nastaviti, sve je jos u fazi planiranja, mada mogu da probam i da pitam Prof. Dragana Cosica, slucajno mi predaje Elektronsko poslovanje na VBPS

OC mi nikada nije bio zanimljiv, uvek sam vise uzivao u borbi sa optimizacijom da na default vrednostima izvucem maksimum iz masine... PCB me je privukla sto zbog oglasa jer se bavim servisiranjem iz ciste ljubavi preka hardveru i sto medju prodavcima ima odlicnih ljudi za saradnju ali sto i na forumu ima jako kvalitetnih ljudi, a koje necu imenovati, suvisno je, kojima mogu samo da kazem VELIKO HVALA za dobar deo znanja koje sada posedujem...

Kao i vecinu i mene nerviraju ishitreni odgovori u vezi nekog problem ali ipak mislim da forum nije otisao u maj..nu, samo se treba malo reorganizovati, prihvatiti neke stari takve kakve jesu i nastaviti dalje, u suprotnom cemo se stalno vracati ovakvim temama, stalno mlatiti praznu slamu a nista necemo promeniti...

I da, glasam da se Bax postavi za moderatora, ili neko iz ekipe Machine, DSS, Daum, MaliAbner, SkyFire itd...

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MaliAbner Ah forum i prepirke... 23.05.2009. 09:05 #116260

broj poruka: 7769
Konkretno samo jedna stvar bi bila dovoljna da se s vremena na vreme tema zakljuca cim prepirka krene na licnom organsko neorganoskom nepodnosenju.
Na ovom forumu je vecini imperativ da racunar radi brze naspram uskladjenijeg rada nebitno je sto ce svako malo da popiju zamrzavanje ili BSOD, ali zato radi brze.
Unazad desetak dana je nekoliko ljudi (i ja sam) postovalo nekoliko pitanja iz oblasti sistema i nije dobilo ili je dobilo samo par odgovora ali zato kad se postavi pitanje iz OC tu se javlja i kurta i murta. Ja generalno mislim da to nije to.
Sta me bre zabole za 3D mark i MHz ako mi ne radi TV ili zvucna na MS Visti, ili kao meni stampac na Windowsu 7, generalno nisam siguran da li vecina shvatita sta zelim da kazem i sta je veci problem i sta je korisnije znanje.

Sto se tice drugih foruma i tamo ima prepucavanja ali ugladjenog i manje vise uglavnom sa argumentima.

Bax-a za moderatora zato sto je stalno tu, i zato sto ima kvaliteta u njegovim odgovorima.

Tomato Republic Of Serbia !!!

drzacomp pojednostavljeno 23.05.2009. 10:02 #116270

broj poruka: 359
ovaj sajt funkcionise po principu `ako ti se ne svidja - tamo su vrata` pa jedini nacin da on lici na nesto je da ljudi prestanu da ga koriste, odnosno u toliko maloj meri da nece biti isplativ na osnovu komercijalnih poruka. Na taj nacin ce admini biti primorani (ako ih sve to uopste zanima) da privuku korisnike i posetioce ponovo, odnosno da ugadjaju njihovim (nasim) prohtevima.
Do daljnjeg, mozemo se zaliti koliko god zelimo, ali je cinjenica da smo prisutni na ovom forumu.
Cut and dry.
gile23 Re: dragi, gman 23.05.2009. 10:10 #116272

Jesu li ti odgovorili ovi iz interfejs.tv-a.?

Pozdrav!

:: ovo je isprva bila samo berza komponenti. Ja sam prvi put koristio usluge sjata negde s pocetka 1999 pa na ovamo...ali je jedini takav da ima 10+10 tema na glavnoj strani sto ga donekle izdvaja od ostalih Elitesecurity, Benchmark, SK...licno mislim, da je, sto se tice znanja, jedini u prednosti, pomalo i internacionalan, elitescurity.org, dok su benchmark.rs i sk.rs forumi u najboljem slucaju na istom nivou kao i PCB ako ne i losiji...manje ima starih korisnika ili se redje jave npr. Pisko, Ognjeni, geloso i VMARC...dok je Garson odavno muderator na benchu...iskreno bih voleo da ovde ima sve vise ljudi kakvih ima na Elite-u ali nema...ne kazem da ima i ovde onih od kojih se moze nauciti ili koji ce pomoci u resavanju problema ali su redji ili pak retko kada odgovore...a zaista imaju znanje...ali ne zaboravimo da je sve ovo samo promil mogucnosti kakve bi se mogle desiti da je sve vise i vise takvih...ovo je stvarno, sto rece bax neki dan, samo kap u moru..
imarkovic pajsgudgud 23.05.2009. 10:40 #116274

broj poruka: 19012
::Bez ikakve uvrede Imarkovic:
:

zasto bih ja trebao da se uvredim???

MACHINE Re: Re: dragi, gman 23.05.2009. 10:48 #116276

broj poruka: 5710
@gile

JOK, a sta bi pavijani mogli da kazu, bleje samo k`o ovce

:: Jesu li ti odgovorili ovi iz interfejs.tv-a.
:: Pozdrav
:: :: ovo je isprva bila samo berza komponenti. Ja sam prvi put koristio usluge sjata negde s pocetka 1999 pa na ovamo...ali je jedini takav da ima 10+10 tema na glavnoj strani sto ga donekle izdvaja od ostalih Elitesecurity, Benchmark, SK...licno mislim, da je, sto se tice znanja, jedini u prednosti, pomalo i internacionalan, elitescurity.org, dok su benchmark.rs i sk.rs forumi u najboljem slucaju na istom nivou kao i PCB ako ne i losiji...manje ima starih korisnika ili se redje jave npr. Pisko, Ognjeni, geloso i VMARC...dok je Garson odavno muderator na benchu...iskreno bih voleo da ovde ima sve vise ljudi kakvih ima na Elite-u ali nema...ne kazem da ima i ovde onih od kojih se moze nauciti ili koji ce pomoci u resavanju problema ali su redji ili pak retko kada odgovore...a zaista imaju znanje...ali ne zaboravimo da je sve ovo samo promil mogucnosti kakve bi se mogle desiti da je sve vise i vise takvih...ovo je stvarno, sto rece bax neki dan, samo kap u moru..
:: ::
xenox info 23.05.2009. 11:07 #116280

broj poruka: 1404
Polarotor je krenuo na Kopernikusu. Ako je neko zainteresovan za gostovanje neka slobodno posalje mail sa temom prof. Cosicu. Snimanje emisije je utorkom u 11. Ono sto je problem sa emisijma je to sto sve televizije traze novac za emisiju, a ne da ga daju. Zato i jesu kratke i uglavnom se svode na neki vid reklame.

Sto se foruma tice, preskocim sto me ne interesuje. Odgovorim ako ne mora mnogo da se kucka i ako bax vec nije odgovorio (pozdav istom)

vampirbg Re: evo ovako 23.05.2009. 12:20 #116287

broj poruka: 711
:: ali ajde, cisto da se zna ja sam rodjen 1984., sto bi reklo da ove godin=e punim 25 (uzas jedan, bas bih
:: voleo da imam 15

Pih... Klinac... (ja imam 32 godine) Kad si ti kretao u skolu ja sam vec posedovao strasni 386DX, na 40MHz (kad ukljucisturbo), 4MB RAM, 40MB HDD i grafickom sa 1MB memorije koja je mogla da prikaze rezoluciju 1024x768 u 16 boja i pocinjao da programiram...

Ne znam sto tebi smetaju sto se hvale OC-om? Pa i ja sam to radio u njihovim godinama... Prvi CPU koji sam OC-ovao je bio Celeron 300A, i to sa 300MHz na 450Mhz prostim podizanjem magistrale sa 66 na 100... Da vidm da sad neko postigne 50% OC bez specijalnog hladjenja?

Na kraju te sav taj OC smori ilepo shvatis... PC nije za igranje igara... Za cenu jednog upgrade kupi lepo PS3 i uzivaj... Igre dobro izgledaju, a ne moras da proveravas da li je igra X kompatibilna sa tvojim komponentama niti da dajes po 500e svakih godinu dana da bi mogao sve da igras... Cena igara jeste veca, ali se to kompenzuje kroz par godina...

Sto se pitanja tice, nije mi se desilo, ali ako ti bas smeta stavi ga na Disabled... Tako nece moci nijedan drugi proces da ga pokrene...
pajsgudgud @ imarkovic 23.05.2009. 17:15 #116371

broj poruka: 3742
Reko da se ne uvredis u smislu da ne bude da ismevam tvoj odgovor. Naprotiv ako nista drugo barem si se javio.

SkyFire Forum je davno izgubio svoj sjaj! 23.05.2009. 18:07 #116374

broj poruka: 18472
Davno smo mi pisali peticije,davali sjajne predloge,borili se za dobrobit foruma i napredak.Mnogo puta smo doziveli izgubljene bitke sa adminima i mnogo puta doziveli prazna obecanja .Dosta godina je vec proteklo od kako sam prvi put krocio na ovaj forum a krenuo sam iz razloga da naucim i da pomognem drugim ljudima..Secam se te da kazem idile koja je vladala,mir,tisina,blagostanje i volja da se svakom pomogne.Useri su jednostavno bili smireniji,manje napeti i dosta razumniji.Da,kao sto kaze Machine,bila je tu i druga,dosta i kvalitetnija ekipa.Steta sto je Garson otisao,povukao se na vreme kad je osetio da to vise nije to a cini mi se da mi je to jednom prilikom i rekao..Eto cak i sam MACHINE je odlazio razocaran u ubedjenju da vise nikad nece doci ali je i to nekako prelomio i ponovo se vratio.Sto se tice mene mnogo puta sam pozeleo da se vise nikad ne vratim ali ono sto me jednostavno ovde drzi je ta dugogodisnja navika i uglavnom dosada kad imam slobodnog vremena.Citiracu jedan pametan odgovor :

`Pa nista, nije problem samo sa ovim forumom. Nikome nije lako.
21 vek, mnogo vise ljudi ima pristup internetu pa se i forumi gomilaju i kvantitet je nadvladao kvalitet.

Sad vecini ovde je forum primarniji ali, vlasnicima nije tako. Forum za njih nije toliko bitan vec sajt. Jer to je zapravo PCBerza. Tako da celo cimanje oko foruma sumnjam da ce ikada da se dogodi dokle god je PCBerza na svome putu ..

I da, odredjeni koji citaju ovo ili se javljaju. Pa, forum se gradi od ljudi na njemu. Pocnite od sebe.`

Vrlo zrelo razmisljanje naseg mladog kolege.Jednostavno to je jedna surova realnost.Koliko god sam zamerao Zeljku,Misi za sve sto nisu uradili a obecali su ili ti nisu hteli sad ih u potpunosti razumem.Prioritet je jednostavno PC Berza sajt.Forum je sporedna stvar,sluzi za komunikaciju,druzenje,razmenjivanje iskustava..Definitivno PC Berza nije ni slicna sajtovima kao sto su Benchmark,SK i sl..Njena osnovna funckicja je trziste a firme se reklamiraju preko berze.Ono sto donosi finansijsku potporu vlasnicima jeste ta reklama i za to moraju da se bore da bi opstali u ovim teskim vremenima.Forum za njih jednostavno ne prestavlja nikakav prioritet vec jednu sporednu stvar koja sluzi sasvim drugoj svrsi..

E sad,neki se bune na odredjene tematiku.Ja ne vidim razlog za to.Da li se neko zapitao da je to stvar ukusa i percepcije jedne odredjene osobe.Da li se neko zapitao da svi ne razmisljamo isto i da nam se iste stvari ne svidjaju!
Ja recimo volim OC ali pre toga volim prvenstveno hardware i sve sto je vezano za to kao i belu tehniku i sl..
Javi se par pojedinaca sa stavom boli me za ono,boli me za ovo,to je za mene glupost,gubljenje vremena,o tome uopste ne treba raspravljati,pominjati!Totalno pogresan stav,pogresna procena.Svako ima pravo na svoje misljenje da ga javno iznese ali nema pravo da nikog zbog toga osudjuje i da odredjuje generalno sta je ispravno a sta ne!
Ono sto ovom forumu treba jeste mozda taj moderator.Problem je sto jedan moderator nije dovoljan,mora vise njih da bude.Drugo opet kazem,moje misljenje je da svi mi imamo svojih bubica i da je tesko rasuditi racionalno u svakoj situaciji.Ja recimo to jos nisam video ni kod jednog usera na forumu ma koliko se neko ne slaze sa mnom.Svakako,treba izabrati moderatora ako je to uopste u mogucnosti ali koliko svi znamo nije.Tenzija koja vlada forumom ,losa energija potice od grupice ljudi.Ta grupica ponekad povuce i masu ali ne moze niko da kaze da generalno forum ne valja jer su svi losi.Nije tacno..Jednostavno Srbi smo mi takvi (cast izuzetcima),ako neko ima a `ja` nemam odmah se javlja ljubomora,zavist,pakost,nepodnosljivost prema takvoj osobi..Ako se necim istices i razlicit si od drugih opet ne valjas,ako znas,opet ne valjas itd..Nasem narodu ne mozes ugoditi..Jednostavno ljudi su malo skrenuli sa svog duhovnog puta,postali su ono sto ni sami verovatno nebi zeleli da budu.
Sve to rezultira jedno ruzno ponasanje koje dovodi i do svadja i ruznih reci..
Kad bi svako mogao da bude razuman,da prica istinu i da bude fleksibilan,plemenit,dobar i posten gde bi nam bio kraj..To na zalost se danas tesko vidja i jos teze srece..Moguce je da bi potezom moderatora nesto uspeli izmeniti,bar malo umiriti situaciju,skrenuti paznju odredjenim userima na ponasanje i sl..Ako se za to treba boriti ja sam tu naravno da se izglasaju moderatori-ne jedan vise njih,bar 3-4 coveka,vise glava mudrija odluka.
Sve u svemu ne treba mnogo i uzimati svemu k srcu ali ne treba ni tolerisati neke stvari.

Ovaj forumski svet je jedna virtuelna igrarija koja nema blage veze sa realnim i stvarnim zivotom.Ovde mozes da imas masku,glumis nekog i nesto ali ono sto te ceka iza ekrana je pravi zivot u kome nema foliranja.Bolje vi vise obratite paznju na svoj privatni zivot,izgradjujte sebe ili ste vec izgradili u dobre i postene osobe,borite se za bolje sutra i napredak kako sebe i svoje porodice,trazite svoje mesto pod suncem.Ovo ovde je generalno jedno gubljenje vremena i nista vise.Ne kazem da sve ovo treba napustiti ali sistem pod kojim sad funkcionise forum vise nije vredno bilo kakvog truda.Nekad je bilo mnogo lepse i ljudi su bili daleko normalniji pa je to sve lepo i funckionisalo.Sad je tako kako je a veruj te mi nece sigurno biti bolje.Vremenom postace sve gore a i oni koji su vredeli ce na kraju otici..

I Want to believe - The truth is out there

markopvict @Skyfire 23.05.2009. 18:26 #116375

broj poruka: 4515
Uh, bre al si se raspisao... Ispadose mi oci od ovog fonta.Uglavnom ok, ali....
Ne slazem se za moderatora iz prostog razloga, sto ce taj brisanjem postova morati da obrazlaze zato je isto ucinio. To bi tek bila katastrofa, fokus foruma bi se prebacio na svadje i ko je kriv, a ne na IT.

Realnost je: ako ti se ne svidja - tamo su vrata.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

SkyFire Re: @Skyfire 23.05.2009. 18:37 #116379

broj poruka: 18472
Eto vidis..I ja delim isto misljenje i prakticno je nemoguce poboljsati situaciju.A uzmi u obzir da i nekog izaberes za moderatora,taj neko ko je recimo prvrzen berzi ili ti ima stav da je forum nesto znacajno za njega u zivotu bi gledao svaku sitnicu ,nebi mogao ni da udahnes ako to nebi bilo vezano za temu.Ne daj Boze da se nasalimo.Cemo onda sve to?Ja sam predlog za moderatora `podrzao` samo zato sto vidim da to mozda vecina zeli bar u ovoj temi.U prethodnoj temi sam se vec izjasnio da je to jedno gubljenje vremena i da nije pametan predlog gde sam odmah iznapushavan od usera koji voli da peva i sara sa raznim fontovima i bojama u stilu ko sam ja da ja tako nesto uopste kazem?Danas nemas pravo ni na sopstveno misljenje a da te ne napushe!E koliko je onda ova moja gore prica realna prosudice oni koji ce da je razumeju u pravom smislu.

:: Uh, bre al si se raspisao... Ispadose mi oci od ovog fonta.Uglavnom ok, ali...
:: Ne slazem se za moderatora iz prostog razloga, sto ce taj brisanjem postova morati da obrazlaze zato je isto ucinio. To bi tek bila katastrofa, fokus foruma bi se prebacio na svadje i ko je kriv, a ne na IT
:: Realnost je: ako ti se ne svidja - tamo su vrata.
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs