Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Biostar neće PATA Pioneer-a
STRANA 1 OD 1
Stasha Biostar neće PATA Pioneer-a 19.05.2009. 00:31 T17459

status: user
broj poruka: 76
Kupio sam novu Biostar ploču 790GXB i poređao sve u kućište, povezao i slično. Imam PATA DVD-RW Pioneer 115d (valjda), koji je prilično nov (7-8 meseci). Kad hoću s njega nešto da pokrenem ili da kopiram na hard disk, Windows mi prijavljuje neku grešku. Ne budem ja lenj, zamenim optiku (stavim stari PATA NEC ND 4571A koji se odmarao negde u fijoci, kad on čita odlično. Subjektivni osećaj je da čita i bolje nego pred penziju). Opet ja ne budem lenj i stavim neki PATA Pioneer DVD-ROM, prijavljuje istu onu grešku u Windowsu. Uzmem neki LG CD-ROM, on čita savršeno. Na kraju sam pozajmio SATA Pioneer od kuma i on čita savršeno. Kao da Biostar ima problem s PATA Pioneer-om, ali mi je nejasno kako svi ostali brand-ovi taj isti problem nemaju.
Imate li slična iskustva?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Biostar neće PATA Pioneer-a 19.05.2009. 00:41 #115054

broj poruka: 5710
Kapiram d aimas 80pin kabl??? Postavi jumper na slave pa probaj. Takodje mora da bude ukljucen DMA (4) a ne PIO

A N G E L

:: Kupio sam novu Biostar ploču 790GXB i poređao sve u kućište, povezao i slično. Imam PATA DVD-RW Pioneer 115d (valjda), koji je prilično nov (7-8 meseci). Kad hoću s njega nešto da pokrenem ili da kopiram na hard disk, Windows mi prijavljuje neku grešku. Ne budem ja lenj, zamenim optiku (stavim stari PATA NEC ND 4571A koji se odmarao negde u fijoci, kad on čita odlično. Subjektivni osećaj je da čita i bolje nego pred penziju). Opet ja ne budem lenj i stavim neki PATA Pioneer DVD-ROM, prijavljuje istu onu grešku u Windowsu. Uzmem neki LG CD-ROM, on čita savršeno. Na kraju sam pozajmio SATA Pioneer od kuma i on čita savršeno. Kao da Biostar ima problem s PATA Pioneer-om, ali mi je nejasno kako svi ostali brand-ovi taj isti problem nemaju
:: Imate li slična iskustva
::
Stripy Da 19.05.2009. 08:20 #115081

broj poruka: 4163
meni se slično dešavalo sa gigabajt pločama samo što optika koja nije htela da radi je bila LG. Nisam uspeo da rešim problem nego da stavim drugu optiku. Cenim da je u oba slušaja nekompatibilnost jer i moj lg i tvoj pionir rade na drugim pločama

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Stasha RE: 19.05.2009. 15:24 #115155

broj poruka: 76
Kabl je isti onaj koji sam koristio na prethodnoj ploci i onaj s kojim rade ostale optike....
Mogu da ga stavim i kao slave, ali moram onda da stavim jos neki kao master. Bojim se da su nekako nekompatibilni...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs