Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji externi HDD?
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Koji externi HDD? 14.05.2009. 17:31 T17374

status: user
broj poruka: 18472
A propo teme :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17371&forid=10&katid=4

uredjaja koji bi da kupim dosao sam do saznanja da mi sad treba i externi HDD!E sad koji uzeti?Neki WD My Book?Posto ce mi WD WDTV Media Player iskljucivo sluziti za pustanje MKV filmova na TV-u koliki kapacitet HDD-a da uzmem?Ako idem logikom uvek mogu da brisem i dodajem,nije mi potrebno da mi 500 GB filmova bude spakovano odjednom na HDD.Opet gledajuci cene 100 Eur je 750 GB Western Digital My Book Essential Black U Desku ako je cena tacna.
`Ajde molio bih i ovde za savet sta mi je isplatljivije jer treba sad i jedno i drugo da uzmem a nebi bas da bacam pare!

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doncocos Re: 14.05.2009. 17:42 #113839

broj poruka: 417
Kupi lepo Thermaltake BlacX i menjaj diskove po zelji:

http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001237&id=C_00001238&name=BlacX+A+&ov=n&ovid=

SkyFire Re: Re: 14.05.2009. 17:49 #113844

Dobra fora skroz.Ima cak i E SATA..Fino..A gde ovo ima da se uzme?

:: Kupi lepo Thermaltake BlacX i menjaj diskove po zelji
::
:: http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001237&id=C_00001238&name=BlacX+A+&ov=n&ovid
doncocos Re:Re:Re: 14.05.2009. 17:59 #113847

broj poruka: 417
Bilo ih je u Microsystems-u, https://www.racunari.net

gile23 ... 14.05.2009. 18:40 #113861

broj poruka: 9121
Pazi ovde mozes da menjas hard diskove, ako hoces da uzmes a da ne menjas hardove, uzmi WD Mybook od 1TB oko 8000 o je bilo pre.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 14.05.2009. 20:23 #113902

broj poruka: 19012
evo ja sam jedini koji ti NE preporucuje WD, book, passport, i tako to, nego, ako hoces kvalitetan hard, uzmi Seagate, FreeAgent (lite, extreme, pro), to su najkvalitetniji externi hardovi.
Druga varijanta, preporucujem ti Transcend, Rack, sa samo USB interfejsom, ali je kvalitetniji i od CM, i od TT-a, ja nisam video lepsi i kvalitetniji Rack, a sa njim neki recimo Hitachi, to ti je eto jeftinija varijanta..
SkyFire Re: .. 14.05.2009. 20:33 #113906

Daj link da pogledam i to.

:: evo ja sam jedini koji ti NE preporucuje WD, book, passport, i tako to, nego, ako hoces kvalitetan hard, uzmi Seagate, FreeAgent (lite, extreme, pro), to su najkvalitetniji externi hardovi
:: Druga varijanta, preporucujem ti Transcend, Rack, sa samo USB interfejsom, ali je kvalitetniji i od CM, i od TT-a, ja nisam video lepsi i kvalitetniji Rack, a sa njim neki recimo Hitachi, to ti je eto jeftinija varijanta..
imarkovic .. 14.05.2009. 20:54 #113911

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/freeagent_desk/

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/freeagent_xtreme/

imas u VipHouse-u, palmoticeva 7.

bojke1 Koji externi HDD? 14.05.2009. 23:54 #113980

broj poruka: 479

Ja sam pre par dana kupio ovu spravu i vrlo sam zadovoljan.Evo link pa pogledaj.U toj firmi sam i kupio.

http://www.pcberza.rs/detaljnije/hellas-computers/62-535/

Ubacio sam hard od 750 giga i odlicno radi.Vrlo jednostavna promena harda za 15-tak sekundi.
Evo pogledaj jos jedan link u vezi ovoga

http://www.youtube.com/watch?v=WRX2AhLnIDE

Naravno ako ti cena odgovara.
Pozdrav i srecno sa kupovinom.

SkyFire Re: Koji externi HDD? 15.05.2009. 01:04 #113996

Druze kako ovo napaja HDD?Ja nigde nisam video na koji nacin HDD dobija struju?
Nije lose samo stvarno me to interesuje.Mora da postoji i externo napajanje za hard da bi radio a X Craft nema ni jednog kablica!Napaja se preko USB-a?Kako?

:: Ja sam pre par dana kupio ovu spravu i vrlo sam zadovoljan.Evo link pa pogledaj.U toj firmi sam i kupio
:: http://www.pcberza.rs/detaljnije/hellas-computers/62-535
:: Ubacio sam hard od 750 giga i odlicno radi.Vrlo jednostavna promena harda za 15-tak sekundi
:: Evo pogledaj jos jedan link u vezi ovog
:: http://www.youtube.com/watch?v=WRX2AhLnID
:: Naravno ako ti cena odgovara
:: Pozdrav i srecno sa kupovinom
imarkovic Sky 15.05.2009. 01:29 #114003

ma jok, ima ispravljac za struju, ako si na to mislio, dobijas sve, cak i eSata kabl, ali ja ti ga ne bih preporucio, ja sam ga imao, koristio sam eSata, radio je 5meseci, i na Rack-u je eSata interface odjednom crkao, morao sam da ga reklamiram, dobio sam novi rack, i na njemu je crkao opet eSata, dobio sam treci rack, na njemu nije ni radio eSata, lik mi je u radnji izvadio nov iz kutije, ne radi eSata, cela serija tog Xcraft 360 ne valja, na kraju su mi vratili pare.
A kvar je neverovatan, kad sam rekao ne radi eSata, mislio sam na sledece:
kada se prikljuci sata hard, zabode eSata kabl u eSata interface na rack-u, hard nece da se zavrti uopste. U trenutku vadjenja eSata kabla iz Rack-a, hard krece da se vrti...neobjasnjiv kvar, ali ja se ne bih zezao sa tim Rack-om, jer kosta oko 4000din..ako hoces eksterni eSata hard, da to radi kako treba, bez problema, uzmi FreeAgent, ili Transcend (eSata), ne preporucujem ti rack, pogotovu CM, a TT, pitanje da li moze lepo da radi sa hardovima od 1tb...na kraju sam uzeo Transcend obican USB rack i stavio u njega 1TB hitachi, najjednostavnije i najsigurnije resenje, a i najjeftinije.
SkyFire Re: Sky 15.05.2009. 01:31 #114004

Pa kakav je onda onaj Seagate HDD external sto si mi ostavio linkove?Jesi se susretao sa tim ?Zasto mislis da je bolji od WD-a?

:: ma jok, ima ispravljac za struju, ako si na to mislio, dobijas sve, cak i eSata kabl, ali ja ti ga ne bih preporucio, ja sam ga imao, koristio sam eSata, radio je 5meseci, i na Rack-u je eSata interface odjednom crkao, morao sam da ga reklamiram, dobio sam novi rack, i na njemu je crkao opet eSata, dobio sam treci rack, na njemu nije ni radio eSata, lik mi je u radnji izvadio nov iz kutije, ne radi eSata, cela serija tog Xcraft 360 ne valja, na kraju su mi vratili pare
:: A kvar je neverovatan, kad sam rekao ne radi eSata, mislio sam na sledece
:: kada se prikljuci sata hard, zabode eSata kabl u eSata interface na rack-u, hard nece da se zavrti uopste. U trenutku vadjenja eSata kabla iz Rack-a, hard krece da se vrti...neobjasnjiv kvar, ali ja se ne bih zezao sa tim Rack-om, jer kosta oko 4000din..ako hoces eksterni eSata hard, da to radi kako treba, bez problema, uzmi FreeAgent, ili Transcend (eSata), ne preporucujem ti rack, pogotovu CM, a TT, pitanje da li moze lepo da radi sa hardovima od 1tb...na kraju sam uzeo Transcend obican USB rack i stavio u njega 1TB hitachi, najjednostavnije i najsigurnije resenje, a i najjeftinije.
imarkovic .. 15.05.2009. 01:48 #114006

pa zato sto sam oduvek bio skeptican sto se tice WD-a uopste, a ne samo to, nego znam ljude koji su imali eBook-ove i nisu uopste zadovoljni, a ja licno imam FreeAgent pro, koristim ga vec 3god preko eSata, radi besprekorno, i dobio sam garanciju 5god, samo sto sada mozes da dobijes 3god, unutra ubacuju najkvalitetnije Seagate hardove, po meni je to najkvalitetniji eksterni hard, ali problem je samo sto je i najskuplji, ali vredi stvarno...ali ako si mozda razmisljao o lite varijanti, onda ti je bolje i povoljnije da kupis Rack sa hardom, a ako hoces eSata, izbegavaj rack, vec uzmi ovaj Extreme ili pro, neces se pokajati..
SkyFire Re: .. 15.05.2009. 01:52 #114007

Ma ne.Treba mi samo zbog onog WD TV-a, treba mi samo kao baza podataka mislim da ce prenos informacija biti preko USB-a mada moze i n e SATA

Evo teme :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17371&forid=10&katid=4

A evo i toga sto mi treba :

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9019609

Sta ti mislis koja je onda najbolja kombinacija?

:: pa zato sto sam oduvek bio skeptican sto se tice WD-a uopste, a ne samo to, nego znam ljude koji su imali eBook-ove i nisu uopste zadovoljni, a ja licno imam FreeAgent pro, koristim ga vec 3god preko eSata, radi besprekorno, i dobio sam garanciju 5god, samo sto sada mozes da dobijes 3god, unutra ubacuju najkvalitetnije Seagate hardove, po meni je to najkvalitetniji eksterni hard, ali problem je samo sto je i najskuplji, ali vredi stvarno...ali ako si mozda razmisljao o lite varijanti, onda ti je bolje i povoljnije da kupis Rack sa hardom, a ako hoces eSata, izbegavaj rack, vec uzmi ovaj Extreme ili pro, neces se pokajati..
imarkovic .. 15.05.2009. 02:29 #114013

aha, po meni najbolja varijanta ti je Transcend StoreJet SATA 3.5inch RACK:
http://www.fareastgizmos.com/entry_images/0906/25/SJ35b.jpg

i neki Hitachi sata hard, koji vec hoces, po meni nema boljeg harda za storage.
NMY hmm... 15.05.2009. 08:13 #114020

broj poruka: 1509
U pravu je imarkovic, ne treba se zamarati koji uzeti, nadjes onaj koji ti se najvise svidja a da posjeduje svo ono sto ti treba...

Ja sam recimo gledao ``Ext HDD 1000GB 3.5` TakeMS black USB 2.0 + e-sata, mem.line``, dodje oko 120€ nov, cini mi se...

Da li neko mozda zna kakvi se HDD-ovi ubacuju u njih ?

Izgledom je slican (makar na slici) kao ovaj Transcendov Store Jet, ali ipak mislim da je malo bolji jer je FULL Aluminium...

http://www.takems.com/support/images/product_images/mem_line_35.jpg

To mozda jeste mnogo novca u poredjenju sa vasim cijenama u Srbiji, ali je to kod nas najpovoljnije...

Kod nas WD 1TB sa E-Sata kosta preko 150€, i to je opet najjeftinije, u ostalim radnjama i vise kosta, bruka jedna...

SONY VAIO VGN-FW285J

imarkovic .. 15.05.2009. 09:55 #114039

i ovaj Transcend StoreJet je full aluminijum, hladi extra, ali nije to eksterni hard, nego samo RACK.
NMY onda OK... 15.05.2009. 14:11 #114080

Ne vidi se bas na onoj slici sto si ti dao link, ali OK je ako je Aluminijum...

Znam da je samo rack, ovaj TakeMS ima i HDD u sebi, samo me zanima koji HDD je unutra...

Meni se bas svidja ovaj TakeMS zbog toga sto je sav aluminijumski i trebalo bi dobro da hladi HDD koji se nalazi u njemu...

SONY VAIO VGN-FW285J

SkyFire Ljudovi.. 15.05.2009. 14:29 #114091

Ja ipak mislim da cu uzeti all in one.Gledao sam ovaj Seagate Freeagent Xtreme
od 500 GB sto mi je imarkovic predlozio i najverovatnije cu njega i uzeti.Nebih da se drndam sa rackovima i sl..
E sad problem je sto ce me to izaci sve oko 350 Eur.Skupo bre mnogo!Externi HDD plus WD TV ..Joooj!

NMY 15.05.2009. 14:48 #114099

Mnogo je kume...

Za toliko para, uzmes sebi ION ili ATOM platformu i veliki HDD i imas kompjuter a ne player...

SONY VAIO VGN-FW285J

imarkovic .. 15.05.2009. 14:49 #114100

pa skup je taj FreeA extreme, ali ima sve sto ti treba, firewire, eSata, USB, izgleda do jaja, i kvalitetan je..

NMY, jeste, ceo je od aluminijuma, samo je ofarban u crno, a bilo bi malo trulo da naprave takav RACK od plastike, a i kostao bi 500din, ne 2900..
NMY u pravu si... 15.05.2009. 14:55 #114102

Relativno je cak i skup taj rack...

A sada vec pocinjem da vjerujem da im je isti proizvodjac a da ovi lupaju samo svoju etiketu ili kako vec...

Isto izgledaju, oba su ALU, TakaMS ima i USB i E-Sata, mislim da nema FireWire, ali, kada malo bolje pogledas, i ne treba pored E-Sata porta...

A cijena je skroz OK, 1TB dodje oko 120€ sa, po meni odlicnim rack-om...

Stvarno razmisljam da ga uzmem, ali imam jedan mali problem, tacnije dvoumljenje, ali kada dobijem platu (danas je 15. u mjesecu, vidjecemo koliko ce da kasni) postavicu temu da vidim sta vi mislite da je bolje...

SONY VAIO VGN-FW285J

imarkovic .. 15.05.2009. 15:14 #114104

za taj TakeMS uopste ne postoji informacija koji je hard unutra, TakeMS je sasvim ok, bar sto se flash-eve tice, ali hdd...ne znam, pitaj kolika mu je garancija..
NMY garancija... 15.05.2009. 15:28 #114106

2 godine... isto kao i za WD Ext. diskove...

Za TakeMS mem.line sam nasao informaciju da koriste Samsung i Western Digital diskove, a informacija je potvrdjena od strane TakeMS osoblja kompanije...

SONY VAIO VGN-FW285J

SkyFire Re: 15.05.2009. 16:35 #114117

Znam da je mnogo ali sam WD TV kosta 150 Eur i plus mi treba externi HDD.E sad i da uzmem rack i ubacim HDD opet ce me rack izaci priblizno 50 Eur a za 100 Eur vec imam profesionalnu spravu.Nekako mi se tu racunica ne poklapa!Najradije bi da ustedim jer je kinta ozbiljnija ali ne vidim drugaciju opciju!

:: Mnogo je kume..
:: Za toliko para, uzmes sebi ION ili ATOM platformu i veliki HDD i imas kompjuter a ne player...
:: SONY VAIO VGN-FW285
gile23 ... 16.05.2009. 00:18 #114239

broj poruka: 9121
Pogledaj ovo:

http://www.tomshardware.com/reviews/portable-storage-hdd,2272.html

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs