Stvar je ovaka hteo sam od drugarovog HD 750gb posto je imo 2 particije c:100gb-sistem,d:600gb za skladistenje.Hteo je na c: da mu instaliram xp a na d:vistu.I skino sam Arconis Studio-mislim da se tako zove.I napravio sam jos jednu particiju od 300gb i hteo sam da je sastavim sa c: mislim da je se opcija zvala Merage i u glavnom nisam uspeo.Ali mislio sam kad pokrenem instalaciju xp da cu to srediti.Ali jok imam samo da napravim iste particije
I kad sam instaliro XP onda sam ponovn probo Arconicom i onda je telo.I ja pomislih super kad nece sistem da se digne probo sam sa novom instalacijom ali kad se restartuje posle plavog ekrana izbaci mi poruku INVALID PARTITION TABLE. Pisem preko mob.
ali da probam da ti pomognem: 1. full format hdd-a 2. kreiranje dve particije (preporucujem bar 3, za dva sistema i skladistenje, mada bih ja stavio jos jednu za backup i virtuelnu memoriju) 3. instalacija XP-a 4. instalacija Gliste 5. optimizacija sistema, inst. programa i podesavanja 6. backup tip: nikakva merge-ovanja ne dolaze u obzir, narocito ne primarnih i logickih particija! tako se samo gube podaci... znaci prvo smisli particije pa posle dizi sisteme
Imas sigurno Hirens Boot , a ako nemas, skini sa neta i rezni sebi na CD...
Na njemu imas XP koji se dize sa diska i imas pristup svemu na HDD-ovima, tako da mozes kopirati recimo na nekakav drugi HDD ili jednostavno na USB... Nisam siguran da li se moze narezivati CD/DVD na tom butabilnom XP-u, ali mozes i to da pokusas...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.