Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Izvinjavam se,ali...
STRANA 1 OD 1
mucacaca Izvinjavam se,ali... 09.05.2009. 13:31 T17273

status: user
broj poruka: 85

Unapred se izvinjavam, jer znam da je o ovome vec pisano, ali ne mogu da nadjem te teme.

1. neko je pre nekoliko dana postavio link kako covek otvara passport sa jednom rukom. da li je moguce promeniti hd u wd passportu?znaci npr kupiti neki jeftiniji i onda u njega ubaciti bilo koji 2,5` hard disk?

2. vidim temu ispod, gde covek pita za sliku sistema, jer to onako kad napravim nekoliko dvda, pa onda ubacujem jedan za drugim, i dobijem instaliran win sa svim instaliranim programima? znaci da ne moram svaki put da instaliram windows, pa podesavam, pa instaliram programe... da li takvu kopiju mogu i da instaliram na praznom hd(naravno, prvo bih napravio nekoliko particija)? Program se zove acronis ako se ne varam.

3. jel moze neki link za uputstvo za instalaciju garmina na symbianu?
Znam da treba prvo garmin, pa onda neki scg route i cini mi se jos neki program, pa tu nesto otkljucavati. Znaci potpuno uputstvo, jer uopste nemam iskustva u ovoj obasti.
ili ako bi neko bio dobar da mi posalje mail sa sve uputstvom i linkovima ka programima, bio bih mu zahvalan :D
mail: mucacaca@hotmail.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 09.05.2009. 13:45 #112829

broj poruka: 19012
1. Nekoliko varijanti sa jednom rukom http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=open+wd+passport&aq=f

2. Samo skines Hirens bootcd (http://rapidshare.com/files/219382719/HBCDv9.8.zip), ja preferiram GHOST, a ima i Acronis True Image (u clone tools), mozes narezati na DVDove, ili sacuvati na drugu particiju...*.GHO).

3. http://www.noeman.org/gsm/tools-speedcams-voices/58941-simple-installation-n95-garmin-symbian.html

evo ti linkovi, pa cackaj..

Equinoxe Re: 09.05.2009. 13:49 #112831

broj poruka: 12057

Proveri mail, otpadoše mi prsti....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

mucacaca Hvala 09.05.2009. 16:15 #112844

broj poruka: 85

Hvala za sve, narocito tebi Bax.
Video sam snimak. Super, ali oce li pojeftiniti ovi BEVT diskovi, jer passport ovako kosta 130e, a kad bih uzeo onaj od 160GB i zamenio doslo bi mi 155e. Neisplativo za sad... Ma nisu ni oni glupi...
Pisko Slika sistema 09.05.2009. 21:11 #112880

broj poruka: 6650
Za sve one koji počinju pametno da razmišljaju unapred, ne u nazad, a to su svi oni koji se raspituju za čuvanje snimka sistema - upravo, particije, jedno malo upozorenje:
Acronis stvarno lepo odrađuje tu funkciju, napravite sliku particije, dve tri kkoliko imate i trebate, obrišete sve te particije, formatirate ih i, voila, restauracijom uređenih `slika`, vraća se sve u prvobitno stanje....
Ali, postoje sledeće začkoljice: sistem se vraća u ono stanje kakvo je bilo u vreme izrade snimka, ne u vreme tačno pre kuršlusa.... to znači da, svi koji čuvaju svoje dokumente u npr. My Documents.... (e-mail programi i svi ostali po default-u), gube sve dokumente (mailove, slike, tekstove) koje su snimili-dobili-napravili u međuvremenu.
Postoji i zakazano inkrementalno snimanje particije (a), ali to ako je Acronis instaliran u windowsu, ne sa Hiren`s-a ili recovery diska... koji snima razlike koje su nastale od prvobitnog snimka u učestalosti i intervalima koje sami odredite....
Druga začkoljica je: snimak može da se uništi, pa ga valja proveravati i na sigurno sklanjati.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

rasha44 Re: Slika sistema - dodatak 09.05.2009. 23:10 #112896

broj poruka: 1492
Sve što je Pisko rekao stoji. Zato redovno pravite backup važnih fajlova sa sistemske particije. Ako nećete da vam Acronis bude instaliran u Windowsu (kao ja:D), instalirajte ga, napravite njegov Bootable Recovery Disc, pa ga deinstalirajte. Ja nemam povernje u bilo kakav backup koji se pravi dok sistem radi, tako da backup uvek pravim sa Acronis CD-a, koji radi pod Dr. DOS-om. Naravno, svako ima svoje bube, pa vi radite kako hoćete. Više particija (najmanje dve) omogućavaju da se veliki broj programa instalira na drugu particiju. Manje se guši sistem, manji je backup image i manje šansi da neki program zezne sistem.
Backup/e (image) obavezno na zaseban HDD i na DVD. Ko voli sebe, svoj dobro podešen sistem i, najviše, svoje živce, praviće backup (image) bar jednom nedeljno.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Za sve one koji počinju pametno da razmišljaju unapred, ne u nazad, a to su svi oni koji se raspituju za čuvanje snimka sistema - upravo, particije, jedno malo upozorenje
:: Acronis stvarno lepo odrađuje tu funkciju, napravite sliku particije, dve tri kkoliko imate i trebate, obrišete sve te particije, formatirate ih i, voila, restauracijom uređenih `slika`, vraća se sve u prvobitno stanje...
:: Ali, postoje sledeće začkoljice: sistem se vraća u ono stanje kakvo je bilo u vreme izrade snimka, ne u vreme tačno pre kuršlusa.... to znači da, svi koji čuvaju svoje dokumente u npr. My Documents.... (e-mail programi i svi ostali po default-u), gube sve dokumente (mailove, slike, tekstove) koje su snimili-dobili-napravili u međuvremenu
:: Postoji i zakazano inkrementalno snimanje particije (a), ali to ako je Acronis instaliran u windowsu, ne sa Hiren`s-a ili recovery diska... koji snima razlike koje su nastale od prvobitnog snimka u učestalosti i intervalima koje sami odredite...
:: Druga začkoljica je: snimak može da se uništi, pa ga valja proveravati i na sigurno sklanjati
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs