Danima se bavim utisavanjem hard diskova. I danas nadjem jedan zanimljiv nacin za utisavanje hdd-ova i uklanjanje vibracija na kucistu. Medjutim skinem sa neta HD Tune Pro i tamo pogledam temperaturu HDD-ova. U jednom trenutku mi je temp.bila 57C, pa sam onda malo razdvojio HDD-ove i sad je 42C. Da li je to ok temperatura?
A evo inace i link za to utisavanje i smanjenje vibracija!
Kad pređe 50-55, stavljam ventilator, ima ih gomila koji se ne čuju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Meni leti na 39 u ladovini stari WD ne prelaze 47, a samsung je tu negde oko 29-30. Kuciste CM Centurion 5 ima 80mm vent koji duva direktno na diskove ali sam misljenja da ne pomazae previse nego ih samo prasnjavi.
Tih 57 je mnogo za HDD, mozda ti ocitavanja nisu OKet.
Mislim na vetilatore koji se ne čuju, gomila CM-ova i Noctua modela.
Uzmi neki sa SiliconImage 3124+ čipom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Na sta mislis kad kazes ima ih gomila koji se ne cuju :: :: Imam dva HDD-a i bili su razdvojeni od prilike 2cm i zato je bila tako velika temperatura a sad sam ih prilicno razdvojio i tempo je 42C :: :: :: Baxi reci mi koji mi raid Controler preporucujes,treba mi za reid 0?
Da dodam i Chifitekovi su odlicni i tihi, kod musterije ugradjeno 4x8cm/2200rpm za HDD-ove i 2x12cm za ventilaciju kucista i moram priznati da sam se zaprepastio koliko je bio tih sa tom kolicinom ventilatora + CPU + VGA kuleri. Ali veliki faktor je i kvalitet kucista, ako je sa tanjim limom tandrche najstrasnije, cini se da `oce poleti komp i sa jednom dvanaesticom.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Bax jel moze tacan model da mi kazes posto se ne razumem bas u te Raid Controlere, sad prvi put hocu da povezem HDD u radi0. Ne znam mnogo o njima, znam koji kakvu funkciju ima, pre par dana sam pokusao da ih povezem preko ploce medjutim driveri mi nisu bas bili ok za skidao sam druge sa neta mucio se danima i odlucio da kupim lepo raid controler i zavrsim pricu! Hvala
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.