Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Ima li neko PLEXTOR 820SA?
STRANA 1 OD 1
alexb Ima li neko PLEXTOR 820SA? 07.05.2009. 12:05 T17232

status: user
broj poruka: 242
Imao sam PLEXTOR PX-716A, radio je (savrseno) god i 9 meseci, prestao je da reze dvd pa sam ga vratio i vratili su mi pare (celih 11000din) :)

E sad,
NEC AD-7173S mi je zaginuo posle 1000 i nesto narezanih diskova (garancija je naravno istekla) pa hocu da kupim novi sata rezac.

820ica mi se cini kao najbolje resenje (pare nisu problem)

Ima li neko iskustva sa ovim plextorom?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 07.05.2009. 12:22 #112428

broj poruka: 2236
Lično nisam čuo da je IJEDAN Plextor iz serije 8 ``preživeo`` garantni rok, a video sam 6 umrElih(kad ne radi ništa)/polu-mrtvih(reže DVD neće CD i obrnuto, ili samo čita jedne a druge ne) u poslednjih godinu dana.

Kod Plextora je ovih meseci najskuplja nalepnica, poslednji su bili kvalitetni pre 3-4 godine, a verujem i da još uvek, oni na kojima je onda a i ranije pisalo Made in Japan, rade bez grešaka. Moj je jedan od takvih, proizveden februara 1998.

Kupio sam Samsung ``200 i nešto``, sve su šanse da će preživeti garanciju i nisam imao nikakvih problema. Narezao je do sada ~200 DVD-ova i ~300 CD-ova.

Sad je to sve isto sr**** samo drugo pakovanje, može se vrlo brzo zaključiti o kakvom se smeću zapravo radi i bez potrebe za priključivanjem na korpujter, već jednostavnim opipavanjem i zagledanjem materijala.

Uostalom, kupi ti slobodno taj 820, ako već nemaš smisleniju opciju za tih ~100 eura.

Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexb ... 07.05.2009. 13:13 #112436

Pa ja se bas i nadam da ce mi se desiti isto sto i sa proslim plextorom :)
(zna se koja firma menja pokvaren uredjaj ili vraca NOVCE:))

Ovaj PLEX ima garanciju 2 god(kod njih), a do tad ce valjda postati standard `BLUREJ` ili ce bar pasti cena tih rezaca posto je 150-200e previshe.

Reci mi `tico nebeska dali plextori jos uvek imaju isti mehanizam za otvaranje kao i ranije ili su postali kao i svi ostali (bucni i raspali)?
Dachman Plextor 07.05.2009. 14:56 #112445

broj poruka: 630
Ja trenutno imam PX-810SA nekih 9 meseci i danas radi kao i prvoga dana.Nikakvih problema sa njime nemam kao ni sa jednim koje sam imao i ranije.

Slavuj Slavuj iz Mrčajevaca 07.05.2009. 14:59 #112446

broj poruka: 2236
Poslednji otvoreni sam video otprilike pre više od pola godine, i, koliko se sećam, mehanizam je isti kao i na seriji 7, nego je izgleda neka fukara počela da im pravi elektroniku, pa zato crkavaju samo tako, a ni plastika ni lim više ne odmiču kvalitetom u odnosu na NEC, Pioneer, Samsung i ostale, kao što je ranije bio slučaj, što ne znači između redova da se ``konkurencija`` poboljšala, već da su oni ``iz Plextora`` počeli da se ciganišu ili su primorani da prave tako loše. Vidi, pa sam proceni, da ne bude da te ja nešto ložim. Kakve sam starije modele Plextor CD-ova viđao, prema njima su ovi novi(u poslednjih par godina) rezervisani za kontejner, direktno sa trake. Zato sam i sugerisao da ne plaćaš bezveze nalepnicu.

Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
alexb ... 07.05.2009. 15:14 #112449

Dachmane cho`eche reci mi samo dali je PLEX jos uvek nevidjeno tih (pri otvaranju,zatvaranju i citanju)?

Dachman noise 07.05.2009. 15:49 #112460

broj poruka: 630
Sto se tice otvaranja i zatvaranja mehanizma nije tih kao sto su nekada bili ali nije ni bucan kao sto znaju drugi da budu,sve u svemu je ok.A sto se tice citanja prilicno je tih.

peguar Topla preporuka 07.05.2009. 16:22 #112467

broj poruka: 332
Zasto kod nas ima mnogo pokvarenih zato sto ih uvoze od kurte i murte, ja sam svoj uvezao 760a iz Belgije iako je pravljen/sklapan u Kini jedva se cuje i radi ko sat. Jedini problem koji sad imam je sa rezanjem DVD-R uz opciju PowerRec koja se moze resiti iskljucenjem te opcijei u NERO-u. Da imam love uzeo bi sad opet plextora. Nije lose dati za rezac 1500din ali ja bi opet uzeo plextora.

cele1988 .... 07.05.2009. 17:53 #112482

broj poruka: 1424
ma daj covek, castili te sa 11000din !
Uzmi bre nkog samsunga ili lite-on, za 2000din oni imaju po 3 godne garanciju i bas te briga. i stavis 9000 u dzep. Neznam sta postizes sa Plextorom? bolje nareze? Tisi? Lepsi? Da se prica po čaršiji da imas plextor rezac
Ja da sam dobio 11000 nebih razmisljao `obican` DVD-RW i boli te uvce

Pisko Preusmeri se 07.05.2009. 21:09 #112521

broj poruka: 6650
Nisam ih skoro video uživo, ali, ako tako stoje stvari (a tako su krenule još kad sam ih pratio...) onda, samo da im promenimo naziv u komplextor, i to je to. Mani se toga i poslušaj post iznad. Toliko je to jeftino da ne zaslužuje razmišljanje.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs