Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji RAID controler???
STRANA 1 OD 1
savcic Koji RAID controler??? 06.05.2009. 13:53 T17213

status: user
broj poruka: 212

Koji vi Raid Controler preporucujete. Treba mi za RAID 0,naravno da driveri budu ok da ne moram da se opet mlatim sa tim. Slabo znam o tim raid controlerima jer ih pre nikad nisam koristio.
Sad preko ploce me RAID zeza, cesto mi zakuca komp ili nekad nesto secka.
Da li ce moci da se utisaju HDD sa tim kontrolerom, jer pre nego sto sam ih vezao u RAID mogli su da se utisaju preko HITACI tool-a. Sta vi mislite?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp ja mislim 06.05.2009. 16:00 #112269

broj poruka: 359
da se hdd-ovi (bar Hitachi) utisavaju putem njihovog firmware-a i software-a, tako da nema veze da li su vezani na raid ili sata kontroler tj. ako si ih vec utisao, potpuno je beznacajno za buku kako ces ih vezivati.
Ne znam koji kontroler da ti preporucim, ali se nadam da si stavio cistu instalaciju win-a kad si presao na raid, jer ako nisi onda ti verovatno zbog toga stuca komp.
savcic cek, cek,cek ... 06.05.2009. 16:48 #112277

broj poruka: 212

cek,cek,...Ajde malo to bolje objasni kako mislis cistu instalaciju win-a
Sta preporucujes da uradim od samog pocetka!
Imam P5K plocu i WD6400aaks dva komada!!!
drzacomp opet ja mislim 06.05.2009. 20:10 #112318

broj poruka: 359
da prvo `raid-ujes` diskove, zatim boot sa cd-a, pa setup, pa F6, pa load driver, pa format, pa onda instalacija (u ovom slucaju 2k, xp) win-a. Sa glistom slicno, samo bez F6 vec preko GUI-a.
Na to sam mislio.
Usput, ako imas WD onda koristi njihov utility za utisavanje diskova, a Hitachi-jev jok (mada ne znam imaju li takav utility, za H znam da ima, zato sto H koristim, a WD izbegavam u sirokom luku).
imarkovic .. 06.05.2009. 21:16 #112342

broj poruka: 19012
WD i ja izbegavam u sirokom luku, a pre svega bih predlozio da flash-ujes plocu sa najnovijim biosom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs