Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
MSI K9A2 Platinum...ne vidi mi RAID Controller
STRANA 1 OD 1
nesa23c MSI K9A2 Platinum...ne vidi mi RAID Controller 28.04.2009. 00:18 T17063

status: user
broj poruka: 352
Kupio sam danas jos jedan hdd,cetvrti.Ova ploca ima 4 sata porta i 2 promise raid.4. i 5. port su samo za storage i potreban je driver za njih....Kad instaliram driver u computer management-u ga nevidi.Sta da radim,probao sam bilo koji hdd i ni jedan neradi na tom portu.Treba li se nesto u bioosu podesiti??????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.04.2009. 00:46 #110703

broj poruka: 12057

Jel taj promise SATA 1 ili SATA 2 kontroler ? Probaj da diskove koje kačiš na njega podesiš na SATA1 standard jumperima na samim diskovima. Promise ti se redovno prijavio kao kontroler u device manager-u ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

ICEsd MSI sajt u-p-d-a-t-e bios-a 28.04.2009. 08:35 #110721

broj poruka: 2158

Ja imam msi k9a2 malo stariju polocu od tvoje i nije htela da mi vidi HDD na 1 SATA portu dok nisam updatovo bios.Evo ti strana gde se nalazi bios za tvoju plocu:

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1332

A kako da updatujes bios vidi ovde:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=16993&forid=33&katid=1

Pod 3 stavkom trebace ti ili usb flash disk ili disketa i osnovno znanje iz dos-a ili samo prati uputsvo koje dolazi sa biosom u txt fajlu.

P.S.: Probaj da taj HDD vezes na 4. sata port koji upravlja SB600 a ne na storage port (5 ili 6).I proveri dali si u biosu ukljucio radi za ide a ne sata bar je tako kod mene ako ti ostala 3 diska nisu u radu ako jesu onda moras da napravis novi raid niz sa novim hdd u njemu pa onda dalje.

Dali ti prilikom podizanja biosa vidi i taj 4 disk na boot ekranu ili dali ti ga vidi uopste u biosu?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs