Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Zdravstveno stanje hard diska
STRANA 1 OD 1
innerbonus Zdravstveno stanje hard diska 12.04.2009. 15:36 T16736

status: user
broj poruka: 12
Planirao sam da mi u novoj konfiguraciji koju sklapam, i to za sistem (OS i programi) posluzi hard disk koji vec posedujem. Taj HDD je kupljen pre, otprilike, 2 godine i vrlo je malo koriscen. Rec je o Western Digital 250GB Caviar WD2500KS-00MJB0 S-ATA II.

Kada sam ga ubacio u jedan stari PC, HD Sentinel je prijavio da ima 17 bad sektora i dao sledecu procenu:

`Estimated Remaining Lifetime . . . . . . . . . . : 878 days
Health . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ############### - - - 75 % (Good)
Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent)

There are 17 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
It is recommended to continuously monitor the hard disk status.`

S druge strane, Western Digital Data LifeGuard Diagnostics nije nista prijavio, odnosno

`SMART Status: PASS
Test Result: PASS`

Ko je sad` ovde u pravu? Je li ovaj HD Sentinel bolji i pouzdaniji `doktor za HDD`? Ima li neki jos bolji program za monitoring i analizu stanja HDD?

Da li uopste smem da upotrebim ovaj HDD za gore navedenu namenu?

Inace, subjektivno, ja ne primecujem da mu je na bilo koji nacin `pozlilo`. Takodje, kod formatiranja nista nije prijavio. Cinjenica je, ipak, da se ovaj HDD brzo (za)greje i da je prilicno bucan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Zdravstveno stanje hard diska 12.04.2009. 15:58 #107878

broj poruka: 3053
Recimo ovako,vidjam gomilu slicnih stvari na poslu svaki dan,nesto tipa kome ljudi da veruju,jedni kazu ovako,drugi kazu onako,pa ljudi(musterije) ne znaju kome sad da veruju. Primer- vozis Mercedes,i odrzavas ga kod komsije Laze u improvizovanoj radionici napravljenoj u garazi njegove kuce! Jednog dana primetis nesto cudno i Laza kaze onako odokativno da ti je crklo to i to!!! Onda odes u specijalizovani Mercedesov servis,gde su strucnjaci obuceni samo za Mercedes ,sa specijalizovanim dijagnostickim alatima za Mercedes prikace dijagnostiku i kazu kvar nije to sto je Laza rekao,nego nesto drugo!!! Kome ces verovati???? Ja bi verovao specijalizovan dijagnostickom alatu predvidjenim samo za Mercedes,koji je napravila firma Mercedes za njihove automobile... Nadam se da shvatas sta hocu da ti kazem...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Planirao sam da mi u novoj konfiguraciji koju sklapam, i to za sistem (OS i programi) posluzi hard disk koji vec posedujem. Taj HDD je kupljen pre, otprilike, 2 godine i vrlo je malo koriscen. Rec je o Western Digital 250GB Caviar WD2500KS-00MJB0 S-ATA II
::
:: Kada sam ga ubacio u jedan stari PC, HD Sentinel je prijavio da ima 17 bad sektora i dao sledecu procenu
:: `Estimated Remaining Lifetime . . . . . . . . . . : 878 day
:: Health . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ############### - - - 75 % (Good
:: Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent
:: There are 17 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area
:: Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps
:: It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there
:: It is recommended to continuously monitor the hard disk status.
:: S druge strane, Western Digital Data LifeGuard Diagnostics nije nista prijavio, odnosn
:: `SMART Status: PASS
:: Test Result: PASS`
:: Ko je sad` ovde u pravu? Je li ovaj HD Sentinel bolji i pouzdaniji `doktor za HDD`? Ima li neki jos bolji program za monitoring i analizu stanja HDD
:: Da li uopste smem da upotrebim ovaj HDD za gore navedenu namenu
:: Inace, subjektivno, ja ne primecujem da mu je na bilo koji nacin `pozlilo`. Takodje, kod formatiranja nista nije prijavio. Cinjenica je, ipak, da se ovaj HDD brzo (za)greje i da je prilicno bucan
Slavuj ... 12.04.2009. 16:31 #107881

broj poruka: 2236
Vidji, da ti recem nesta...

U mene je WD6400AAKS i za njega u HD Sentinelu pise Excellent i za Health i za Performance, po 100%.

Power on time: 134 days, 11hours
Estimated remaining lifetime: more than 1000 days.

Uglavnom, BAD SECTOR je bas takav kako mu ime kaze. Dakle LOS.

Skini HDD Regenerator pa probaj shnjim da ih opravis.

Ako bi taj tvoj HDD trebalo ubaciti u tudji kompjuter, ja ga ne bih ubacio nikad, a ako bi meni posluzio kao takav, koristio bih ga dok ne izdahne.

Nisam izgubio razum...backup je tu negde.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Ignoriši 12.04.2009. 16:33 #107882

broj poruka: 4163
i proveri hard disk sa MHDD programom koji je daleko pouzdaniji. Ako ne prijavi bed sektore i greške slobodno koristi taj disk kao da je nov

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Slavuj Jos malo... 12.04.2009. 16:40 #107886

broj poruka: 2236
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.

No actions needed.

Nisam izgubio razum...backup je tu negde.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.04.2009. 16:50 #107888

broj poruka: 12057

Što kaže servispc, MHDD je majka. Pokreni njegov surface scan i on će sa 100% tačnosti reći u kakvom ti je stanju HDD. Imaš ga na Hiren`s boot CD-u.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

innerbonus Zdravstveno stanje hard diska 12.04.2009. 17:21 #107899

Hvala svima.

doca80 je napravio lepo poredjenje koje mi deluje prilicno uverljivo, ali, ipak, mi `crv ne da mira`, tako da cu uraditi jos jednu proveru hard diska i sa preporucenim MHDD programom.

innerbonus Zdravstveno stanje hard diska 12.04.2009. 17:21 #107900

Hvala svima.

doca80 je napravio lepo poredjenje koje mi deluje prilicno uverljivo, ali, ipak, mi `crv ne da mira`, tako da cu uraditi jos jednu proveru hard diska i sa preporucenim MHDD programom.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs