Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Maxtor 80Gb HDD riknuo!!
STRANA 1 OD 1
gilopile Maxtor 80Gb HDD riknuo!! 11.04.2009. 11:20 T16712

status: user
broj poruka: 9459
Imam pomenuti disk,a problem je sledeci:

Kada sam jutros restartovao comp HDD mi je prijavio samo jednu praznu particiju od 6Gb.Na disku su bile 3 particije od po 20 i kusur gb.I u biosu prijavljuje 6gb.
Probao sam sa hirensom skoro sve alate,izbrisao tu praznu particiju,ali kada pogledam opet je 6gb unformated...Sa Akronisom mogu da je povratim.
Disk je proskljocko,znaci pri startu compa skljocka.
E sad:Da li nekako mogu povratiti neke fajlove sa tog diska?
Kako da ga formatiram(quick)da mi prijavi 80gb praznog mesta,jer sa bilo kojim alatom,pa i sa EasyRecovery Professional mi trazi samo na toj particiji od 6gb.
Ima li pomoci,jer su mi jako bitni podaci vezani za drugarov fakultet,oko 10gb raznih pdf-ova,dokumenta,ispita...
Ima li/mu spasa?
@bax,ako se jos nisi zakvacio posluzio bi mi tvoj kanap
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 11.04.2009. 11:42 #107632

broj poruka: 19012
ima spasa, ako ne pocne da skljocka dibidus, pozuri, imas program GetDataBack for NTFS, to je software za izvlacenje podataka, nisam naisao na bolji, evo ti link...

http://rapidshare.com/files/142872441/Runtime_GetDataBack_for_FAT_NTFS_3.63.zip.html
gilopile Re: .. 11.04.2009. 12:50 #107653

Program je extra,ali stvar je u tome sto svi programi toga tipa mi skeniraju samo 6gb,tj jedinu vidljivu particiju na 80gb disku.
Probao sam i sa hirensa PartitionFindAndMount,medjutim ni on mi ne nalazi nista.
Mene interesuje s cim mogu skenirati ceo HDD bez obzira na particije?
Da pojednostavnim,disk od 80gb se pretvorio u disk kapaciteta 6gb.Katastrofa!!
Imas li jos koju ideju,ili neko...jer stvarno vise ne znam sta mi je ciniti.

:: ima spasa, ako ne pocne da skljocka dibidus, pozuri, imas program GetDataBack for NTFS, to je software za izvlacenje podataka, nisam naisao na bolji, evo ti link..
::
:: http://rapidshare.com/files/142872441/Runtime_GetDataBack_for_FAT_NTFS_3.63.zip.html
darkoc78 re: 11.04.2009. 12:52 #107654

broj poruka: 467
Tesko da mu ima spasa, na zalost. Odatle bi eventualno mogao da ti izvuce nesto neko sa nekim profesionalnim alatima i softverom tipa ruski pc3k ali ne znam da li to ovde neko radi a i obicno nije isplativo tj. mnogo kosta.
codeus re 11.04.2009. 13:43 #107660

broj poruka: 4054

sklocanje je kvar ... mozes da probas jedino da zamenis elektroniku sa ispravnog maxtora (isti model) pa da probas ... ali ....
gilopile Reseno!!! 11.04.2009. 16:55 #107684

Sramota,ali cu ipak reci istinu.
Jutros sam menjao kuler na cipsetu,pa kad sam to sve vracao greskom sam skopcao neki stari maxtor od 6gb,isti su vizuelno majke im ga.Bacim pogled na stol kad vidi vidi HDD maxtor od 80gb.5 sati sam se drndao=30 dana manje zivota i pramen sedih,jbg.
Ipak hvala svima na odgovorima.
P.S.Nemojte ovo nikome da pricate

MaliAbner Legendo !!!!! 11.04.2009. 17:23 #107689

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

philaemos Re: Reseno!!! 11.04.2009. 18:23 #107703

broj poruka: 2743
pwnt!

:: Sramota,ali cu ipak reci istinu
:: Jutros sam menjao kuler na cipsetu,pa kad sam to sve vracao greskom sam skopcao neki stari maxtor od 6gb,isti su vizuelno majke im ga.Bacim pogled na stol kad vidi vidi HDD maxtor od 80gb.5 sati sam se drndao=30 dana manje zivota i pramen sedih,jbg
:: Ipak hvala svima na odgovorima
:: P.S.Nemojte ovo nikome da pricate
doca80 Re: Reseno!!! 12.04.2009. 13:06 #107822

broj poruka: 3053
Jaooo,bolje da ovo nisi ni rekao Hahahaha,posteno sam se nasmejao.... Ispala za medalju...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Sramota,ali cu ipak reci istinu
:: Jutros sam menjao kuler na cipsetu,pa kad sam to sve vracao greskom sam skopcao neki stari maxtor od 6gb,isti su vizuelno majke im ga.Bacim pogled na stol kad vidi vidi HDD maxtor od 80gb.5 sati sam se drndao=30 dana manje zivota i pramen sedih,jbg
:: Ipak hvala svima na odgovorima
:: P.S.Nemojte ovo nikome da pricate
helpdisk Re: re: 27.04.2009. 14:17 #110525

broj poruka: 142

:: Tesko da mu ima spasa, na zalost. Odatle bi eventualno mogao da ti izvuce nesto neko sa nekim profesionalnim alatima i softverom tipa ruski pc3k ali ne znam da li to ovde neko radi a i obicno nije isplativo tj. mnogo kosta

Mi imamo Dva komata .)
POzz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs