Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
treba mi pomoc
STRANA 1 OD 1
balto treba mi pomoc 04.04.2009. 14:54 T16595

status: user
broj poruka: 36
Nov procesor (star par dana) AMD Athlon X2 7750+ Black Edition + BOX,Asus M3N78novo,Trust 570 Wati novo,Saphire AtiRadeon 3870,Thermaltake aluminijum sivo kuciste ,

Kingmax 2x1gb 1066mhz nove,HDD 160gb Mahtor sataII stari 2006god.Problem je u tome kad krene da dize windows javlja( `windowst start normaly ili last known konfiguracion),kad mu to das on normalno posle digne sistem i radi ceo dan ali kad se malo duze ohladi ili prenoci opet isto probao sam sveze instalacije XP i Sada Vistu x86 i isto,a u toku instalacije se nista nezali sve prodje ok.Sta moze da bude ko zna neka javi.A probao sam i na 250gb maxtor polovni isto sata .da nije mozda problem sto hardove formatiram u hirens butu,da li da brobam iz dosa neznam nisam vise pametan,kad podigne sistem i igre super rade ceo dan.hvala

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 04.04.2009. 19:19 #106740

broj poruka: 467
Probaj da obrises particije skroz sa bilo kojim programom za particionisanje pa onda particionisi kada krenes da instaliras win iz samog setapa, jeste zezancija ali mozda pomogne. Imam utisak da nesto radis pogresno pa u tom slucaju mozda ovo pomogne.

gman tako je 04.04.2009. 19:46 #106746

broj poruka: 1111
probaj da isparticionises i formatiras hdd uz pomoc alata sa win-ovog diska

ulsi

Pisko Wrong 04.04.2009. 20:26 #106755

broj poruka: 6650
To što ste pomislili, sigurno nije uzrok. Sve bi zapelo još kod instalacije.
Imaš problem ili sa drajverima ploče-kontrolera ili sa nekom zloćom na sistemu.
Windows se ne boot-uje kako treba zato što fajlovi potrebni za boot, očigledno zbog nečega bivaju oštećeni ili izbrisani, pa win koristi alternativu kod boot-ovanja, ili zahteva da je sam nađeš. Ili, nešto što si instalirao od hardvera-drajvera-softvera ne dozvoljava pravilan boot sistema pa vraćanjem na staro (last-known-good...) pre nego što je toga bilo... sve proradi.
Probaj linux, ako se isto dešava, onda je hardver: napajanje diska, kontakti, kablovi, felerična roba.
Ako ideš sa windowsom iz početka, povadi sve osim grafulje i optike, ostavi samo jedan memorijski modul i ne instaliraj drajvere za zvuk i grafiku niti bilo šta drugo, samo za ploču. Tako ga restartuj - gasi do kraja pa ohladi i pali i vidi kad počinje da se dešava problem. Što kasnije se desi (kad počneš da dodaješ komponente i drajvere) to jeftinije po tebe.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

darkoc78 re: 04.04.2009. 20:37 #106757

broj poruka: 467
Samo ti obrisi sve i napravi ponovo ali iz setapa, kad to budes uradio naravno da ces se resiti i zloca, izmedju ostalog...
A sto se tice loseg hardvera, moguce je i to ali bi logicno bilo da prvo isprobas ovako.

balto treba mi pomoc 04.04.2009. 20:39 #106759

broj poruka: 36
nije mi prvi put da instaliram windows ako nisam i sebi i drugima instalirao jedno sto puta ali ovo jos nisam doziveo.ajde probacu ispocrtka bez drajvera,sa jednim modulom pa da vidim hvala svima.

operator re 05.04.2009. 03:43 #106817

broj poruka: 4266
Ako si probao navedeni savet, onda probaj i ovaj.
Uzmi drugu memoriju i probaj na toj ploci.
Mirise mi na nekompatibilnost MBO>GPU>RAM.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs