PA ako neko moze da mi predlozi razlog zbog koga ovaj moj Pioneer 115 reze DVD 16x za 30 min, na 12x 40 min, nemam zivci da ga testiram vishe sa ostalim diskovima probao sam nekih 10 kom. Na pocetku oderdi da mu treba 7-8 min al` onda predje pa davi .... davi... Inace comp je Athlon 5000+, MB FOXCONN N570SM2AA-8EKRS2H , PciE ASUS EAX550 256mb 128bit, DDR2 2x1gb, HDD 80GB WD I to je sve od uredjaja gura... napajanje Frontier pishe 400W isto i sa napajanjem 350 Koo/ng/Foong/fany
Verovatno radi u PIO modu, umesto u DMA. Device manager- IDE ATA/ATAPi controllers tu u primarnim ili sekundarnim IDE chanellima proveri. Ako je PIO mod desnik klik Primari IDE challanel ili Secundary (zavisi na kojo ti je grani DVD) uninstall, pa restaruj komp. Posle toga bi Windows trebao da ponovo instalira drajvere.
Znaci gde da vidim to? i primetio sam da mi onaj bufer pada za vreme rezanja a sa nekim starim drzao je 95-97% i nikada nije padao ispod. Sad mi i prosesor dostize 45 %.
Ikonica My computer na desktopu - -> Desni klik misem - -> Properties - -> Hardware - -> Device Manager - -> IDE ATA/ATAPi controllers - -> proveri sve Primary i secondary IDE channel na - -> desni klik misa pa - -> Properties - -> i u svakom idi na - -> Advanced settings - -> i svuda gde ti pise transfer mode ako ne pise DMA if available namesti tako da pise - -> OK i restartuj komp i ponovo proveri na opisani nacin da li je sve u redu.
Ovako jeste u PIO modu. Ja prebacim u DMA if avabile, ne mogu nikako da deo Current transfer mode prebacim (uvek je PIO mode) al` opet isto radi (nisam imao prazan DVD i kad sam nabavio disk opet 30 min reze) Uradim uninstall restart i opet je u PIo modu....... Dal je u biosu .... negde...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.