Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Partition Magic i sigurnost
STRANA 1 OD 1
anchi Partition Magic i sigurnost 28.03.2009. 22:23 T16448

status: user
broj poruka: 80

Imam hdd od 320 GB i 30 GB zauzetog prostora, OS je Win XP SP3.

Zelim da napravim particije, pa me zanima koliko je bezbedno za sistem i podatke?

Da li je Norton Partition Magic 8.0 ok ili predlazete drugi?

Na pocetku mi trazi da napravim neke diskete da ako krene nesto naopako vratim u prethodno stanje, ali problem je sto nemam floppy.

Unapred zahvalna.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Propast! 28.03.2009. 22:30 #105730

broj poruka: 6650
NEMOJ TO DA RADIŠ!!!

Pročeprkaj po ovom forumu, već smo dovoljno napljuvali moronton partition magic, a i dosta se ljudi javilo za pomoć nakon katastrofa koje je izazvao PM sa windows xp pa nadalje.
Paragon partition manager, Acronis disc director... a ima ih i besplatnih, i ni jedan nije na lošem glasu kao bitanga PM. Nekad, ali NEKAD, je bio zakon, a sad je poljski wc, skoro da garantuje probleme i propast podataka.
Svaki live linux ima menadžer za pravljenje particija, lepši od windows-ovog, ali, i windows ima svoj potprogram za particije koji se pokreće na početku svake instalacije, ali, ni jedan od njih ne može da prčka sa podacima na particijama jer neminovno obriše sve što dotakne i pravi prazne particije, ako čuvaš već postojeće podatke a menjaš veličine i broj particija, neminovna su gore pomenuta dva programa paragona ili acronis-a.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

nenika VIDI OVDE ZA DETALJNO UPUTSTVO ZA PATRITION MAGIC 28.03.2009. 22:36 #105731

broj poruka: 1133
ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/products/norton_partitionmagic/npmagic_8/manuals/norton_partitionmagic_8.pdf

Slavuj ... 28.03.2009. 22:39 #105732

broj poruka: 2236
Samo Acronis Disk Director za deljenje tvrdih diskova. A PM u PM !

Registruj se besplatno na https://www.downarchive.net, pa ga odatle skini.

Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tia ... 28.03.2009. 22:54 #105735

broj poruka: 37

Ko sto rekose drugi, nemoj slucajno! Iz licnog iskustva sa doticnim programom - dugo sam ga koristila i sve je bilo ok, ali onda prvo meni je napravio takav haos, pa jos dve osobe iza mene isto - kao sto rece Pisko, nekad super, sad ocaj!
DmasteRNo1 Paragon partition manager 29.03.2009. 00:00 #105740

broj poruka: 6102
koristim od kako sam prešao na SATA diskove. Ne znam iz kojih razloga, ali PM 8.0 (ako se ne varam) nije hteo ni da vidi, a kamoli particioniše SATA diskove. Ne znam da li je to ispravljeno u novijim verzijama, ili je to neki trip kod mene. Uglavnom, sada koristim Paragon partition manager, a na PM sam zaboravio.

Šefe, koji ti je vrag?

anchi Re: Propast! 29.03.2009. 00:04 #105741

Instalirala sam Acronis Disk Director Suite v10.
Koji je postupak i da li ima jos neka napomena?
Hvala na odgovorima.

:: NEMOJ TO DA RADIŠ!!
::
:: Pročeprkaj po ovom forumu, već smo dovoljno napljuvali moronton partition magic, a i dosta se ljudi javilo za pomoć nakon katastrofa koje je izazvao PM sa windows xp pa nadalje
:: Paragon partition manager, Acronis disc director... a ima ih i besplatnih, i ni jedan nije na lošem glasu kao bitanga PM. Nekad, ali NEKAD, je bio zakon, a sad je poljski wc, skoro da garantuje probleme i propast podataka
:: Svaki live linux ima menadžer za pravljenje particija, lepši od windows-ovog, ali, i windows ima svoj potprogram za particije koji se pokreće na početku svake instalacije, ali, ni jedan od njih ne može da prčka sa podacima na particijama jer neminovno obriše sve što dotakne i pravi prazne particije, ako čuvaš već postojeće podatke a menjaš veličine i broj particija, neminovna su gore pomenuta dva programa paragona ili acronis-a
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Slavuj ... 29.03.2009. 00:11 #105743

broj poruka: 2236
Ima u gornjem levom uglu opcija CREATE PARTITION, tu će te pitati da izabereš veličinu i format, izaberi NTFS, i izaberi PRIMARY PARTITION.

Posle kliktanja na NEXT ili FINISH, klikni gore na onu crno belu zastavu, COMMIT, kako bi se željene promene ostvarile.

Resetovaće ti se kompjuter, verovatno će te pitati za potvrdu, a onda će, pre nego što se Windows bude učitao da ti napravi particiju. Zavisno od veličine particije će trajati ``postupak``. Uglavnom, biće ispisano u procentima koliko je gotovo, pa ćeš moći već prema tome da oceniš.

Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
anchi Re: ... 29.03.2009. 00:16 #105744

ok hvala, nadam se da ce sve proci bez problema.

:: Ima u gornjem levom uglu opcija CREATE PARTITION, tu će te pitati da izabereš veličinu i format, izaberi NTFS
:: Posle kliktanja na NEXT ili FINISH, klikni gore na onu crno belu zastavu, COMMIT, kako bi se željene promene ostvarile
:: Resetovaće ti se kompjuter, verovatno će te pitati za potvrdu, a onda će, pre nego što se Windows bude učitao da ti napravi particiju. Zavisno od veličine particije će trajati ``postupak``. Uglavnom, biće ispisano u procentima koliko je gotovo, pa ćeš moći već prema tome da oceniš
:: Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs