Maxtor 6Y160PLO cakće povremeno a zatim nestane sa ploče???
STRANA 1 OD 1
milanml
Maxtor 6Y160PLO cakće povremeno a zatim nestane sa ploče???
27.03.2009. 22:43
T16422
status: user broj poruka: 158
Poštovani forumski hardveraši
Ima li pomoći ovom mom Maxtoru 160GB ATA koji povremeno cakće pa onda iznenada nestane u BIOS-u, pri restartu se vrati pa radi neko vreme i opet sve iznova. Evo u kakvom okruženju radi: MB Gigabyte k8U S939 AMD Atlon 3000+64 Venice 1.8 GHz Trancend 2x1 GB dual chanel HDD 1 Maxtor 120 GB SATA ( na njemu je butabilna particija i Win) HDD 2 Maxtor 160 GB ATA džamperovan na CS i uboden na IDE 0 u BIOS-u prijavljen na slave GeForce 4 MX 400 PSU Chiftec AA 101A 350W TV tuner Leadtek XP2000 expert Peoneer DVD RW 112 Maxtorovo programče ne vidi bad sektore, uradjen low level format ali neće da radi kako treba pa da ga škakoljiš po tabanima. Pozdrav svima i unapred Vam havala na pomoći
Spasavaj podatke sto pre jer se ne zna koliko ce jos izdrzati. Moze se desiti da radi jos ko zna koliko a moze se desiti da crkne jos koliko sutra. Nema pravila kada pocne tao da cakce.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Pitanje je sata kada će da otkaže. Reži DVDs ili sklanjaj na drugi disk podatke. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Hvala na upozorenjima, znači `SAD MU NIJE NIŠTA, UBIO SAM GA KO ZECA. Pomaže li mu nova elektronika, ili da se manem ćorava posla i da idem u radnju po novi HDD.
Ma kakva nova elektronika. Kvar nema veze sa elektronikom. Kupi nov disk
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: :: Hvala na upozorenjima, znači `SAD MU NIJE NIŠTA, UBIO SAM GA KO ZECA. Pomaže li mu nova elektronika, ili da se manem ćorava posla i da idem u radnju po novi HDD :: ::
To je matori raspali 160 GB ATA disk. Skidaj sve sa njega i drži ga po strani za neko testiranje i isprobavanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Hvala na upozorenjima, znači `SAD MU NIJE NIŠTA, UBIO SAM GA KO ZECA. Pomaže li mu nova elektronika, ili da se manem ćorava posla i da idem u radnju po novi HDD :: ::
Izgleda da ti je otislo napajanje. Ta dva diska i DVD ako rade u isto vreme (tokom rezanja DVD-a) vuku do 75w. Sudeci po konfiguraciji rekao bih da je stara 3-4 godine tako da to napajanje (usled procesa starenja) daje top 220W. Drugar ima isto to napajanje od prilike tih godina i pravilo mu je problem da daleko slabijoj masini.
Ma ne vredi. Uzimao sam komšino jače napajanje, skidao potrošače (flopy i TV tuner) da mu olakšam, proveravao 100X konektore i radi tako 2-3 dana, i taman se sirotan ponadam da sam sve rešio kada čujem opet cak-cak i nestane. Restartujem odem u BIOS, njega nema, Ugasim, isčupam molex pa vratim, on se pojavi nastavi malo da radi i sve tako u krug. Vidim ja da mi se smeši novi disk.
HDD ti je gotov 105%. I to ti kazem jer je i meni crkao jedan Maxtor na isi nacin, i mom burazeru, i mom ortaku, i kod 70% svetske populacije koja je kupila ATA Maxtor... _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.