Imam LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N godinu dana. 1. Do sada mi nije bilo vazno, ali sada jeste cinjenica da reze DVD 1x do 1.5x bez obzira na koju ga brzinu podesila i program za rezanje koristila .Pun DVD reze 45 min, CD 15 min. Napomena: rezac je IDE, ispravno podesen na slave (jumper na slave, uboden drugi po redu, iza CDa). Da li je to nekompatibilnost, problem sa drajverima... Imam XP SP3, ploca Foxcon 865 intelova. Problem bio isti i na sp2
2. Poslednjih dana bez obzira sta rezala na DVDu (avi, zip ,iso) u proseku na 1 narezan puca mi po jedan disk, bez obzira na program za rezanje. Danas mi je prevrsilo meru, pukao mi je DL na 57%
Bilo bi lepo znati u cemu je problem, da li 1 i 2 imaju veze jedan s drugim. Unapred zahvalna na odgovorima!!!!
LG su najgori rezači već par godina unazad. Sve sa njima je moguće. Riknjavaju na sve moguće načine. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Tvoj rezač i cela IDE grana na koju je nakačen, najverovatnije radi u PIO modu a ne u ULTRA-DMA. (Koristi više procesorskih ciklusa, sporije, sporije, radi i guši ceo sistem). Idi u Control Panel, System, Hardware.... pa na IDE/ATA ATAPI Controllers > Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel > desni klik > Properties > Advanced Settings. Vidi da li negde imaš PIO Mode. Ako imaš, promeni ga u Ultra DMA Mode. Rezač MORA biti povezan udma 66 kablom, najbolje i jedino dobro, sam na toj grani (kabl se inače zove i 80 žilni ili ultra ata 66 ili...). Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Na poslu imam baš jedan LG Super multi koij na koju god IDE granu da se zakači, jednostavno se probudi u PIO modu, pa ako je tvoj oduvek rezao sporo, moguće je to što Pisko kaže. Ali bez obzira na to, rezači su ima težak krš i mehaniči i elektronski. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ja cu ti dati jedan jako dobar savet!!! 20e u ruke,put pod noge,udjes u bilo koju radnju,dobar dan ja bi da kupim Samsung dvdrw,uzmes rezac,ugradis u komp i nema da te boli glava,a cena prava sitnica...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Uradila sve po Piskovom savetu,podesila na UDMA, promena nema, reze 1.5x. Ako ima jos koji savet, bila bih zahvaln :: ::
Idi u Control Panel, System, Hardware,Device menager - IDE/ATA ATAPI Controllers > Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel >desni klik na njega pa uninstall,posle toga restartuj racunar i trebalo bi da reze kako treba.
Kad se odradi unisnstal nije potrebno resetovati racunar, dovoljno je i `trazenje nove gvozdjurije` sistem pronadje novi uredjaj i instalira ga, i to ti je to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Idi u Control Panel, System, Hardware,Device menager - IDE/ATA ATAPI Controllers > Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel >desni klik na njega pa uninstall,posle toga restartuj racunar i trebalo bi da reze kako treba.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.