LiteOn DVD-RW LH-20A1S-15C SATA black imam ga ,gotovo necujan a i nije se pokazao los ,mada sam bio skeptik prema ovoj marki.
:: Znaci treba mi tih Dvd-Rw citac i rezac :: Imam neki LG bruji kao traktor pa sam resio da uzmem neki novi :: Jos da ima Light Scribe.. :: :: Hvala ::
SH-S223F imam skoro dve nedelje i veoma sam zadovoljan. Reže odlično, a isto tako i čita. Doduše, malo je bučniji od SH-S183A, pre svega zato što čita sa 16x, dok stari čita sa 12x. Podsećame po načinu rada na stari dobri NEC ND-3520A, koji je kod mene izdržao 3,5 godine. Sve u svemu, Samsunga preporučujem svima koji hoće dobar rezač. Ostale bih za sada zaobišao.
Manje-više, kupi bilo koji koji ti se sviđa, pa mu ograniči max brzinu čitanja i narezivanja. Od onog što ti preporučuju, koliko mene iskustvo služi, Lite-On je bio sve, samo ne najtiši. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
E pa sad bas... LiteON je zaista tih rezac ali je zato vise nego preglasan citac !!!
I to ti je to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Manje-više, kupi bilo koji koji ti se sviđa, pa mu ograniči max brzinu čitanja i narezivanja. Od onog što ti preporučuju, koliko mene iskustvo služi, Lite-On je bio sve, samo ne najtiši :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Imam Pioneer 215 koji je blagi uzas od rezaca i 216D koji se odlicno pokazao kod mene. Ta 216D uopste nije glasna ni kad reze ni kad cita. Naravno ako rezes na 20x dvd da ce biti glasna. S tim sto ja uvek rezem DVD 8x, CD 16x, DL 4x-8x (zavisi od diska) i mogu ti reci da je jako tih. Samsung je fin skroz, a i vidim da ga ljudi preporucuju, ali na njemu je, bar meni, odvratna prednja maska, jako jeftino izgleda plastika, ali najbitnije je kako radi. ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
Pioneer 215D je katastrofa od užasnog raspalog krša. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Imam Pioneer 215 koji je blagi uzas od rezaca i 216D koji se odlicno pokazao kod mene :: Ta 216D uopste nije glasna ni kad reze ni kad cita. Naravno ako rezes na 20x dvd da ce biti glasna. S tim sto ja uvek rezem DVD 8x, CD 16x, DL 4x-8x (zavisi od diska) i mogu ti reci da je jako tih. Samsung je fin skroz, a i vidim da ga ljudi preporucuju, ali na njemu je, bar meni, odvratna prednja maska, jako jeftino izgleda plastika, ali najbitnije je kako radi :: __________________________________________________________________ :: Sota Valon Jumalaa Vastaan :: ::
Asus DRW2014L1T ili neki noviji model, po mom iskustvu odlican rezac za razliku od Nec-a (Optiarc-a). Pioneer je bio dobar dok se trudio da napravi kvalitet 106,107 a kasnije nisam siguran. Sa svim modelima Nec-a sam imao problema i na kraju digao ruke i presao na Asus-a i sa DRW0804 sam bio prezadovoljan dok ga nije pregazilo vreme pa je pojedine diskove, deklarisane na 16x odbijao da reze vecom brzinom od 2,4x a novijeg firmwarea nije bilo tako da je prodat i koliko znam i dan danas reze bez greske. Tada je Asus radio DVD drajvove sa Pioneerom sve do serije 18x rezaca kada je napustio Pioneerova resenja zbog podrske LightScribe tehnici koju Pioneer nije zeleo (i danas mislim da ne zeli) da podrzi vec samo LabelFlash ciji su medijumi daleko skuplji i veoma se tesko nabavljaju (pod uslovom da zelis da obelezavas diskove sa gornje strane). LightScribe diskova imas skoro svuda i nisu preterano skupi. U radu Asus nije uopste bucan cak i pri najvecim brzinama rezanja a sa pomenutim modelom do sada mi nije pukao nijedan disk a dosta rezem DL Verbatime deklarisane na 2,4x brzinom 8x i nikada nisam imao problema. Ipak moje iskustvo sa Asusom je takvo a mozda neko misli i drugacije pa sacekaj jos neki savet. Samsunga nisam probao ali mislim da on jos uvek pokusava da se nametne na tom polju kvalitetnim uredjajima a koliko i uspeva u tome nemam pojma. Ja se drzim proverenih stvari.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.