Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Diamond
STRANA 1 OD 1
CrowBgd Diamond 12.03.2009. 11:10 T16096

status: user
broj poruka: 1376

Drugar mi imao problem tipa riknuo HD ne moze da se skinu podaci. Resim to skinem podatke (nekoliko njih probalo). E sad kako da `odsecem` deo HD-a koji ne valja,mislim cime?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Partišn medžikom 12.03.2009. 12:16 #102291

broj poruka: 4163
ali samo ako bed sektore imaš dalje od početka hard diska. Npr ako ti bed sektori počinju od 45% diska napravi jednu particiju od 44% počevši od početka a ostatak nemoj ni da diraš (ostavi ga unlocated). Ako su bed sektori na početku nemoj ni da pokušavaš jer nećeš imati ništa drugo nego probleme.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

CrowBgd ... 12.03.2009. 12:44 #102298

broj poruka: 1376

Mislim da su na pocetku HD-a vidim da se Grub loader kada dize Linux muci 2 minuta,a posle kada podigne sistem radi sasvim Ok
2m4Y re: 12.03.2009. 16:34 #102351

broj poruka: 2353
...e pa vidis, ja sam jednom prilikom imao WD 60GB ATA disk, koji je imao na prva 4GB bed sektore, tj, nekako je uspeo zbog nestanka struje da zalepi glavu na prvu plocu i eto! ...posto tad nisam imao mnogo sto sta da eksperimentisem, lepo sam uzeo Win98 od druga, instalirao je na stari hard, njega okacio, u njegovom Defragmenteru provalio gde se nalaze bed sektori, i jednostavno odsekao taj deo harda, tj prvih 5GB su mi bili RAW, pa sam primarnu particiju napravio od 5-tog do 20GB a ostalo sam napravio sekundarnu particiju! Taj hard je radio tako jos neke 3 godine, dok mu motor nije oslabio, xD

Probaj to, mozda uspes, danas barem imas koliko hoces programcica za formatiranje HDD-a!

P.S.: ...Grub se muci 2min, meni se mucio Win Loader po pola sata, dok nisam sredio taj deo...
Pozz...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs