Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Da se čovek priupita...
STRANA 1 OD 1
Slavuj Da se čovek priupita... 25.02.2009. 22:19 T15743

status: user
broj poruka: 2236
Bio sam do malopre kod jednog poznanika i, od kompjutera ima AMD 2400+, 512MB RAM na 333, ATi 9550 128MB, HDD Maxtor 160GB, i njegov kompjuter bootuje jedno tri puta brže XP SP3(isti kao moj, instaliran sa mog diska, ja ga instalirao) nego moj E8500, 2x2GB Geil Ultra @800, ATi4850, WD6400AAKS.

Otprilike su istog dana instalirani, isti programi se boot-uju.

Moje pitanje je:

`Zašto ?!`

Šta to moj toliko radi što onaj ne radi ili šta već... ?

Ume li iko, makar da pokuša, da objasni ?

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
durbak ... 25.02.2009. 22:27 #99350

broj poruka: 221
mislim da je problem u HDD-u.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nista cudno... 25.02.2009. 22:36 #99351

broj poruka: 5710
Sve single core masine imaju neuporedivo brzi boot, meni se na DualXeon platformi duze dize nego na Athlon 1GHz...isto je i sa AMD X2 i sa C2D i sa C2Q klasama masina, sprije nego na jednojezgarnim, ali zato u Winu je druga prica...zasto je tako, to ne bih znao...

A N G E L

nenika A ja znam odavno da AMD procesori BRŽE RADI U PRAKSI 25.02.2009. 22:36 #99352

broj poruka: 1133
nego što razni testovi govore.kolega ima E6850 a drugi ATLONA 3600.ATLON BRŽE SVE RADI OD TOG E 6800. JUĆE INSTALIZAM KOMŠIJI ADSL,UBACIM MU NEKOLIKO PROGRAMA ,POŠTO SAD IMA INTERNET E KAKO TAJ LETI .MORO SAM DA ODEM U DEVECE MANAGER DA VIDIM KOJI JE PROCESOR I MEMORIJA ONO ATLON 4000, POŠTO USKORO KUPUJEM TREĆI RAČUNAR DVOJBE NEMA SAMO AMD.

Zmajko ... 25.02.2009. 22:36 #99353

broj poruka: 1228
namcor na gazdu =)
MACHINE Re: Nista cudno... 25.02.2009. 22:40 #99354

broj poruka: 5710
moguc razlog je taj sto se rutine prilikom ucitavanj na DulaCore masinama ne odigravaju konkuretno, pa se resursi lose distrubiraju sve dok se ne ucita jezgro OSa u memoriju, onda kada ima sve biblioteke moguce je da iskoristi sve dobrobiti multiprocesiranja, jer 2002 nije bilo MultiCore platformi, zato je on optimizovan za single...a oni su sto se tice vecine aplikacija jaci od jednog jezgra u multple masina jer se drugo ne koristi na pocetku obrade

A N G E L

:: Sve single core masine imaju neuporedivo brzi boot, meni se na DualXeon platformi duze dize nego na Athlon 1GHz...isto je i sa AMD X2 i sa C2D i sa C2Q klasama masina, sprije nego na jednojezgarnim, ali zato u Winu je druga prica...zasto je tako, to ne bih znao..
::
:: A N G E L
Slavuj Re: ... 25.02.2009. 22:47 #99357

Da, da, da :)

Al` nije to samo kod mene, zato sam i pitao. Ima još jedno troje ljudi sa Quadovima kod kojih sam video da se učitava još sporije.

Glavni štab.

:: namcor na gazdu =)
obradmi Slavuj to je poznato odavno 25.02.2009. 22:55 #99361

broj poruka: 7723
u stvari od izlaska Atlona64 ,to se desava zbog integrisanog memorijskog kontrolera koji je sa CPU zajedno,Nehalem nisam probao ,ali pretpostavljam da i on ima brzi boot od C2D zbog isto tako integrisanog memorijskog kontrolera u CPU sto kazu kraca cev.
peguar AHCI 25.02.2009. 22:58 #99362

broj poruka: 332
Je mene izvukao jer mi sad hdd na win 7 radi ko blesav od 80mb/s pada na min 50mb/s, iskopiram 100mb sa jedne particije na drugu(na istom hdd-u) za 1sec, sistem se dize brze nego xp, igre manje vise neke rade brze neke sporije, tako da nemogu bas da pripisem sporost xp-a zbog dva jezgra, vec zbog sporosti hdd-a, I svakako mislim da win7 on trenutka kad krene instalacija koristi oba jezgra jer ipak morate priznati da je prvo nastao xp pa onda sve ostalo, to je naravno dopunjavano ali mislim da je najbolje kad se neki kod pise iz pocetka kao u slucaju win7.

BlueSkyNIS ... 25.02.2009. 23:29 #99371

broj poruka: 860
@peguar: nahvalio si taj win 7 kao da je sam Bog sišao među microsoft-ove programere i napisao win 7 ispočetka u najkraćem vremenskom roku u istoriji čovečanstva. Vista je donela neuporedivo više inovacija nego win 7. Win 7 je doneo vrlo malo arhitekturalnih promena u odnosu na Vistu, tj. Win 7 je ništa drugo nego Vista sa drugačijim grafičkim okruženjem i sitnim update-ovima. Razlike između XP-a i Viste su mnogo, mnogo veće nego između Viste i Win 7.

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

Berettaxx pa sad... 25.02.2009. 23:37 #99372

broj poruka: 385
vidi ovako brze mi bootuje ASRock P4MV800 sa Celeronom 1.7 512Mb Ram-a DDR400 nego Asus P5K SE Q6600 2GB Ram DDR200 800Mhz, nema to veze bio Intel ili AMD...
Asus-a zeza Pata controller, ali i kad ga iskljucim sporiji je...
Ognjeni Re: ... 25.02.2009. 23:37 #99373

broj poruka: 4521
To svi znaju a niko ni ne krije....zasto mislis da pola drajvera od viste rade na win 7-ci ?? Win 7 je o.s. zasnovan na arhikteturi na kojoj je zapoceta vista...to je nista vise nego O.S . kakav je vista trebala da bude.....unapredjenje, unapredjenje...i koga je briga ako ce biti odlican...a sve su znaci da hoce.

Ajd uzdravlje

:: @peguar: nahvalio si taj win 7 kao da je sam Bog sišao među microsoft-ove programere i napisao win 7 ispočetka u najkraćem vremenskom roku u istoriji čovečanstva. Vista je donela neuporedivo više inovacija nego win 7. Win 7 je doneo vrlo malo arhitekturalnih promena u odnosu na Vistu, tj. Win 7 je ništa drugo nego Vista sa drugačijim grafičkim okruženjem i sitnim update-ovima. Razlike između XP-a i Viste su mnogo, mnogo veće nego između Viste i Win 7
:: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
pajsgudgud ja bi to vako reko 25.02.2009. 23:40 #99375

broj poruka: 3742
XP i vista nebo i zemlja(nebo je XP), a win7 je ono što su programeri u ms-u zamislili da bude Vista. Ne bih rekao da je sa sitnim updateovim jel ipak radi kao sat u odnosu na Vistu.
Mislim, dakle u opasnosti sam.

:: @peguar: nahvalio si taj win 7 kao da je sam Bog sišao među microsoft-ove programere i napisao win 7 ispočetka u najkraćem vremenskom roku u istoriji čovečanstva. Vista je donela neuporedivo više inovacija nego win 7. Win 7 je doneo vrlo malo arhitekturalnih promena u odnosu na Vistu, tj. Win 7 je ništa drugo nego Vista sa drugačijim grafičkim okruženjem i sitnim update-ovima. Razlike između XP-a i Viste su mnogo, mnogo veće nego između Viste i Win 7
:: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
Ognjeni Re: ja bi to vako reko 25.02.2009. 23:43 #99376

Kolega Panticu sto prepisujete od mene...ajd sad u cosak

Ajd uzdravlje

:: XP i vista nebo i zemlja(nebo je XP), a win7 je ono što su programeri u ms-u zamislili da bude Vista. Ne bih rekao da je sa sitnim updateovim jel ipak radi kao sat u odnosu na Vistu
:: Mislim, dakle u opasnosti sam
:: :: @peguar: nahvalio si taj win 7 kao da je sam Bog sišao među microsoft-ove programere i napisao win 7 ispočetka u najkraćem vremenskom roku u istoriji čovečanstva. Vista je donela neuporedivo više inovacija nego win 7. Win 7 je doneo vrlo malo arhitekturalnih promena u odnosu na Vistu, tj. Win 7 je ništa drugo nego Vista sa drugačijim grafičkim okruženjem i sitnim update-ovima. Razlike između XP-a i Viste su mnogo, mnogo veće nego između Viste i Win 7
:: ::
:: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
pajsgudgud Preteče me životinja:) 25.02.2009. 23:44 #99378

em preteče em me zeznu da promenim poruku.)))

gile23 Re: Preteče me životinja:) 25.02.2009. 23:45 #99379

broj poruka: 9121
U opasnosti si,...

Pozdrav!

:: em preteče em me zeznu da promenim poruku.))
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Preteče me životinja:) 26.02.2009. 00:35 #99394

hehehe.....kolega kolega.....nego kolega kad ce mi vratis knjigu iz opstenarodne ribologije ?

Ajd uzdravlje

:: em preteče em me zeznu da promenim poruku.))
peguar @BlueSkyNIS 26.02.2009. 00:43 #99398

broj poruka: 332
:) E vala i da ga nehvalim takav je kakav je. Ne dobijam nista nit gubim. HE ako se tebi ne prelazi na WIN7 onda nemoj , ja sam nasao vise razloga da predjem ajde ti nadji razlog zasto ne prelaziti na njega. Mislim da je i mushkatli na mojoj terasi jasno da se Vista polako `zataskava`.Ako hoce da operu obraz zbog Viste onda su uspeli sa Win7.A meni se ne vrce na xp pa tacno da padaju ekseri sa nebesa :) :) :)

@pajsgudgud
:) ne bih rekao da je win7 updateovana Vista vec ogoljena.

Shalim se ali `de cete bolji update od brzine i manjeg trosenja resursa.
Ajde da uzmemo u obzir i graficko okruzenje ali priznajte svi kod OS-ova kad se pojave sta prvo gledate?

@Ognjeni
Sto se tice Viste i win7 drivera dokle god je compatibility mod(koji ja nevolim al sta ces) u prici driveri od viste `rade` pod Win7. Meni Win7 jedino nije nasao smbus ali mi je preporucio Action Center da metem od viste ali u comp. modu naravno.

pajsgudgud Re: Re: Preteče me životinja:) 26.02.2009. 00:54 #99399

Setio si se knjige a one filmove što sam ti dao to nikom ništa a?.)))

:: hehehe.....kolega kolega.....nego kolega kad ce mi vratis knjigu iz opstenarodne ribologije ?
:: Ajd uzdravlje
:: :: em preteče em me zeznu da promenim poruku.))
:: :: Mislim, dakle u opasnosti sam
Ognjeni Re: Re: Re: Preteče me životinja:) 26.02.2009. 00:58 #99400

Jel onu njavu sto si skidao sa interneta jel na to mislis hehehehe

Ajd uzdravlje

:: Setio si se knjige a one filmove što sam ti dao to nikom ništa a?.))
:: :: hehehe.....kolega kolega.....nego kolega kad ce mi vratis knjigu iz opstenarodne ribologije ?
:: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: em preteče em me zeznu da promenim poruku.))
:: :: :: Mislim, dakle u opasnosti sam
:: :: ::
:: :: ::
DaSickSyst Re: Da se čovek priupita... 26.02.2009. 01:05 #99403

broj poruka: 2909
:: Bio sam do malopre kod jednog poznanika i, od kompjutera ima AMD 2400+, 512MB RAM na 333, ATi 9550 128MB, HDD Maxtor 160GB, i njegov kompjuter bootuje jedno tri puta brže XP SP3(isti kao moj, instaliran sa mog diska, ja ga instalirao) nego moj E8500, 2x2GB Geil Ultra @800, ATi4850, WD6400AAKS
:: Otprilike su istog dana instalirani, isti programi se boot-uju
:: Moje pitanje je
:: `Zašto ?!
:: Šta to moj toliko radi što onaj ne radi ili šta već...
:: Ume li iko, makar da pokuša, da objasni

Starije masine koriste DDR(1) memoriju koja je `sporija` od DDR2,ali ima mnogo manje latencije(CL2-3)...Win na startu podize puno sitnih programcica,a tu zategnute latencije najvise dolaze do izrazaja...
Ako hoces da potvrdis ovu teoriju uradi isto sa svojom masinom...Povecaj pa smanji latencije ne menjajuci frekvenciju rama ni procesora i videces razliku...Meni je razlika izmedju 4-4-4-12 i 5-5-5-15 vise nego ocigledna prvenstveno u odzivu i startovanju aplikacija,a i samog Win-a....Realno u renderu nema razlike...

I taj odziv memorije je jedina stvar koja me iritira kod Ci7 platformi (tj. DDR3)...Imao sam priliku da testiram Ci7 920 i procesor je savrsenstvo za ljude koji racunar koriste za aplikacije...Ali sam ga testirao sa 3x1GB Kingston 1333MHZ CL9(9-9-9-24) dakle ono je stvarno jezivo u pocetku...mada posle nekog vremena se covek privikne.

DaSickSystem
Slavuj ... 26.02.2009. 09:53 #99420

Probao sam bio pre par nedelja, između 4-4-4-12 i 5-5-5-15 ima jedno 20-30% razlike u brzini bootovanja Windowsa XP.

Ovako, sa 4-4-4-12, od Welcome Screena, do gašenja onog peščanog sata pored kursora, ima 10-15 sekundi. Onako ima 15-20.

Je l` postoji, u maloprodaji, DDR2 sa CL3 ?
Pa još u Beogradu ?

Glavni štab.
BlueSkyNIS ... 26.02.2009. 10:00 #99421

broj poruka: 860
Znači stvarno treba brza memorija....

Inače, meni se virtuelni Win XP podiže za nekih 5-6 sekundi na mom slabašnom P4 sa DDR2 667 memorijom, pretpostavljam da ubrzanje dolazi zbog keširanja fajl sistema.

@peguar: ne kažem da Seven nije dobar, nego da je isti kao Vista, a sad... ne znam zašto ste protumačili da hoću da kažem da Seven ne valja....

Windows-free with Fedora 10

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs