Imam Pioneer dvd rezac i skoro nekada je odjednom prestao da radi. U stvari nece da cita i reze diskove. Napajanje dobija i mogu da se otvore vratanca ali pretpostavljam da je u pitanju laser. Ima li pomoci ili kanta?
:: Imam Pioneer dvd rezac i skoro nekada je odjednom prestao da radi :: U stvari nece da cita i reze diskove. Napajanje dobija i mogu da se otvore vratanca ali pretpostavljam da je u pitanju laser :: Ima li pomoci ili kanta?
Meni 107d vec 5 godina lepo radi, al je imao neke svoje momente otkazivanja,tako da sam ga 2 puta do sad otvarao i cistio i sad radi ko sat... Probaj i ti mozda pomogne..
Da hvališ pionire imaš kad, a da pališ sisoja, nemaš?
22.02.2009. 12:05
status: user broj poruka: 6650
Eto ga Djenka sa savetom... haha... da, rasklopi optiku, nežno, magičnom krpom ili vatenim štapićem (pazi na dlačurine) i destilovanom vodom, a ako baš ... alkoholom... nikako nekim drugim rastvaračima, agresivnim... prebriši nežno sočivo lasera, izduvaj i obriši ostalu prašinu iz drajva, sklopi i probaj. Nervozom u rasklapanju optičkog drajva (ako to nikad nisi gledao i radio), verovatnoća da ćeš nešto da syebeš je oko 68%... pa vidi, bez silovanja, u principu je prosto, al` zakukuljeno kako se pravilno i bez oštećenja rasklapaju. I, mnogo smo brate pisali, za 20€, mnogo. Ne vredi to toliko.
Re: Da hvališ pionire imaš kad, a da pališ sisoja, nemaš?
22.02.2009. 12:15
status: user broj poruka: 3053
hehe,napisao je da je pioneer ODJEDNOM prestao da radi,cita,reze... Da je prljav prvo bi slabije i slabije citao diskove,stao bi na pola prebacivanja fajla na hard,imao greske u rezanju diskova... Ako je umro ODJEDNOM verovatno je otego papke za sva vremena...i ciscenje mu nece pomoci...a i sve to nije vredno zezanja za 20e koliko kosta NOV sa GARANCIJOM...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Eto ga Djenka sa savetom... haha... da, rasklopi optiku, nežno, magičnom krpom ili vatenim štapićem (pazi na dlačurine) i destilovanom vodom, a ako baš ... alkoholom... nikako nekim drugim rastvaračima, agresivnim... prebriši nežno sočivo lasera, izduvaj i obriši ostalu prašinu iz drajva, sklopi i probaj. Nervozom u rasklapanju optičkog drajva (ako to nikad nisi gledao i radio), verovatnoća da ćeš nešto da syebeš je oko 68%... pa vidi, bez silovanja, u principu je prosto, al` zakukuljeno kako se pravilno i bez oštećenja rasklapaju. I, mnogo smo brate pisali, za 20€, mnogo. Ne vredi to toliko :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ako ne zavrti dve stvari mogu da budu rikno elektromotor ili je konektor koji povezuje stampanu plocu sa elektromotorom sj**an, ili je ispao otvori pa vidi? Ako je ispao samo ga vrati nazad posto se oni ne leme fabricki.
Ako zavrti onda je laser. Vidi da ga malo razdrmas mozda ti je prasina upala ispod njega na moze da uhvati focus.
Re: Da hvališ pionire imaš kad, a da pališ sisoja, nemaš?
22.02.2009. 12:27
status: user broj poruka: 4521
hahaha kakav si ti manijak
Ajd uzdravlje :)
:: Eto ga Djenka sa savetom... haha... da, rasklopi optiku, nežno, magičnom krpom ili vatenim štapićem (pazi na dlačurine) i destilovanom vodom, a ako baš ... alkoholom... nikako nekim drugim rastvaračima, agresivnim... prebriši nežno sočivo lasera, izduvaj i obriši ostalu prašinu iz drajva, sklopi i probaj. Nervozom u rasklapanju optičkog drajva (ako to nikad nisi gledao i radio), verovatnoća da ćeš nešto da syebeš je oko 68%... pa vidi, bez silovanja, u principu je prosto, al` zakukuljeno kako se pravilno i bez oštećenja rasklapaju. I, mnogo smo brate pisali, za 20€, mnogo. Ne vredi to toliko :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
@Pisko -odgovor ti bas i nije na mestu...Kapiram ako si nervozan i tresu ti se ruke,nervno si rastrojen i samo trazis da nekog p*djebavas, e onda teze ide rasklapanje i ciscenje optike... probaj da udaris 2 ljute pa se mozda i smiris. Pali kod elektricara i hirurga,mozda ce i kod tebe,ko zna??? Moja namera je bila da pomognem coveku posto sam imao i ja slicne simptome!! Inace sam do sada otvorio desetine driveova i nijedan nisam sj*bo, tako da mozda taj procenat u sj*bavanju vazi za tebe...
@doca - i meni je prvi put odjednom prestao da radi, ubacio sam disk kad ono krci,nece da cita i posle toga nijedan nije hteo da procita... posle otvaranja i ciscenja sve O.K.
Nemam nameru da potezem bilo kakve svadje na forumu posto ovo nije mesto za to,ali moram da adekvatno odgovorim na sve eventualne,nicim izazvane provokacije!
@vladapsd-opusti se,to ti je Pisko,mi smo navikli na njega,nije on lose mislio,to je njegov stil pisanja i ophodjenja prema svemu...satiricno filozofski stil...a i mislio je na mene kad je napisao Djenka...procitaj moju temu koja se nalazi par tema ispod ove pa ces shvatiti zasto je mislio na mene...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: @Pisko -odgovor ti bas i nije na mestu...Kapiram ako si nervozan i tresu ti se ruke,nervno si rastrojen i samo trazis da nekog p*djebavas, e onda teze ide rasklapanje i ciscenje optike.. :: probaj da udaris 2 ljute pa se mozda i smiris. Pali kod elektricara i hirurga,mozda ce i kod tebe,ko zna?? :: Moja namera je bila da pomognem coveku posto sam imao i ja slicne simptome! :: Inace sam do sada otvorio desetine driveova i nijedan nisam sj*bo, tako da mozda taj procenat u sj*bavanju vazi za tebe.. :: :: @doca - i meni je prvi put odjednom prestao da radi, ubacio sam disk kad ono krci,nece da cita i posle toga nijedan nije hteo da procita.. :: posle otvaranja i ciscenja sve O.K :: :: Nemam nameru da potezem bilo kakve svadje na forumu posto ovo nije mesto za to,ali moram da adekvatno odgovorim na sve eventualne,nicim izazvane provokacije :: :: Pozdrav :: ::
Ma da, cooliraj vlade, jedino što si upao postom pre mene (dok sam ja palamudio odgovor, ti si ga već skrojio i poslao..) a ja sam mislio da se obratim Djenki80...trenutak pre ja razbijam glavu kako da mu rešim problem sa dve sprljene SiSoje konfe, kad ja tamo a ono on kulira i mudruje o pioniru, a ovamo je spalio dve konfe ladno.... he-he.... Ma, skužio je ko` je trebao, a ja se ne ljutim. A o čišćenju, opet, doca nije u pravu, tačno je da ODJEDNOM može da se zaprlja, najčešće, kad neka ljiga padne na optiku, tipa fina lepljiva dlakava prašina, prava dlaka - nit i slično što se nalazi po kućištima, a uzbudi se od centrifuge i vetra prilikom obrtaja diska. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Vidim da je doslo do nesporazuma i da se sve nadovezalo na Docinu nesrecnu koincidenciju... I ja sam pre oko 7-8 meseci imao zestoko zeznutu situaciju,kada sam cistio svoj comp i ni sam neznam kako srafcigerom zadrljao po lezistu za procesor (valjda nisam udario 2 ljute da budem miran i precizan .)).... e onda sam 2 sata proveo uz lupu i taj isti srafciger ispravljajuci te pinove sto je bilo vrlooo `beno... Inace sve se zavrsilo happy end-om comp i danas extra radi tako da je sve ok (u pitanju je e6300 i GB p35-ds3)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.