Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Upgrade HDDa na laptopu - koji i kako?
STRANA 1 OD 1
strela75 Upgrade HDDa na laptopu - koji i kako? 18.02.2009. 08:25 T15545

status: user
broj poruka: 1590
Pozdrav svima.

Pored memorije, razmisljao sam o upgrade-u HDDa. U pitanju je Packard Bell EasyNote E5147. Po proizvodjackoj specifikacij, ima Fujitsu HDD MHT2060AT (60GB, 4200o/min), interface ATA-6 Ultra DMA 100. Moja pitanja su sledeca:

No3. Prava komponenta na PC-Berzi bi bila u direktorijumu Komponente->Hard diskovi->Notebook->IDE?

No4. Moze li se birati bilo koja velicina (ne znam da li postoje ogranicenja ploca za laptopove)?

No5. Ko ih ugradjuje i koliko bi to kostalo?

No6. Da li se sadasnji 2.5` stari disk od 60GB, iako je napravljen za laptop, moze iskoristiti uz neki adapter na desktop konfiguraciji (posto ne verujem da ima ostavljeno mesta za dva HDDa u laptopu)?

Unapred hvala na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Trebalo bi da moze... 18.02.2009. 09:52 #97445

status: user
broj poruka: 1509
Odg.

No#3: To ti je ATA HDD tako da samo takav sa tim konektorom mozes ponovo spojiti na LAP TOP!

No#4: Ne moze bas bilo koja, ako je prevelik HDD mozda nece htjeti da ga prepozna (mozes update BIOS-a uraditi), ali bi svakako trebalo da moze makar 250GB

No#5: Za HDD nebi trebalo biti problema sa ugradnjom, svako ko se imalo vise razumije u racunare znace ga promijeniti jer je na Lap Top-ovima ostavljen takoreci `otvor` za pristup HDD...(pogledaj ispon laptop-a i gledaj poklopce, jedan je malo veci, nesto oko 10 ili 12cm x 7 ili 8 cm otprilike) i imas na njemu srafove, odvrni ih! Onda samo odvrnes sraf koji drzi HDD i izvuces ga napolje... Ako ne znas sam, ko god da ti ugradi sto bi doslo 5 minuta, ne bi trebao mnogo (tj. nista) da ti uzme...

No#6: Mozes kupiti jednostavno ladicu (rack) za 2,5` HDD i ubaciti taj svoj stari disk u nju... Sluzice ti kao usb od 60 GB i ne trazi dodatno napajanje kao 3,5` HDD-ovi...

PS: Nadam se da sam ti pomogao...

SONY VAIO VGN-FW285J
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs