Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Plextor DVD+-RW 820SA
STRANA 1 OD 1
philaemos Plextor DVD+-RW 820SA 04.02.2009. 22:34 T15194

status: user
broj poruka: 2743
Da li vredi uzimati Plextor, i konkretno ovaj model 820SA?
Dosta je skuplji od drugih proizvodjaca, a znam da je nekada ranije bio odlicnog kvaliteta (bar 2 komada s` kojim sam ja imao prilike da se susretnem)
Jel` neko ima ovaj model, ili onaj 810SA? Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Iskreno, ne 04.02.2009. 22:36 #94618

broj poruka: 5710
gori su od Pioneer-a, samo ime je skupo...poslednje sto su pravili da valja su CD-RW...nijedan DVD-RW nije bio nikakav...kvare se i rezu isto kao oni od 25e

A N G E L

philaemos Re: Iskreno, ne 04.02.2009. 22:44 #94624

Ahhh, pa predpostavio sam, one koje sam ja testirao su bili CD-RW pre cirka 6-7 godina.
Ok hvala na odgovoru.
Treba mi SATA dvd-rw pa cu mozda uzeti Samsung, vidim da ga mnogi preporucuju

:: gori su od Pioneer-a, samo ime je skupo...poslednje sto su pravili da valja su CD-RW...nijedan DVD-RW nije bio nikakav...kvare se i rezu isto kao oni od 25
::
:: A N G E L
Dachman Plextor 04.02.2009. 22:57 #94631

broj poruka: 630
Ja licno imam Plextor PX-810SA i prezadovoljan sam njime.Cita sve sto ubacim u njega,nema da stuca i da zastajkuje.Snimim 10 dvd-ova za redom na visokoj brzini i ostaje hladan dok recimo prosli sto sam imao Lite-On LH-20A1S-15C koji mi se mnogo bolje pokazao od bilo kog Pioneer-a,Samsunga,Asus-a ali nije mogao da nareze vise od 7 diskova a da ne ostavim da se ohladi malo i sto je najcudnije bilo kod njega nije hteo uopste da cita one crne cd-ove.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman NE 04.02.2009. 23:03 #94634

broj poruka: 1111
nisu ni zasta
imam bar 10 diskova narezanih na plextoru i svi do jednog pate od teskog citanja, ili ne citanja uopste

ulsi

MACHINE Konkretno 04.02.2009. 23:20 #94636

broj poruka: 5710
sam otvarao nekoliko Plextora PX-708A, PX-712A , PX-716A...unutrasnjost, iako je prostrana-nije ona skracena vezrija kao citaci, nije bila nicim kvalitetnim popunjena. Izrada je na nivou jednog Samsung-Toshiba, LG ili LiteOn-a, daleko ispod NEC i Pioneer. Uporedivsi ga sa mojim legendarnim Pioneer 107D, kojim jos uvek rezem, to nije nimalo bliska kategorija...neki su radili korektno, te 2 godine garancije...ali nista vise od toga. Conclusion: prosecan uredjaj nadprosecne cene...

A N G E L

mikruli Ne, nikako 05.02.2009. 08:03 #94692

broj poruka: 56
Imam dva Plextor DVD-RW uređaja (model 716A i 760SA) i mogu da ti kažem da su teško sranje. Jedan sam kupio u Švajcarskoj, a drugi kod nas. Prvo: problem nekompatibilnosti sa Verbatim medijima, veliki broj neuspelog narezivanja CD i DVD medija. Drugo optika za narezivanje crkne nakon godinu dana i pre. Trece loše čita DVD medije koje drugi uređaji bez problema čitaju. Beži od tog DVD sranja. Samsung je za Plextor DVD uređaj ne deset nego sto klasa bolji.

philaemos ..... 05.02.2009. 20:47 #94814

Hvala na odgovorima, definitivno ne vredi tih para (kupis 2 samsunga za te pare, pa kad jedan crkne, zamenis sa drugim )

Pozz svima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs