Bad sektori na hardu,i kako ih brzo dijagnostikovati?
STRANA 1 OD 1
maxpayne
Bad sektori na hardu,i kako ih brzo dijagnostikovati?
25.01.2009. 18:36
T14881
status: user broj poruka: 220
Da li postoji neki program koji bi mogao brzo da dijagnostikuje bad sektore na hard disku? Ja sam koristio Hard Disk Regenerator,u sklopu Hiren`s boot-a,ali on je spor,treba mu bukvalno ceo dan da ispita i repaira jedan prosecan hard od 160 gb! I da li moze hard koji ima bad sektore da se dovede u funkcionalno stanje?
Pa kakve su sanse da se takav hard uopste popravi,ja sam se nesto zamlacivao sa nekim hardovima,pokusavao sam sa hard disk regeneratorom da repairam,i posle sam dizao sistem na drugoj particiji,koja nije ostecena(barem ja tako laicki ocenjujem),rade oni posle,ali sve nesto kilavo. I drugo pitanje,da li se sa ovim programima radi iz Windowsa? I zanima me kako i zasto nastaju bad sektori,jer mi je prosto neverovatno da kod drugara koji ima hard, starosti 1 god,western digital 80gb vec ima veliki broj bad sektora ,skoro 7000!
Pa kakve su sanse da se takav hard uopste popravi,ja sam se nesto zamlacivao sa nekim hardovima,pokusavao sam sa hard disk regeneratorom da repairam,i posle sam dizao sistem na drugoj particiji,koja nije ostecena(barem ja tako laicki ocenjujem),rade oni posle,ali sve nesto kilavo. I drugo pitanje,da li se sa ovim programima radi iz Windowsa? I zanima me kako i zasto nastaju bad sektori,jer mi je prosto neverovatno da kod drugara koji ima hard, starosti 1 god,western digital 80gb vec ima veliki broj bad sektora ,skoro 7000!
ako je disk neostecen, ne pusta cestice vzduha na ploce, nije mu spala glava...ako sus ektori nastali zbog loseg napajanja, nestanka struje, virusima...moguc je apsolutni oporavak...kada s enadju BB radi se ovaj postupak ovim redom:
1. LowLevelFormat oficijelnim alatom prema firmi diska 2. SpinRite 6 Level 5 dijagnostika i reparacija 3. HDD regenerator kao kranja provera...
Sve faze se moraju uraditi. Za diskove je kriticno lupanje, cukanje, napajanje, kablovi...
Ja sam neke diskove uspeo da povratim,ako imaju malo bad sektora 50-150 ili sl.ali Ovaj danas sto ga testiram vec ima oko 10.000 ,tako da ne znam sta cu sa njim!Verovatno za njega nema spasa,a bio je to lep wd 80gb,cak nije ni mnogo mator,svega 1.god
Da iskoristim temu, da ne otvaram novu: MACHINE LowLevelFormat pokrenuti u DOS-u ili iz win-a. Mislim na WD-ov program sa njihovog zvaničnog sajta, a u pitanju je WD 2500KS.
:: ako je disk neostecen, ne pusta cestice vzduha na ploce, nije mu spala glava...ako sus ektori nastali zbog loseg napajanja, nestanka struje, virusima...moguc je apsolutni oporavak...kada s enadju BB radi se ovaj postupak ovim redom :: :: 1. LowLevelFormat oficijelnim alatom prema firmi disk :: 2. SpinRite 6 Level 5 dijagnostika i reparacij :: 3. HDD regenerator kao kranja provera.. :: :: Sve faze se moraju uraditi. Za diskove je kriticno lupanje, cukanje, napajanje, kablovi.. :: :: :: :: A N G E L :: :: ::
:: Ja sam neke diskove uspeo da povratim,ako imaju malo bad sektora 50-150 ili sl.ali Ovaj danas sto ga testiram vec ima oko 10.000 ,tako da ne znam sta cu sa njim!Verovatno za njega nema spasa,a bio je to lep wd 80gb,cak nije ni mnogo mator,svega 1.go :: ::
Pa mozda i jeste u garanciji,ali taj sto mi je dao hard disk nema garanciju,kaze covek,izgubio garanciju,ne zna gde mu je,a ne seca se ni koliko mu je bila - neodgovoran,ili nezainteresovan?
Pa mozda i jeste u garanciji,ali taj sto mi je dao hard disk nema garanciju,kaze covek,izgubio garanciju,ne zna gde mu je,a ne seca se ni koliko mu je bila - neodgovoran,ili nezainteresovan?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.