Obrisao sam disk programom Erase disk koji je izgleda obrisao i neke vitalne informacije kao sto si MBR i jos neke. Otada sa njim ne mogu nista. Dos programi i windows ga ne prepoznaju, vide ga samo bios i par dos programa koji su kao upisali novi MBR, medjutim to i dalje ne funkcionise.
Ima li leka ili ... ?
Hvala.
p.s. Disk je ide Maxtor 40 gb ako je stogod bitno.
Probacu to cim budem mogao. Doduse, koliko se secam, win boot nudi samo automatsku popravku windowsa ili instalaciju novog al` moguce je da sam prevideo manuelni repair... Nije mi trebalo do sada.
Na pocetku boot-a, kada se sa diska ucitaju drajveri i sta sve vec i ispise SETUP IS STARTING WINDOWS, pojavi se Enter=Continue, R=Repair, F3=Quit.
I, kada pritisnes R, sacekaj 4 sekunde ako nemas non-standard keyboard layout, a onda ce te pitati na koju instalaciju Windowsa zelis da se `povezes`, a ti ukucaj 1, jer obicno levo od C:Windows stoji 1:
Posle toga ce traziti Administrator password, pa ti ukucaj koji ti je :), a ako ga nemas, onda samo stisni ENTER.
I onda, FIXBOOT, pa Y, pa FIXMBR, pa Y.
I posle EXIT i kompjuter ce se resetovati i sve bi trebalo da bude OK, ako je MBR bio pocetni problem.
Dobio sam eksterni HDD WD,medjutim kada ga spojim preko USB-a,dole u treju ga normalno prepozna.Medjutim kada otvorim My Computers tu ga nema.U Device Menageru ga takodje vidi ali ne pokazuje ni velicinu harda ni ostalo.Sta bi moglo biti?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.